Vrijdag barst het Maliebaanfestival weer los | De Utrechtse Internet Courant Vrijdag barst het Maliebaanfestival weer los | De Utrechtse Internet Courant

Vrijdag barst het Maliebaanfestival weer los

Vrijdag barst het Maliebaanfestival weer los
Foto's: Bas van Setten
Verschillende attracties van het Maliebaanfestival zijn de afgelopen dagen opgebouwd. Vrijdag gaat het festival, ook wel de Piekenkermis genoemd, open voor publiek.

Verschillende attracties van het Maliebaanfestival zijn de afgelopen dagen opgebouwd. Vrijdag gaat het festival, ook wel de Piekenkermis genoemd, open voor publiek.

Er staan verschillende attracties op de Piekenkermis waaronder een zogenaamde Crazy Spider en botsauto’s, maar ook zijn er circusvoorstellingen, kunnen kinderen zich laten schminken en is er vuurwerk. Omdat alle attracties €1,- kosten zegt de organisatie de goedkoopste kermis van Europa te zijn.

Naast de attracties kan er ook gegeten en gedronken worden én zijn er verschillende optredens. Vorig jaar werd de tent van de botsauto’s nog gebruikt voor een eucharistieviering.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

De Crazy Spider

Braderie

Op zondag is er tussen 09.00 uur en 17.00 uur ook een braderie op de Nachtegaalstraat en de Burgemeester Reigerstraat. De kermis is tot en met woensdag 17 juli iedere dag van 12.00 uur tot 23.00 uur te bezoeken. Tot en met 18 juli is de Maliebaan deels afgesloten voor verkeer.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Karla

  O, gewoon de Piekenkermis dus. Ik schrok al. Gezellig! (Mailebaanfestival, mwuhahahaha)

 2. Linlin

  Gezellig! Ik heb er weer zin in.

 3. harry

  Het wordt echt hoog tijd dat we stoppen met deze onzin. Niks mis met een leuke kermis. Maar van de week stond er weer zo’n kermisgast kassameisjes uit te schelden in de AH op de Nachtegaalstraat omdat er maar 1 kassa open was. Hij vergat even dat er 12 zelfscan kassa’s open waren waar misschien 4 mensen stonden en er ondertussen een heleboel mensen bezig waren een vrachtwagen zsm uit te laden zodat het verkeer normaal kon doorstromen. Misschien tijd voor een kermis die iets meer geld vraagt aan hun klanten maar ook iets meer eisen stelt aan hun personeel…

 4. Piet

  @harry 12/7/2019 – 0:44
  Vreemde geachte heeft U.
  Dan kunnen we wel stoppen met meer dingen omdat iemand die daarbij betrokken is ooit iets verkeerds heeft gezegd of gedaan.

 5. Harry

  @piet: Ik ben normaal ook echt niet van het over 1 kam scheren maar deze gasten geven al jaren alleen maar overlast. Ik woon er om de hoek en houd van de gezelligheid van alle leuke dingen die gebeuren op de lepelenburg. Maar die kermis geeft echt alleen maar overlast en dit was toevallig weer het zoveelste voorbeeld.

 6. Gerard Brugmans

  Die charmante “Piekenkermis” is in de afgelopen decennia verworden tot een monsterlijk gedrocht dat nog steeds profiteert van de goodwill uit het verleden. Als de gemeente Utrecht het lef heeft om een en ander weer terug te brengen naar een vorm die recht doet aan de prachtige lokatie op de Maliebaan kunnen we daar nog jarenlang plezier van hebben. Maar ik vrees dat de utrechtse evenementendrift deze mooie traditie binnenkort om zeep gaat helpen…

 7. Linlin

  @Harry, doe niet zo zuur zeg. Ik woon er ook om de hoek, nooit iets gemerkt van overlast. De Piekenkermis is gewoon supergezellig. Vooral ook omdat je daar veel echte Utregters ontmoet. Het is een feestje voor het volk en geen überhip gedoe alleen voor expats, hipsters en studenten.

 8. C. Hattinga

  Ga ik met mijn kleindochter naar de piekenkermis…. blijkt het helemaal niet waar te zijn dat alle attracties 1 euro kosten!!! Het is veel duurder. Helemaal niet de goedkoopste kermis van Europa zoals de organisatie beweert. Ik hou niet van dergelijke belazerderij.

 9. Roy de Jongh

  Gisteren sinds jaren weer de piekenkermis bezocht en inderdaad een feest der herkenning.
  Je ontmoet hier veel Utrechters van vroeger uit de buurt, het cafe of de buurtwinkel.
  Mensen denk toch eens na de naam piekenkermis is van oudsher een begrip. Maar je kan toch niet van de kermis ondernemer verwachten dat zij hun diensten aanbieden voor een euro.Ik heb bv voor de spin €2 betaald lijkt me toch een heel net bedrag.
  Begrijp me goed ook voor mij is een uurtje kermis,wat te eten en drinken en parkeergeld ook erg kostbaar,maar het is een vrijwillige keuze.Ik hoop dat nog vele generaties mogen genieten van deze mooie traditie

 10. Trix

  Ik heb altijd begrepen dat er 1 dag was dat alle attracties slechts €1 kostte en dat de ondernemers die dag gesponsord werden.
  € 1,50 of €2 voor een attractie vind ik ook nog wel een redelijke prijs, zolang je niet met een gezin met 3 kinderen naar de kermis gaat of een minimuminkomen hebt.
  Maar wat te denken van (8) Eendjes vangen, waarvoor je het absurde bedrag van €7 (!) neer moet tellen of Touwtje trekken, wat alleen met 3 touwtjes voor €6 kan!
  Voor kinderen onder de basisschoolleeftijd blijft er dan nog maar weinig over, omdat ook het Pony rijden en Doelschieten nu niet aanwezig was.
  Ik wil wel een compliment geven voor het Schminken en de Circusvoorstelling, die allebei gratis waren!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).