Utrecht krijgt met Schaft in Werkspoorkathedraal eerste nostalgische food fair | De Utrechtse Internet Courant Utrecht krijgt met Schaft in Werkspoorkathedraal eerste nostalgische food fair | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht krijgt met Schaft in Werkspoorkathedraal eerste nostalgische food fair

Utrecht krijgt met Schaft in Werkspoorkathedraal eerste nostalgische food fair
De oude Werkspoorkathedraal bij station Zuilen is tijdens het Paasweekend decor van de eerste food fair van Utrecht. Schaft verbouwt de oude loods dan tot een food event met food trucks, brouwerijen, kermisattracties met een ‘nostalgische sfeer’.

De oude Werkspoorkathedraal bij station Zuilen is tijdens het Paasweekend decor van de eerste food fair van Utrecht. Schaft verbouwt de oude loods dan tot een food event met food trucks, brouwerijen, kermisattracties met een ‘nostalgische sfeer’.

In de 55 jaar oude werkspoorkathedraal moet een nostalgische sfeer komen te hangen, die doet denken aan de tijd dat Utrechtse arbeiders daar 45 jaar geleden hun broodtrommels openklapten. Zo hoor je oude pop, funk, Motown en hits uit de 70’s, 80’s en early 90’. “Schaft is een eigentijds urban event op een indrukwekkende industriële locatie, waar ouderwets samen gelachen, gedanst en vooral geschaft wordt”, vertelt Jasper Goossen van Apenkooi Events, één van de initiatiefnemers.

Old-school flirten

“Schaft staat voor ouderwets gezellig samen zijn”, vult initiator Chris Bron aan. “Een eigentijds food event met een knipoog naar de jaren ’60, ’70 en ‘80. Wat te verwachten? Vintage food trucks, funk, soul, Motown en jazzy sounds, lokale horecapartners en brouwerijen, kermis attracties ‘van toen’, barbiers, fashion en vintage marktkramen.”

De food fair moet je meenemen naar de tijd van taveernes en tapperijen, goedlachse kasteleins en nostalgisch vertier. “Geen Tinderdates en vluchtige ontmoetingen maar old-school flirten tijdens het happy hour. Leef je uit met een potje pool of sjoel terwijl de kleinste bezoekers zich vermaken in de carrousel, met speciale kinderactiviteiten, het ballen gooien en de snoepkraam,” besluit Bron.

3 Reacties

Reageren
 1. Kok

  Bij het lezen van dit stuk blijkt het te gaan over mijn jeugdjaren, want 60er, 70er en zelfs 80er jaren begrijp ik wel.
  Echter inhoudelijk vind ik er niets van terug…vintage marktkraam?, fashion?, old-school flirten?,happy hour?, vintage food trucks?, goedlachse kasteleins?…….waar gaat dit over??
  Aha…schaften…dat klinkt me bekend in de oren…ja dat deden we inderdaad, alleen niet met al die toeters en bellen.
  Moet er wel een beetje om grinniken eigenlijk zoals iets opgepoetst wordt met van die nietszeggende terminologie.
  Er gaat dus een feestje gemaakt worden met eten, drinken en muziek en ja, dat was echt wel gezellig 50 jaar geleden.
  Veel plezier allemaal!

 2. Arjan den Boer

  De Werkspoorkathedraal is geen 100 jaar oud, maar zo’n 55 jaar.

  Wel vestigde het bedrijf Werkspoor zich in 1913 in Utrecht.

 3. Henk Heijmink

  Het hele systeem van muntjes kopen, waardoor het wordt verdoezeld dat je gewoon ruim 4 euro betaald voor een witbiertje in een klein plastic glas, dat is denk ik iets wat we kennelijk normaal zijn gaan vinden in de festival wereld. Het zij zo. Maar dat je de muntjes die je over hebt niet terug kunt geven, een plastic glas moet huren voor 2.75, het toilet dat bijna 1.5 euro kost, dat vind ik een nieuw level van on-gastvrijheid. Ik snap ook wel dat niemand dood gaat van die paar tientjes, maar dit hele festivalletje moet een sfeer uitstralen van vriendelijk, kleinschalig, ecologisch, biologisch en puur et cetera. Maar door dit soort praktijken lijkt het toch een soort maskerade te zijn voor een keiharde geldmachine achter de schermen. Ik zou zeggen, bij de volgende editie van dit evenement, hef gewoon 5 euro entree, en dan het glas gratis en de toiletten gratis. Geeft toch een meer transparante, eerlijke indruk. Het zou de ‘Schaft’ organisatie sieren om gewoon toe te geven dat ze hier de plank hebben misgeslagen, in plaats van te zeggen “we hebben uitgelegd op onze website hoe het zit met die duren glazen”. Ik denk dat de talloze reacties op Facebook hebben ‘uitgelegd’ dat het gewoon ongepast is. Overigens was het een zeer leuk festivalletje, ik ben al aan het sparen voor volgend jaar 😉

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).