Uittips voor ouders en kinderen: Heel veel Pasen | De Utrechtse Internet Courant Uittips voor ouders en kinderen: Heel veel Pasen | De Utrechtse Internet Courant

Uittips voor ouders en kinderen: Heel veel Pasen

Uittips voor ouders en kinderen: Heel veel Pasen
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week op DUIC en de site een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week op DUIC en de site een overzicht van de leukste weekendtips!

tafelboom

Timmeren bij Tafelboom

Bij Tafelboom, waar ze van Utrechtse bomen allerlei moois maken, wordt er weer getimmerd op zaterdagmiddag. Kinderen kunnen samen met hun ouders aan de slag met hout, zaag, hamer en spijkers. Tegen een kleine vergoeding zijn er bouwpakketjes voor een heuse eierbus. Of je maakt een mandje of eierdopje.

Wanneer: zaterdag 26 maart, 14.00 tot 16.30 uur
Waar: Werkplaats Tafelboom, Rotsoord 32
Meer info: op de Facebookpagina van Tafelboom 

Paasweekend_CastellumHogeWoerd(c)AafkeHolwerda

Vlieg Met Ons Mee!

De bewoners van Castellum Hoge Woerd, (theater, kinderboerderij en museum) hebben de krachten gebundeld en samen vieren ze Pasen. Je kunt natuurlijk naar de voorstelling Stormvogels van de Vrijstaat. Maar ook op de kinderboerderij en in het museum is van alles te beleven. Zo kun je er knutselen en vertellen archeologen over vogelbotten die in Leidsche Rijn zijn gevonden.

Wanneer: zaterdag 26 maart t/m maandag 28 maart
Waar: Castellum Hoge Woerd, de Meern
Meer info: op de website van het Castellum  

1. SCHAFT_banner

Lekker eten bij SCHAFT Festival

De Werkspoorkathedraal wordt omgebouwd tot foodfair met natuurlijk heel veel lekker eten en ouderwets vermaak als een reuzenrad en sjoelbakken. Voor de kinderen is er een kinderprogramma. De toegang is gratis.

Wanneer: vrijdag 25 maart t/m maandag 28 maart
Waar: Werkspoorkathedraal, Utrecht
Meer info: website van SCHAFT 

Pasen vier je in het Museum

Pasen in Museum Catharijneconvent

Het hele paasweekend, van vrijdag tot en met maandag, zijn er allerlei leuke activiteiten voor de hele familie, zoals een eierspeurtocht,  rondleidingen over de voorjaarsfeesten en bloemenwandelingen door het museum. Er staat een heerlijke paasbrunch klaar en de kinderen kunnen knutselen, spelletjes doen en lezen in de knusse leeshoek.

Wanneer: vrijdag 25 maart t/m maandag 28 maart
Waar: Museum Catharijneconvent, Utrecht
Meer info: op de website van Museum Catharijneconvent 

Cornelis-paasactie-1170x563

Paaseieren zoeken rondom Cornelis

Op Eerste Paasdag héél vroeg in de ochtend gaat Cornelis op pad om paaseieren te verstoppen. In een straal van 150 meter rondom zijn koffiezaak aan de Maliestraat 16 verstopt hij 10 transparante paaseieren met een verrassingsvoucher. Zoek jij mee vanaf 10.00 uur?

Wanneer: zondag 27 maart, vanaf 10.00
Waar: In een straal van 150 meter rondom Cornelis aan de Maliestraat 16 in Utrecht
Meer info: website van Cornelis

Paaspret Uitnodiging160211

Paaspret op het Vogelnest bij Landgoed Rhijnauwen

Kleuterspeelweide het Vogelnest organiseert op tweede paasdag “Paaspret op het Vogelnest” in Rhijnauwen. Jong en oud kan paaseieren komen zoeken in het hoge gras, met de paashaas op de foto en je kunt het paasparcours lopen. Kinderen kunnen hun eigen paashaas-oren knutselen of zich laten schminken. Je lunchpakketje mag je thuis laten, want er wordt gezorgd voor lekkere hapjes en sapjes. De toegang is gratis. Voor de activiteiten vraagt men wel een vergoeding in de vorm van een kleine of grote strippenkaart van 6 of 10 euro. Hiermee kun je de activiteiten afgaan en steun je Het Vogelnest.

Wanneer: maandag 28 maart, 10.00 – 16.00
Waar: Kleuterspeelweide het Vogelnest, Landgoed Rhijnauwen, Bunnik
Meer info: website van het Vogelnest

Wil je meer tips? Bier en Appelsap selecteert elke week de leukste weekendtips om op pad te gaan met je kinderen in de regio Utrecht. www.bierenappelsap.nl

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).