Een nieuw culinair evenement is aanstaande. Op maandag 10 september lanceren 10 Utrechtse restaurants de eerste editie van ‘Utrecht Culinair’. Utrecht heeft veel te bieden op culinair gebied. Diversiteit aan restaurants, creatieve chefs en mooie ambiances. En dit mag best eens in de spotlights worden gezet, zo stellen de organisatoren.
Dit najaar hebben alle deelnemende restaurants één identiek gerecht op de kaart. Dit gerecht is de zeer gewilde en populaire Steak Tartaar, een echte klassieker! Iedere Chef geeft zijn eigen interpretatie aan het gerecht. Een extra ingrediënt of bijzonder presentatie? Geen creatie is te gek. Erik van Dam, Chef-Kok Divinatio en mede-organisator Utrecht Culinair vertelt ‘Samen met mijn keukenbrigade heb ik een bijzondere Steak Tartaar in gedachten. Was het al maar 10 september … ‘ Gasten wordt gevraagd hun voorkeur aan te geven. Wat is leuk of uniek aan het gerecht? Wat vond ik er zo lekker aan of was het bijzonder en waarom? Deze waardering kunnen de gasten geven door een like, foto of video op de Facebookpagina van ‘Utrecht Culinair’ te zetten. Op die pagina worden naast alle meningen ook weetjes over de restaurant gegeven, nieuwtjes verspreid en kunnen gasten zowel onderling als met de horecamanagers en Chefs reacties uitwisselen. ‘We zijn met z’n allen heel erg benieuwd naar de reacties die er gaan komen!’ aldus Van Dam.
Om het proeven aan te moedigen worden er na afloop 10 winnaars verwend met een uitnodiging voor een proefsessie. Een intieme avond vol culinaire verrassingen in één van de deelnemende restaurants. Er zijn maar liefst 10 toprestaurants die aan deze eerste editie deelnemen, te weten: Restaurant Brass, Brasserie Goeie Louisa (Karel V), Restaurant De Garde, De Goedheyd, Divinatio, Goesting, Luce, Sansiro, Wilhelminapark en restaurant Zuiver. Van 10 september tot en met 30 november gaan alle deelnemende Chefs de uitdaging aan. Aan Utrechters de eer om deel te nemen…en te kiezen!
geen Reacties
ReagerenEr zijn nog geen reacties geplaatst.