Uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

Uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Cirque Moustache bij Geertje’s Hoeve
Dit jaar reist Cirque Moustache alweer voor de 6e keer door Nederland voor een zomertour. Op 14 en 15 juli zijn ze bij Geertje’s Hoeve. Een groep enthousiaste artiesten brengt ook dit jaar een nieuwe energieke familieshow, genaamd “Bravoure”. De naam van de voorstelling zegt het al, moed, spanning, stunts en daar heb je dus ook een echte stuntman voor nodig! Maar is hij wel op tijd aanwezig?

Wanneer: 14 en 15 juli
Waar: Geertje’s Hoeve, Haarzuilens
Meer info: website Cirque Moustache

Muzikaal voorleessprookje van Pinokkio, de houten robot (4+)
Deze zomervakantie kan je in Museum Speelklok komen luisteren naar het muzikale sprookje van Pinokkio, de houten robot. Een spannend verhaal over een bijzondere robot die tot leven komt! De familievertelling van Pinokkio is een bewerking van het bekende sprookje uit 1883, geschreven door de Italiaan Carlo Collodi. Het neemt je mee naar een wereld vol muziek, magie en kwajongensstreken.

Wanneer: 7 juli t/m 2 september
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Experimenteren in de zomervakantie!
In het museum en de Oude Hortus zijn er van 14 juli t/m 26 augustus allerlei leuke activiteiten te beleven. Test de nieuwste onderzoekjes in het TestLAB, experimenteer in het JeugdLAB, ontdek wat er in de vijver leeft en kruip in de huid van een bij.

Wanneer: 14 juli t/m 26 augustus
Waar: Universiteitsmuseum, Utrecht
Meer info: website Universiteitsmuseum

Zonnige Zondag bij Boerderij de Zonnewijzer
Op Boerderij de Zonnewijzer vertellen ze graag over het leven en werken op de boerderij en in een rondleiding kom je veel te weten over het melken en de koeien. Ook voor de kinderen is het een belevenis om alle dieren van dichtbij te zien én aan te raken! Met een stempelkaart in de hand kunnen ze deelnemen aan alle activiteiten, zoals de koeien maïs geven, de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, spelen in het stro, rijden op een trekker op het erf of lekker wat drinken in het boerencafé.

Wanneer: zondag 15 juli
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website boerderij de Zonnewijzer

Dolfinarium (4+)
Met een mobiel bassin en schuimrubberen dolfijnen trekken theatermakers Rob en Rob door het land met een wervelende dierenshow. In het mobiele bassin komen dolfijnen, vissen, pinguïns en orka’s voor de ogen van het publiek tot leven. Het resultaat is een geestige, eigenzinnige slapstickvoorstelling voor het hele gezin. Deze voorstelling vindt plaats in het openluchttheater op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd en is gratis toegankelijk.

Wanneer: zondag 15 juli
Waar: Castellum Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Podium Hoge Woerd

 Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).