Vandaag is Utrecht Canal Pride 2019: dit is er te doen | De Utrechtse Internet Courant Vandaag is Utrecht Canal Pride 2019: dit is er te doen | De Utrechtse Internet Courant

Vandaag is Utrecht Canal Pride 2019: dit is er te doen

Vandaag is Utrecht Canal Pride 2019: dit is er te doen
De derde editie van de Utrecht Canal Pride vindt vandaag plaats. 48 boten varen vanaf het Ledig Erf in een kleurrijke optocht over de Oudegracht tot de Zandbrug.

De derde editie van de Utrecht Canal Pride vindt vandaag plaats. 48 boten varen vanaf het Ledig Erf in een kleurrijke optocht over de Oudegracht tot de Zandbrug.

De boten vertrekken om 14.00 uur en varen de Oudegracht af in noordelijke richting. De Utrecht Canal Pride 2018 trok ruim 50.000 bezoekers. Met de optocht, die dit jaar nog groter is, en een weersvoorspelling met volop zon en 26 graden, belooft het dit jaar een nog groter feest te worden.

Utrecht Canal Pride: de route

De organisatie van de Pride heeft de route in drie zones ingedeeld. In de roze zone, “het hart van de Utrecht Canal Pride, met de bekende ‘roze’ cafés Bodytalk en Café Kalff”, verwacht de organisatie de grootste drukte. Deze zone beslaat het laatste deel van de route, van de Viebrug tot de finish bij de Zandbrug.

In de rode zone, van de Gaardbrug tot de Viebrug, is er beperkt zicht op de Pride vanwege de bloemenmarkt en het winkelend publiek. Ook zijn de werven aan de gracht hier alleen toegankelijk voor bezoekers van de horeca.

Het eerste gedeelte van de route, van de start tot de Gaardbrug, is de groene zone. Hier is volgens de organisatie voldoende plek om de optocht te bekijken vanaf de kant en op de werven. Bezoekers van de Pride wordt wel aangeraden om de auto thuis te laten en lopend, met de fiets of met het OV naar het centrum te komen.

(Tekst gaat door onder afbeelding)

Beeld: Utrecht Canal Pride

De straatfeesten

Nadat de botenparade is afgelopen zijn er nog allerlei feesten in de stad. Tot 23.00 uur kan er bij drie stages gedronken en gedanst worden.

Op Park Paardenveld is Roost aan de Singel het officiële eindpunt van de Pride. Hier meren de boten aan en wordt er op de wal verder gefeest. Verwacht een hoop live-acts en extravaganza. Een mix van hitjes, disco, soul en house-klassiekers.

Op het Jacobskerkhof verplaatst het maandelijkse gay-feest RUBBER zich een dag naar buiten. De line-up wordt nog even geheim gehouden. Op de St. Jacobsstraat verzorgen Café Kalff en Stichting PANN een feest met meezingers, drag acts en speciale aandacht voor het songfestival.

De afterparty’s

Na 23.00 uur zijn er in de stad nog vier afterparty’s waar tot in de vroege ochtend gefeest kan worden. RUBBER trekt het feestje op het Jacobskerkhof door naar de club BASIS. De officiële afterparty van de Utrecht Canal Pride duurt tot 06.00 uur ‘s ochtends.

In Tivolivredenburg is het tijd voor Pride Night. Hier komen Famke Louise en Joost van Bellen zorgen voor een extravagante avond waar tot 05.00 uur gefeest kan worden.

WAS. Is Burning is een van 23.00 uur tot 07.00 uur durende afterparty in club WAS. Speciaal voor het feest is er een act uit de VS overgekomen, die samen met veel Nederlandse artiesten de muziek zullen gaan verzorgen.

En tenslotte wordt er in club Stairway de afterparty Be Proud georganiseerd. Tot 05.00 uur kun je hier dansen op (Tech)House, Club en 90’s deuntjes.

1 Reactie

Reageren
  1. R.v.t.

    Jammer dat ik me te oud voel en helaas in een rolstoel zit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).