Weekendtips voor kinderen en ouders in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Weekendtips voor kinderen en ouders in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Weekendtips voor kinderen en ouders in Utrecht

Weekendtips voor kinderen en ouders in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor het weekend voor je geselecteerd!

Herfststukjes: Tijd voor theater
Als de verwarming weer aan gaat, de winterjas uit de kast komt en de blaadjes beginnen te vallen weet je dat het tijd is voor Herfststukjes. Dé tijd dat je je in het theater kan laten meevoeren door de mooiste, grappigste, soms bizarre of ontroerende verhalen. Ook dit weekend zijn er veel voorstellingen te zien in de regio Utrecht voor peuters, kleuters maar zeker ook voor oudere kinderen tot en met twaalf jaar.

Wanneer: 18 t/m 27 oktober
Waar: Diverse theaters in Utrecht
Meer info: 
website Jeugdtheater in de vakantie

Chuggington Doe-Dagen in het Spoorwegmuseum
Vooral bij peuters en kleuters zijn ze razend populair, de treinen uit de tv-serie Chuggington! In de vakantie kunnen ze in het Spoorwegmuseum kennis maken met hoofdrolspeler Wilson tijdens de 7de editie van de Chuggington doe-dagen. In de museumhal zijn er allerlei leuke activiteiten rondom de treinen van Chuggington. Er zijn speeltafels met Chuggington speelgoed, je kan meezingen met de liedjes uit de musical, een speurtocht doen, relaxen in de bioscoop en op de foto met Wilson. Een feestje voor het hele gezin!

Wanneer: 18 t/m 22 oktober
Waar: Spoorwegmuseum, Utrecht
Meer info: 
website Spoorwegmuseum

Toffe activiteiten bij Castellum Hoge Woerd
Vier dit weekend je herfstvakantie in Castellum Hoge Woerd met theater, natuur en geschiedenis. Ga op missie naar de maan met Apollo 11, reis in de tijd met de Romein Janus en vlieg mee met de vogels. De activiteiten tijdens de herfstvakantie staan in het teken van reizen.

Wanneer: 19 t/m 27 oktober
Waar: Castellum Hoge Woerd, De Meern
Meer info: 
website Castellum Hoge Woerd

Culturele zondagen: Alles Kids
Van Domplein tot Leidsche Rijn, de wondere wereld van Alles Kids zet met meer dan honderd culturele activiteiten Utrecht één dag lang op z’n kop. Tijdens deze derde editie kun je weer een dag lang van alles zien, doen en beleven op heel veel verschillende plekken in de stad. Thema van deze derde editie is ‘perspectief’ waar de vele deelnemers hun eigen invulling aan geven en mee spelen. Er is voor ieder wat wils, voor de allerjongsten en iets oudere kinderen.

Wanneer: zondag 20 oktober
Waar: Diverse locaties in Utrecht
Meer info: 
website Culturele Zondagen

Expositie BEEST bij De Vrijstaat
Breng eens een bezoekje aan de expositie BEEST op kunstwerkplaats De Vrijstaat. Via mode en design gaan kinderen op zoek naar het beest in zichzelf. Met inspirerende kamers, uitdagende opdrachten, een modeatelier en kapsalon zet BEEST bezoekers aan het denken over de relatie tussen mens en dier.

Wanneer: zaterdagen en zondagen en 23 t/m 25 oktober in de herfstvakantie
Waar: De Vrijstaat, Utrecht
Meer info: 
website de Vrijstaat

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).