Dit vinden Utrechtse studenten chill | De Utrechtse Internet Courant Dit vinden Utrechtse studenten chill | De Utrechtse Internet Courant

Dit vinden Utrechtse studenten chill

Dit vinden Utrechtse studenten chill
Danice van der Knaap en Julia Stijger
Het nieuwe collegejaar is weer een week onderweg en de stad is volgelopen met jonge en nieuwe studenten. Reden genoeg om een rondje te maken langs studenten in de stad die al een jaar bekend zijn met de leukste kroegjes, cafés en restaurants. Dit zoeken de tweedejaarsstudenten uit om te relaxen en dit zijn hun tips voor de nieuwe lichting.

Het nieuwe collegejaar is weer een week onderweg en de stad is volgelopen met jonge en nieuwe studenten. Reden genoeg om een rondje te maken langs studenten in de stad die al een jaar bekend zijn met de leukste kroegjes, cafés en restaurants. Dit zoeken de tweedejaarsstudenten uit om te relaxen en dit zijn hun tips voor de nieuwe lichting.

gert-jan-bruin

Gert-Jan Bruin
21 jaar
Student Communicatiemanagement

“Dit is mijn derde studie hier dus ik ken Utrecht inmiddels wel. Avondeten doe ik niet vaak in de stad, lunchen wel. Broodje Mario is zeker een aanrader, het is een typisch Utrechts broodje met onder andere kaas, chorizo en salami. Ik hoorde andere studenten er vaak over en toen heb ik het zelf eens geprobeerd en dat smaakte erg goed. Ik ga vaak naar Filemon aan het Janskerkhof, de muziek en sfeer is r&b- en hiphop-achtig. Naast de Filemon zit ‘t Pakhuis, totaal iets anders maar ook chill. Daar draaien ze meer carnaval/feestmuziek.”

“Broodje Mario is zeker een aanrader, het is een typisch Utrechts broodje met kaas, chorizo en salami. Smaakt erg goed”

Danice van der Knaap en Julia Stijger
Danice van der Knaap en Julia Stijger
Danice van der Knaap & Julia Stijger
18 jaar & 21 jaar
Studentes Human Resource Management

“Wij gaan veel met onze studieborrels naar Otje aan de Nobelstraat. Het is best klein maar daardoor gezellig”, begint Danice. “De Nobelstraat is sowieso heel chill”, vult Julia aan. “Daar zijn veel kleine kroegjes naast elkaar. Je loopt gewoon een kroeg in en vind je het niet leuk, dan loop je de volgende in. STAN & CO zouden wij aanraden om ’s avonds te gaan eten. Het eten is heerlijk en het interieur leuk ingericht. Het is niet heel goedkoop maar het eten is wel erg goed.” Danice geeft nog een tip voor de arme student: “Als je voor de goedkope hap wil gaan dan zou ik naar Florin gaan, daar heb je een studentenmenu voor ongeveer 15 euro. Oh, en voordat ik het vergeet: koffiedrinken kun je erg lekker bij ‘t Koffieboontje.”

Amber Markus
Amber Markus
Amber Markus
18 jaar
Student Bestuurs- en Organisatiewetenschap

“Florin vind ik een fijn restaurant om te eten. Het is goedkoop en je hebt wel een beetje het gevoel dat je niet helemaal in een studententent zit. Er komen veel studenten maar ook oudere mensen, door de sfeer heeft het een restaurantstijl. Ik eet er meestal een hamburger en dat kost rond de 7 euro, dus prima te doen. Voor het stappen ga ik altijd eerst indrinken bij de shotjesbar Chupitos. Daarna naar de J-Lo (Jaloezie) of naar het ‘t Pakhuis, daar heb je van die foutje hitjes. Uiteindelijk eindigen we altijd in de Tivo (TivoliVredenburg). Het drinken is daar duurder, dus eerst indrinken in andere kroegen zodat je niet veel meer hoeft te drinken in de Tivoli.”

“Voor het stappen ga ik altijd eerst indrinken bij de shotjesbar Chupitos”

Myrthe Bosman
Myrthe Bosman
Myrthe Bosman
18 jaar
Student Bestuurs- en Organisatiewetenschap

“Uit eten ga ik niet vaak want ik heb niet zoveel geld, maar als ik uit eten ga dan ga ik lunchen bij De Poort. Het is best prijzig, je hebt er allerlei soorten broodjes en salades. Bij Anne&Max aan de Donkere Gaard kom ik ook graag. Daar kosten broodjes ongeveer 8 euro, dus ook niet iets wat je iedere dag doet, maar er hangt een gezellige sfeer. Wat betreft stappen ga ik eerst naar de Nobelstraat. Vooral naar De Kneus want daar gaan veel mensen van mijn vereniging naartoe. Het hangt ervan af tot hoe laat het chill blijft in De Kneus en anders ga ik door naar de Tivoli. Het maakt natuurlijk ook veel uit waar je vrienden uithangen.”

“Het hangt ervan af tot hoe laat het chill blijft in De Kneus en anders ga ik door naar de Tivoli. Het maakt natuurlijk ook veel uit waar je vrienden uithangen”

Marnix van der Vecht
Marnix van der Vecht
Marnix van der Vecht
21 jaar
Student International Communication and Media

“STAN & CO is wel een favoriet van mij, ondanks dat het wel prijzig is. Voor een goedkopere hap kun je naar ‘t Pakhuis gaan. Hier kun je zowel eten als stappen. Filemon vind ik altijd chill om te feesten. De BASIS is echt een techno-tent, daar vermaak ik mij altijd wel. Het is een rauwe tent waar echte techno wordt gedraaid, dit is voor de techno-liefhebbers aan te raden.”

Daphne Goes
Daphne Goes
Daphne Goes
19 jaar
Student Bestuurs- en Organisatiewetenschap

“Mijn studie zit, anders dan andere studies, aan de Oudegracht en toevallig tegenover De Poort. Superleuk om daar te lunchen met studiegenootjes of achteraf een biertje te doen. Ik zou niet zeggen dat het goedkoop is, maar het is ook zeker niet duur. Voor een snelle hap stap ik af en toe de McDonald’s binnen. Qua uitgaan ligt het er een beetje aan waar ik heen ga. Ik houd erg van techno en daarvoor ga ik naar de BASIS, maar als ik met studiegenoten ben dan ga ik vaak de Nobelstraat af. Ik ga dan vaak naar de J-Lo (Jaloezie), het is aardig klein en daardoor is er veel sfeer. Ik kom daar vaak bekenden tegen, wat het leuk maakt om daarheen te gaan, en dat heb ik bij de BASIS minder.”

6 Reacties

Reageren
 1. Marije

  Je moet niet naar Mario gaan op het Janskerkhof, maar naar Carlo, het tentje ernaast. Veel smakelijkere bollen wat velen niet weten!!!

 2. Tim

  Het pakhuis is inderdaad vet chill man!

 3. Joris

  Fuck chill, vet gaaf, niet dan homie?

 4. kees berger

  Amper tijd om er ook nog bij te studeren……….studeren zelf is natuurlijk ook niet “vet chill”.

 5. Bernold ten Zwavelterp

  Kees, niemand in het artikel heeft ‘vet chill’ gezegd. ‘Vet’ als bijwoord is overigens rampzalig verouderd, ik ken niemand die dat nog zegt. Moeilijk chill of fakking chill (tantoe chill als je wat meer van de straat bent) was wel juist geweest. Oók niemand in dit stuk heeft aangegeven geen tijd te hebben voor studeren.

  We hebben hier blijkbaar te maken met een klein onderbuikgevoeletje jegens studenten wat je verwart met de werkelijkheid. Als je zo geïnteresseerd bent, ga vandaag eens in één van de UB’s kijken. Stampvol beloof ik je.

 6. Luuk Upuuk

  Als “chill” hetzelfde is als wat wij vroeger “koof” noemden, begrijp ik het wel een beetje (denk ik).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).