Utrechtse organisator van onder meer De Leuke en Smeerboel sluit zich aan bij kort geding tegen overheid Utrechtse organisator van onder meer De Leuke en Smeerboel sluit zich aan bij kort geding tegen overheid

Utrechtse organisator van onder meer De Leuke en Smeerboel sluit zich aan bij kort geding tegen overheid

Utrechtse organisator van onder meer De Leuke en Smeerboel sluit zich aan bij kort geding tegen overheid
Foto: Tim Buiting.
De Utrechtse festivalorganisator Elevation Events sluit zich aan bij het kort geding dat ID&T tegen de overheid heeft aangespannen. Het kort geding draait om de coronamaatregelen die vrijdag werden aangekondigd.

De Utrechtse festivalorganisator Elevation Events sluit zich aan bij het kort geding dat ID&T tegen de overheid heeft aangespannen. Het kort geding draait om de coronamaatregelen die vrijdag werden aangekondigd.

Elevation Events organiseert in Utrecht onder meer de festivals De Leuke, Soenda en Smeerboel. De Leuke in de Voorveldse Polder stond voor komend weekend op de kalender, maar is vanwege de nieuwe maatregelen noodgedwongen verplaatst naar volgend jaar. Het Utrechtse bedrijf is een van de dertig partijen die zich hebben aangesloten bij het kort geding.

De partijen pleiten ervoor om evenementen die aan de Fieldlabvoorwaarden voldoen door te laten gaan. “Deze voorwaarden voor het organiseren van een veilig evenement, zonder 1,5 meter afstand, zijn opgesteld aan de hand van gedegen onderzoek en de uitvoerige experimenten die Fieldlab Evenementen eerder dit jaar hebben uitgevoerd en zijn tevens onderschreven door het kabinet,” aldus ID&T, dat onder meer de bekende festivals Mysteryland, Sensation en Milkshake organiseert.

Blij met steun

Ritty van Straalen, CEO van ID&T, is blij met de partijen die zich bij hen aansluiten. “We zijn de afgelopen dagen overweldigd door steunbetuiging vanuit onze bezoekers, artiesten en partners. Dat zoveel partijen uit de markt zich bij ons aansluiten geeft goed weer wat de impact is op de hele publieksevenementen branche.”

De rechtbank in Den Haag buigt zich vrijdagochtend over de zaak.

12 Reacties

Reageren
 1. Pee

  Er kon toch zogenaamd niets misgaan als men de test doorkwam?
  En zonder die test kom je niet binnen dus moet het toch veilig zijn?
  Maar mocht het toch zo zijn dat die festivals doorgaan en de pleuris breekt uit staan die organisatie dan ook vooraan om te roepen dat ze het beter niet hadden kunnen laten plaatsnemen.
  Ze hebben kaarten verkocht en een datum gegeven wanneer een festival plaatsvind met de wetenschap dat het allemaal nog heel onzeker was of het wel door kon gaan.
  Nu verwachten ze dus ook nog gecompenseerd te worden.

 2. Wim

  Nemen deze gasten dan ook de verantwoording voor de besmettingen die ze op hun klompen kunnen aanvoelen, maar zij hebben geen boeren verstand alleen maar geldzucht.

 3. Janah

  Mij lijkt het het beste om de feesten door te laten gaan en de ziekenhuizen te sluiten voor covid patiënten. Survival of the fittest.

 4. Piet

  Leuk ondernemer zijn tegenwoordig. Ik neem heel veel risico en laat een ander ervoor opdraaien.
  Succes gegarandeerd.

 5. trol

  Janah, dat is niet eens nodig, want wat er nu nog in ziekenhuizen terecht komt, heeft of enorme pech (net als met elke andere ziekte/risico), is van zichzelf al erg zwak (ook risico bij “gewone griep”, dus niks nieuws, zie de cijfers bij een normale griepgolf), of heeft geen vaccinatie.

  En Wim en Pee….wat is jullie beroep, ergens veilig in de ambtenarij of op de loonlijst, of ?

 6. Nina

  Wie gaan ze aanklagen? Het Covid-19 virus?

 7. G. de Vries

  Eigenlijk hoeft de rechter alleen onderstaande link maar in ogenschouw te nemen:
  https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3110717/ggd-900-bezoekers-verkniptfestival-utrecht-besmet-met-corona.html
  ‘GGD: 900 bezoekers Verknipt-festival Utrecht besmet met corona ‘
  Bezoekers moesten Testen voor Toegang.

 8. Koel Hoofd

  De drang naar Geld & Emotionele bevrediging heeft het gewonnen van het gezond boerenverstand…
  …En dan nu geld willen hebben als beloning voor de eigen hebzucht en domheid?
  Dat kan echt alleen in het hysterische angorawolkonijnenland Nederland.

  Want men heeft willens en wetens het ondernemersrisico met beide handen aangegrepen, en weigert nu de verantwoordelijkheid voor de consequenties daarvan te nemen.

 9. Jankanerwatvan

  Festival Verknipt ook?

 10. Bernhard

  Groot gelijk!

 11. Ooginaller

  “Deze voorwaarden voor het organiseren van een veilig evenement, zonder 1,5 meter afstand, zijn opgesteld aan de hand van gedegen onderzoek en de uitvoerige experimenten die Fieldlab Evenementen eerder dit jaar hebben uitgevoerd en zijn tevens onderschreven door het kabinet.”

  Dat was een experiment, van voor de deltavariant.

  Inmiddels heeft de praktijk bewezen dat dit soort evenementen (hopelijk: nog) niet kan plaatsvinden. De overheid heeft de kans gegeven, maar het is echt gigantisch mislukt.

  Compenseren voor geleden schade is prima wat mij betreft, maar door laten gaan is toch echt een utopie. Maar dat snappen de organisatoren van die festivals toch ook wel, schat ik zo in.

 12. Wim

  @Trol,
  Ja niet in de gelukszoekers om dan bij de overheid aan te kloppen als projecten mislukken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).