Uittips: Thuisblijven dit weekend is geen optie | De Utrechtse Internet Courant Uittips: Thuisblijven dit weekend is geen optie | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: Thuisblijven dit weekend is geen optie

Uittips: Thuisblijven dit weekend is geen optie
https://youtu.be/MN8T-uZkUI8

Daniel Bachman en Kalio Gayo

De Amerikaanse folk artiest Daniel Bachman wordt vergeleken met de jonge Bob Dylan en overdondert met vliegensvlug vingerwerk en een old school geluid uit het diepe Zuiden van de Verenigde Staten. Daarna is het genieten van de energieke global parti folk van de Utrechtse groep Kalio Gayo.

Wanneer? Donderdag 16 april om 20:30 uur
Waar? dB’s
Hoe duur? €6, maar met flyer tweede kaartje gratis

Rumor-80-plaatje-klRumor 80 festival

Het Utrechtse Rumor Festival zoekt de scheidslijn waar jazz, pop en gecomponeerde muziek samenkomen. Volgens de gebruikelijke formule: drie concerten op drie locaties, voor één prijs.

We beginnen met Marc Vanrunxt & ChampdAction – Real, So real in Theater Kikker. De Belgische choreograaf Marc Vanrunxt laat danseres Marie De Corte in dialoog gaan met mezzosopraan Els Mondelaers en twee sopranen op band. Daarna door naar het ACU voor het fantasieorkest van de Deense multi-instrumentalist Frisk Frugt. Hij maakt een virtuoze, aanstekelijke mix van minimal music, pop en Deense folk. Als afsluiter Ava Mendoza Unnatural ways in RASA. ‘Complex heavy rock, avant-jazz and warped, noisy blues’ van New Yorkse gitariste.

Wanneer? Vrijdag 17 april om 20:15 uur, 21:30 uur en 22:30 uur
Waar? Aanvang in Theater Kikker, daarna ACU en RASA
Hoe duur? €17 / €13 (U-pas, student, CJP)

plaatbf+utrechtRecord Store Day

Het is weer zo ver, we mogen weer. In verschillende Utrechtse platenzaken vinden zaterdag instores plaats, want dan is het Record Store day. Verwacht optredens van onder andere DeWolff, Roosbeef en The Homesick. Daarnaast kun je vandaag allerlei exclusieve releases kopen. Check het programma hier.

Wanneer? Zaterdag 18 april
Waar? Bij Plato Utrecht, Plaatboef en Swordfish & Friend
Hoe duur? Gratis!

SpoorwegTentoonstelling: ‘Parijs is nog ver, Nederlanders in de Tour’

Op 15 april opent Het Spoorwegmuseum, in het kader van de Grand Départ in Utrecht, de tentoonstelling ‘Parijs is nog ver, Nederlanders in de Tour’. Met veel foto’s, beeld- en geluidsfragmenten en bruiklenen worden de verhalen verteld van de Nederlandse renners die sinds 1936 deelnamen aan de Tour de France.

Wanneer? Van 16 april t/m 26 juli
Waar? Spoorwegmuseum

 

EP release Coppersky

De mannen van Coppersky – ook bekende gezichten van je kopjes koffie in The Village – releasen hun 7 inch EP als voorloper voor hun tweede album dat in de herfst van 2015 uitkomt. Eind 2013 riep 3voor12/Utrecht Coppersky uit tot “meest veelbelovende band van Utrecht”. Support van The Daydream Fit (indie/noisepunk uit Enschede) en Apneu (slackerpop uit Amsterdam).

Wanneer? Zaterdag 18 april om 20:00 uur.
Waar? ACU
Hoe duur? €5. Kaarten haal je aan de deur of in The Village en 30ml

TMQ

De Turbo-Mix-Quiz

Theatergroep Rake Klappen tilt ‘de pubquiz’ naar een hoger niveau. Want is het eigenlijk een pubquiz, of is het theater? Antwoorden zijn overal te vinden, maar je moet ze wel goed zoeken. Bereid je voor op een een theatrale guerrilla quiz. De spelregels zijn hier te vinden.

Wanneer? Zondag 19 april van 15:00 tot 18:00 uur
Waar? Op verschillende plekken in de Nobelstraat: Café ‘t Pandje – Café Rex – Fietsspecialist Fietspunt – Café Otje – Galerie Kunstliefde – Grand-café Lieve-Lust
Hoe duur? Deelname is gratis!

Nederklinkers15 jaar Nederklinkers

Nederklinkers richt zich uitsluitend op Nederlandse bands en geeft vaak wat extra aandacht aan opkomende talenten uit de regio Utrecht. Het radioprogramma bestaat 15 jaar, en dat gaat zondag gevierd worden met een zes uur durende radio-uitzending op Roulette FM. In het Hofman Café kun je samensteller Nederklinker Conjo aan het werk zien en luisteren naar live-optredens van zeven verschillende Nederlandse bands.

Wanneer? Zondag 19 april vanaf 12:00 uur
Waar? Hofman Café
Hoe duur? Pay what you want
My F1rst Festival

My F1rst Festival

Utrechts jongste festival tovert TivoliVredenburg om tot een grote speeltuin voor alle leeftijden. Boordevol muziek, kunst en voorstellingen. Optredens van o.a. kinderheld Frank Groothof en de Nederlandse beatgroep The Kik. Kijk voor het programma hier.

Wanneer? Zondag 19 april van 11:00 tot 15:00 uur.
Waar? TivoliVredenburg, hele gebouw
Hoe duur? Regulier €10 / Kind 2+ €8

Go shortBest of Go Short on Tour

Go Short is het jaarlijkse hoogtepunt voor de korte film in Nederland. Jaarlijks worden op het filmfestival in Nijmegen meer dan 300 korte films vertoond uit heel Europa, en aanstaande dinsdag arriveert de topselectie van het festival met Best Of Go Short On Tour in het Louis Hartlooper Complex. Voor één filmkaartje krijg je een gevarieerde mix aan korte films te zien: fictie, animatie, documentaires en kunstfilms.

Wanneer? Dinsdag 21 april vanaf 19:00 uur
Waar? Louis Hartlooper Complex
Hoe duur? € 8,50

Goed FoutGoed fout

Rop Janze werd getroffen door de eerlijkheid van de jeugd, een gebeurtenis zette hem aan het denken over goed en fout. ”Goed fout!” is een interactieve voorstelling over ‘foute’ muziek op goede feestjes, eerlijkheid en sociale media, wijze katers, gevonden en verloren voorwerpen en opmerkelijke levenslessen.

Wanneer? Vrijdag 17 en zaterdag 18 april vanaf 20:00 uur
Waar? Werftheater
Hoe duur? € 14,00

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).