Uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

Uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap een leuke selectie weekendtips gemaakt!

Laatste weekend: Tweetakt Festival op Fort Ruigenhoek
Tweetakt is bijzonder, want naast dat je er zelf als ouder leuke voorstellingen kunt bezoeken is er ook veel voor kinderen te doen. Een festival voor het hele gezin dus! Op Fort Ruigenhoek is van alles te beleven: van games tot korte kunstfilms, beeldende (interactieve) kunstwerken, kinderdocumentaires en theatervoorstellingen. Het groene Fort uit 1867 heeft spannende bunkers en avontuurlijke buitenruimtes plus een podium en eetcafé. Bier en Appelsap bezocht het fort en Laura doet uitgebreid verslag! Dit weekend kun je helaas Tweetakt alweer voor het laatst bezoeken.

Wanneer: 27 en 28 mei
Waar: Fort Ruigenhoek
Meer info: website Festival Tweetakt

Festival Maximaal Genieten
Je kan dit weekend Maximaal Genieten van de lekkere, ter plekke vers bereide culinaire verrassingen. Uiteraard met liefde en plezier klaargemaakt door foodtrucks, mobiele cateraars en lokale ondernemers. Van de beste classics en streekproducten tot de meest verrassende gerechten en verfrissende drankjes.

Wanneer: Wanneer: 26 t/m 28 mei
Waar: Maximapark, Vleuten
Meer info: website Festival Maximaal Genieten

Vaarexcursie Molenpolder (8+)
Vaar met de gids van Staatsbosbeheer door de Molenpolder, een natuurgebied vlak boven Utrecht. Met een fluisterboot kan je genieten van de stilte en ontdek je de rijke historie van dit oude veengebied. De gids wijst je onderweg op de bijzondere dieren en planten die hier leven, zoals ringslang, purperreiger en zonnedauw. En onderweg loop je een stukje over het drijvende land: een bijzondere ervaring!

Wanneer: zaterdag 27 mei 
Waar: Werkschuur Vechtstreek, Tienhoven
Meer info: website Staatsbosbeheer

Opening zomerseizoen Slottuintheater
De hele zomer kun je naar voorstellingen in het mooie openluchttheater in Zeist. Op zondagmiddagen en alle woensdagmiddagen in de zomervakantie. Er zijn ook avondconcerten. Allemaal gratis, want ze vinden dat iedereen moet kunnen genieten van muziek en theater op deze prachtige plek. Deze zondag is de opening van het zomerseizoen met het Koninklijk Zeister Harmonie Muziekgezelschap, Cowboy Billie Boem en singer-songwriter Marle Thomson.

Wanneer: zondag 28 mei
waar: Slottuintheater, Zeist
Meer info: website Slottuintheater

Dag van het Park bij Koppelsteede
Ga een dagje buiten vieren in met muziek, theater, lekkers en tal van activiteiten voor jong en oud. Zing en dans mee of doe allerlei leuke buiten activiteiten. Het programma vol met oude bekenden en nieuwe deelnemers. Zoals bijvoorbeeld Circus Diedom, Retteketet jeugdtheater,  zaadbommen maken, RondomDom, peuters Natuurlijk, slootje peuren Meer van Merel, platenfeestje, bootcamp en Singalong Songs.

Wanneer: zondag 28 mei
Waar: Stadsboerderij Koppelsteede, Utrecht
Meer info: website Utrecht Natuurlijk

Check voordat je op pad gaat, ook even de website van het evenement zelf. Wellicht is er een wijziging of is het vol. Wil je meer tips om met je kids op pad te gaan? Ga dan naar

 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).