Wat is er allemaal te doen tijdens het Paasweekend? Een overzicht | De Utrechtse Internet Courant Wat is er allemaal te doen tijdens het Paasweekend? Een overzicht | De Utrechtse Internet Courant

Wat is er allemaal te doen tijdens het Paasweekend? Een overzicht

Wat is er allemaal te doen tijdens het Paasweekend? Een overzicht
Archieffoto Tweetakt
Het paasweekend staat voor de deur en in Utrecht wordt daarom veel georganiseerd. Het festivalseizoen begint echt op gang te komen en hopelijk werkt het weer dit weekend ook een beetje mee. Wij zetten een aantal van de activiteiten op een rij.

Het paasweekend staat voor de deur en in Utrecht wordt daarom veel georganiseerd. Het festivalseizoen begint echt op gang te komen en hopelijk werkt het weer dit weekend ook een beetje mee. Wij zetten een aantal van de activiteiten op een rij.

Festival Tweetakt met festivalhart op de Neude

Festival Tweetakt is een jaarlijks terugkerend kunstfestival. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en games, en cabaret en stand-upcomedy is er voor ieder wat wils. Festival Tweetakt vindt plaats van 30 maart tot en met 15 april in diverse theaters, op het Festivalplein op de Neude en op het groene Fort Ruigenhoek in Groenekan, net buiten de stad.

Wat Tweetakt
Waar Meerdere locaties, waaronder Neude
Wanneer Van vr 30 maart tot en met zo 15 april – verschillende openingstijden
Prijs Varieert
Link Tweetakt

Het nieuwe gebouw ‘De Kade’ op Rotsoord waar Camping Ganspoort in zit

Opening campingseizoen met Boomerang festival bij Ganspoort

Camping Ganspoort organiseert zaterdag een festival om de start van het campingseizoen te vieren. Met muziek, een buitenbarbecue en spelletjes voor de kinderen voelt het op Rotsoord aan als een echte camping. Er is een cocktailmenu van de Griekse barman en de Spaanse chef maakt paella voor de nodige internationale invloeden.

Wat Boomerang bij Camping Ganspoort
Waar Helling 87
Wanneer Za 31 maart van 11.00 uur tot 00.00 uur
Prijs Gratis toegang
Link Boomerang

Foto: DUIC / Marlot van den Berg

Talentvolle dj’s in Klein Berlijn

Oefenmeesters organiseert zaterdag een event in Klein Berlijn met talentvolle opkomende dj’s uit Utrecht. Dit event wordt ook live uitgezonden op Facebook zodat mensen die helaas niet aanwezig kunnen zijn toch mee kunnen genieten van de muziek. Het duurt van 21:00 tot 01:00 en de entree is gratis.

Wat Oefenmeesters bij Klein Berlijn
Waar Helling 22
Wanneer Za 31 maart van 21.00 uur tot 01.00 uur
Prijs Gratis toegang
Link Oefenmeesters

Fotografie: Bart van Eijden

Terrassen Festival op het Janskerkhof

De opening van het Utrechtse terrasseizoen wordt dit jaar afgetrapt met een Terrassen Festival. Op 30 en 31 maart wordt het Janskerkhof in Utrecht getransformeerd tot megaterras waar je kunt genieten van wijn, (speciaal)bier, cocktails, foodtrucks en muziek. Het festival is gratis en te bezoeken op vrijdag van 17.00 tot 01.00 uur en zaterdag van 13.00 tot 01.00 uur. De initiatiefnemers van het Terrassen Festival organiseerden eerder al het Fonteyn Festival en Mother’s Finest Craft Beer Festival.

Wat Terrassen Festival
Waar Janskerkhof
Wanneer Vr 30 maart en za 31 maart van 13.00 tot 01.00 uur
Prijs Gratis toegang (alleen betalen met pinpas)
Link Terrassen festival

Werkspoor Festival in het Werkspoorkathedraal 

Na het zoeken van de eieren is het tijd voor een feestje. Tijdens het Paasweekend vindt de tweede editie van Werkspoor Festival plaats in de Werkspoorkathedraal. De kathedraal is vier dagen lang gevuld met pop-up keukens, leuke barretjes, livemuziek en entertainment en toffe activiteiten voor kinderen.

Wat Werkspoor Festival
Waar Werkspoorkathedraal
Wanneer Vr 30 maart t/m ma 2 april – verschillende openingstijden
Prijs Gratis toegang
Link Werkspoorfestival

Opening van Roost aan de Singel

Roost aan de Singel gaat vanaf dit weekend weer open. Het restaurant aan het nieuwe gedeelte van de Catharijnesingel in het zogenaamde Park Paardenveld mag weer een jaar door. Het restaurant opende vorig jaar april en vanaf het paasweekend is het tijd voor het tweede seizoen van Roost. Het openingsfeest op zaterdag is uitverkocht, maar op Eerste en Tweede Paasdag gaat Roost vanaf 12.00 uur open voor lunch met een nieuwe menukaart en live-muziek in de namiddag.

Wat Openingsweekend Roost
Waar Park Paardenveld
Wanneer Zo 1 april en ma 2 april – vanaf 12.00 uur
Prijs Gratis toegang
Link Roost

Superhelden bij Dutch Comic Con in de Jaarbeurs

In de Jaarbeurs is weer de Dutch Comic Con: het grootste evenement van Nederland dat draait om alles wat met strips, stripverfilmingen, games en fantasy te maken heeft, waar geeks in cosplay-outfits hun hart kunnen ophalen. Dompel je deze twee dagen onder in een wereld waarin alles mogelijk is, breid je game- of stripverzameling uit, ontmoet iconische superhelden en speel games op de E-sports afdeling.

Wat Dutch Comic Con
Waar Jaarbeurs Utrecht
Wanneer Za 31 maart en zo 1 april van 10.00 tot 18.00 uur
Prijs 20 euro
Link Dutch Comic Con

Paaskermis in het Utrechtse Griftpark

Stap in de botsauto’s, laat je de stuipen op het lijf jagen in het spookhuis, verorber een suikerspin en trek vervolgens met plakkende vingers aan de touwen; het is weer Paaskermis in het Griftpark. Dat betekent maar liefst tien dagen ouderwets plezier voor alle leeftijden.

Wat Paaskermis
Waar Griftpark Utrecht
Wanneer Vr 30 maart t/m 8 april van 14.00 tot 0.00 uur
Prijs Gratis toegang
Link Kermis

Foto: Robert Oosterbroek

Fool’s Day Festival in de dB’s

In de dB’s is op zondag het Fool’s Day Festival. Hier komen vier swingende en grappige bands op het snijvlak van analoge dans en elektronische swing optreden. Hoofdact is het Zwitserse duo Blind Butcher dat op Eurosonic al indruk maakte. Bovendien is er nieuw bier van Neobosski, maar het gaat in eerste instantie om de muziek. ‘Om kort te gaan, deze 1 april heeft alles wat je nodig hebt, goede muziek, bier en eten’.

Wat Fool’s Day Festival
Waar dB’s Utrecht
Wanneer Zo 1 april van 16.00 tot 20.00 uur
Prijs 10 euro
Link dB’s

Foto: Bas van Setten

Streekmarkt op het Domplein

De leukste, lekkerste streekproductenmarkt van Utrecht en wijde omtrek zijn weer uitgestald op de Streekmarkt. Leuk om te bezoeken op Tweede Paasdag met je familie, vrienden, kinderen en andere gezellige lekkerbekken. Ontdek nieuwe leuke en lekkere dingen.

Wat Streekmarkt
Waar Domplein
Wanneer Ma 2 april van 11.00 tot 20.00 uur
Prijs Gratis toegang
Link De Streekmarkt

Weet jij nog een leuk evenement wat nog niet in dit overzicht staat? Mail naar [email protected].

Dit bericht kan worden aangevuld.

1 Reactie

Reageren
  1. Michael

    De link van Werkspoorfestival geeft een foutmelding vanwege SSL certificaat. https://www.werkspoorfestival.nl/ moet http://www.werkspoorfestival.nl/ zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).