Utrecht decor van eerste Lichtfestival Nederland | De Utrechtse Internet Courant Utrecht decor van eerste Lichtfestival Nederland | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht decor van eerste Lichtfestival Nederland

Utrecht decor van eerste Lichtfestival Nederland
De eerste Nederlandse editie van het Flowing Lights festival komt naar Utrecht. Op 10 september is de Haarrijnseplas het decor van het evenement dat in het teken staat van herdenken, vieren, wensen en het beleven van een magisch moment.

De eerste Nederlandse editie van het Flowing Lights festival komt naar Utrecht. Op 10 september is de Haarrijnseplas het decor van het evenement dat in het teken staat van herdenken, vieren, wensen en het beleven van een magisch moment.

Soortgelijke lichtfestivals worden wereldwijd al georganiseerd en zijn de inspiratie voor dit initiatief. Bezoekers van het festival ontvangen een bootje waarop zij hun persoonlijke boodschap schrijven. Verder kan er gegeten worden en er zullen optredens zijn.

“Wereldwijd wordt er met licht betekenis gegeven aan een speciale levensgebeurtenis”, vertelt initiatiefnemer Klaas Rohde. “We zien dat hier ook in Nederland steeds meer ruimte voor is. Er heerst steeds minder een taboe op het gezamenlijk stilstaan bij een verlies, het herdenken en of het vieren van iets moois. Flowing Lights Festival is een initiatief om dit met gelijkgestemden op een nieuwe en bijzondere manier te ervaren.”

10 Reacties

Reageren
 1. Albert Jansen

  Mooi initiatief; misschien niet erg milieuvriendelijk?

 2. Jolanda

  Alsof we nog niet genoeg festivals in Utrecht hadden….
  Ik vind het thema herdenken prima hoor, daar niet van, maar om er nu weer een festival rondom te bouwen?! Beats me. Moet alles tegenwoordig maar in een festival gegoten worden?
  Gaat zeker subsidie aanvragen bij het nieuwe evenementenfonds 😉

 3. Marko

  Eerste lichtfestival? Wat is dan het Amsterdam Light Festival of Lichtfestival GLOW Eindhoven? Vorig jaar hadden we toch ook China Light in de botanische tuinen?

 4. Y

  Blabla wat een zeikerds hierboven zeg! Bah!

 5. Henk

  Heel leuk! Ben benieuwd naar het programma.

 6. MvdH

  Weet u zeker dat u dit in Utrecht wil organiseren.? Bent u dan voorbereid op procedures van stadse mensen die niets op hebben met een levendige, bruisende, moderne jonge stad. Wees voorbereid op de mentaliteit ” een dag niet geklaagd is een dag niet geleefd” weet u zeker dat u het in Utrecht wil doen waar men vind dat je festivals en culturele evenementen beter in Amsterdam kunt doen.. Een braderie daar worden deze stadse dorpelingen wel blij .. Fijn dat u het aandurft en de energie kan opbrengen om iets moois te geven aan deze stad. van. Ik wens u veel succes

 7. Paul

  Ik vind het idee mooi, maar niet de milieu-consequenties.
  http://greenleave.nu/nieuws/stichting-greenleave-waarschuwt-voor-milieugevolgen-wensballonnen/

  Misschien zou je zo’n viering ook eens in een kerk of moskee kunnen vieren…. Is maar een idee 🙂

 8. Geenstijl@Utrecht

  @Paul 28/6/2016 – 9:12;
  Je hebt helemaal gelijk, het is niet goed voor het milieu, trouwens ook een goeie link, zeer helder verhaal.

 9. Berend

  Onzin en schadelijk voor het milieu.

 10. Carmen

  Heel mooi om samen met anderen ruimte te maken voor verlies en rouw! Veel beter dan in je eentje alles lopen oppotten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).