Het weekend van Liane Stelling, organisator van het Utrecht over Utrecht festival: ‘We willen amateurs graag een kans geven’ | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Liane Stelling, organisator van het Utrecht over Utrecht festival: ‘We willen amateurs graag een kans geven’ | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Liane Stelling, organisator van het Utrecht over Utrecht festival: ‘We willen amateurs graag een kans geven’

Het weekend van Liane Stelling, organisator van het Utrecht over Utrecht festival: ‘We willen amateurs graag een kans geven’
Aanstaande zondag is de elfde editie van Utrecht over Utrecht in het Louis Hartlooper Complex. Directeur Liane Stelling is de drijvende kracht achter dit festival waar 32 inzendingen van amateurkunstenaars worden getoond.

Aanstaande zondag is de elfde editie van Utrecht over Utrecht in het Louis Hartlooper Complex. Directeur Liane Stelling is de drijvende kracht achter dit festival waar 32 inzendingen van amateurkunstenaars worden getoond.

Wat kunnen we verwachten?

“De insteek is hetzelfde als de afgelopen jaren. Mensen hebben een verhaal, gedicht, foto of filmpje ingezonden. Deze worden allemaal vertoond. Iedereen die wil kan het festival gratis bezoeken. Aan het einde van de dag is er De Utrecht Quiz gevolgd door een prijsuitreiking die Sofie van den Enk presenteert. Een vakjury kiest de winnaar. Daarnaast is er nog een publieksprijs. Het doel van dit festival is om Utrechters in contact te brengen met elkaars cultuur en anderen de vergeten plekjes van de stad te laten zien. Waarschijnlijk komen er zo’n duizend bezoekers.”

Dit jaar is het thema ‘Welkom in Utrecht?’. Hoe is dat terug te zien?

“Ieder jaar kiezen we een vrijblijvend thema. Sommige mensen vinden het fijn om een context te hebben, maar de inzending hoeft er niet per se over te gaan. We hebben gekozen voor dit thema omdat we ook vluchtelingen en asielzoekers erbij wilden betrekken. Het was de bedoeling dat er interviews gehouden zouden worden met vluchtelingen die vervolgens op het festival getoond zouden worden. Jammer genoeg is dat niet gelukt. Maar het thema is zeker nog terug te zien op het festival. Zo zijn er bijvoorbeeld foto’s waarop verbodsborden te zien zijn met als titel ‘Welkom in Utrecht?’.”

Het is de elfde editie. Zijn er nog dingen anders vergeleken met voorgaande jaren?

“Nieuw dit jaar is de Mini Markt. Ik heb Utrechtse kunstenaars en makers uitgenodigd die alleen maar zuiver Utrechtse producten maken. Bijvoorbeeld de Dom-kaarsen, kleding en tassen. Zij komen hierheen en zijn de hele dag aanwezig in de foyer, waar de Mini Markt is. Qua structuur is het festival hetzelfde gebleven, maar het leek me leuk om wat meer rumoer te hebben buiten de zaal waar de voorstellingen zijn. Het is vooral een ontzettend sympathiek festival. Wij verdienen er niks aan, maar we vinden het zo mooi om amateurs ook een kans te geven.”

Hoe zit jouw ideale weekend eruit?

“Ik woon buiten in de natuur en ben graag bezig met het verzorgen van mijn dieren. Ook vind ik het altijd leuk als er mensen langs komen en mijn man en ik gaan graag naar mensen toe. We hebben vier kinderen waarvan ik het heel gezellig vind als ze langskomen met hun aanhang en kinderen. Familie, vrienden, dieren en ik ben gelukkig.”

Wat zijn je favoriete plekken in de stad?

“Het Louis Hartlooper Complex is natuurlijk één van mijn favoriete plekken. Na deze plek vind ik Springhaver heel leuk. Voor eten ga ik graag naar Karel V of Heeren van de Leeuw. Maar ik woon in Groenekan en ben eigenlijk veel meer georiënteerd op het buitenleven.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).