Weekendtips voor ouders met kinderen met Bier en Appelsap | De Utrechtse Internet Courant Weekendtips voor ouders met kinderen met Bier en Appelsap | De Utrechtse Internet Courant

Weekendtips voor ouders met kinderen met Bier en Appelsap

Weekendtips voor ouders met kinderen met Bier en Appelsap
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Uk & Puk Festival
Van zaterdag 28 t/m maandag 30 april presenteren Theater Kikker en Podium Hoge Woerd de tweede editie van het Uk&Puk Festival, hét festival vol theater en dans voor peuters en kleuters. Laat je verwonderen, verbazen en betoveren door het superleuke programma. Geschikt voor de allerkleinsten. Voor en na de voorstellingen kan er lekker gespeeld worden in de theaterspeeltuin Oerwoud. Kies dus gauw een leuke voorstelling uit!

Wanneer: 28 t/m 30 april
Waar: Theater Kikker, Utrecht en Podium Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Theater Kikker, website Podium Hoge Woerd

Speuren in en om Kasteel de Haar
Speurneuzen opgelet: tijdens de vakantie kun je bij Kasteel de Haar niet één, maar twee verschillende speurtochten volgen. Kies jouw favoriet of beleef ze allebei! Wil je zoeken naar verstopte dieren in de mooie kasteelkamers? Of ga je buiten de geheimen van het sprookjesachtige park ontdekken? Met een leuk zoekboekje op zak, ben je helemaal klaar voor het avontuur. Dwaal rustig rond en spot geheimzinnige griffioenen, gouden vogels, een spannend doolhof en… een vreemd kabouterdorp. Na afloop ligt er een leuke verrassing voor je klaar!

Wanneer: 23 april t/m 6 mei
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens
Meer info: website Kasteel de Haar

Toen mijn vader een struik werd van Het Filiaal
Voordat Toda’s vader een struik wordt, is hij banketbakker. Iedere dag staat hij voor dag en dauw op om wel twintig soorten gebakjes te maken en drie soorten taart. Tot op een dag alles verandert. In het zuiden breken gevechten uit en Toda’s vader moet meehelpen in de oorlog tussen de enen en de anderen. Toda zelf wordt op transport gezet naar haar moeder, die in het buurland woont. De reis ernaartoe is vol avonturen en gevaar, maar Toda geeft niet op want ze moet haar moeder vinden! Toen mijn vader een struik werd is geïnspireerd op het bekroonde boek van Joke van Leeuwen. Een indrukwekkend verhaal dat op een schijnbaar simpele manier laat zien hoe absurd oorlog is.

Wanneer: 28 april t/m 6 mei
Waar: Het Transformatorhuis, Utrecht
Meer info: website Het Filiaal

Knutsel je eigen muziekrobotje bij Museum Speelklok
Plak, teken, knip, lijm en fantaseer erop los tijdens de meivakantie, want dan krijg je de kans om jouw eigen muziekrobotje te maken en te versieren. Hoe het werkt? Wanneer je meedoet aan de activiteit krijg je in het museum een klein speelwerkje met daarop een vrolijke melodie. Ook ontvang je een robot-bouwpakketje. Knip het bouwpakketje uit en pak het speelwerkje in. Heb je dat gedaan? Dan begint het leukste werk! Versier jouw muziekrobotje op je eigen manier. Jij bepaalt helemaal zelf hoe hij eruit komt te zien.

Wanneer: 28 april t/m 13 mei
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

HOOG van het Nieuw Utrechts Toneel
Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) speelt HOOG, een jeugdvoorstelling (7+) over ambitie: over ouders die het beste voor hun kinderen willen en kinderen die aan alle verwachtingen proberen te voldoen.  HOOG vertelt het verhaal van een jongen (Hoog) uit een ambitieus gezin. Met een beroemd architect als vader, een moeder die taarten proeft op TV, tweelingzussen die medailles winnen met synchroonzwemmen, een zus die mee doet aan The Voice en een broertje dat vioolconcerten geeft, kan iedereen in het gezin iets bijzonders. Iedereen, behalve Hoog.

Wanneer: t/m 6 mei
Waar: Dak van het Cinemec, Utrecht
Meer info: website NUT

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).