Zomer in Utrecht: een overzicht van de leukste festivals | De Utrechtse Internet Courant Zomer in Utrecht: een overzicht van de leukste festivals | De Utrechtse Internet Courant

Zomer in Utrecht: een overzicht van de leukste festivals

Zomer in Utrecht: een overzicht van de leukste festivals
Smeerboel vorig jaar. Foto: Smeerboel
Ook deze zomer zijn er weer veel festivals in Utrecht waar je naar toe kunt. DUIC heeft de leukste voor je op een rijtje gezet.

Ook deze zomer zijn er weer veel festivals in Utrecht waar je naar toe kunt. DUIC heeft de leukste voor je op een rijtje gezet.

Festival Strand
25 en 26 augustus – Haarrijnseplas

Dit jaar vindt Festival Strand plaats op de vrijdag en zaterdag. Houd je van muziek uit de 90’s en 00’s? Ga dan op vrijdagavond en dans op hits van de Vengaboys en Paul Elstak. Op zaterdag staan bekende pop- & rockbands als Chef’Special en Racoon op het programma. Naast de muziek kun je beide dagen genieten van zomerse cocktails en eten van creatieve foodtrucks. Voor meer informatie kijk je hier.

Festival Oude Muziek
25 augustus – 3 september, binnenstad

Het tiendaagse Festival Oude Muziek heeft dit jaar als thema Zing, Vecht, Huil, Bid – Muziek van de Reformaties, naar aanleiding van de vijfhonderdste verjaardag van Luthers stellingen en de ideologische verschuivingen die destijds in Europa plaatsvonden. Op verschillende locaties in de binnenstad zijn de revolutionaire gevolgen in muzikale verhalen te horen. Voor meer informatie kijk je hier.

Lief Festival
2 september – Strijkviertel

Ook dit jaar kun je tijdens het Lief Festival dansen op de klanken van ongerepte techno, deep-/techhouse, house, disco en funk. Dwaal rond, ontdek de verborgen feestjes en geniet van het eten van de pop-up keukens. Voor meer informatie kijk je hier.

The Bucketlist Festival
2 september – Metaal Kathedraal

Deze zomer vindt de tweede editie van The Bucketlist Festival plaats. Op het programma staan allerlei dingen die zomaar op je bucketlist zouden kunnen staan: het nemen van een tattoo, het eten van sushi van naaktmodellen of losgaan met het slopen van auto’s. Als nog goede ideeën hebt, kun je die doorgeven. Voor meer informatie kijk je hier.

Smeerboel
9 september – Grasweide Papendorp

Het meest smerige festival heeft ook dit jaar weer een mooie line-up. Bekende namen als Buurman & Buurman, Singlefeestje en Olivier Weiter treden op. Van techno tot hiphop: er is voor ieder wat wils! Voor meer informatie kijk je hier.

IBB-fest
16 september – IBB-complex

Dit eendaagse, gratis festival op het IBB-terrein draait volledig op vrijwilligers. Sinds 2010 wordt het festival elk jaar georganiseerd. Het feest is leuk voor zowel bewoners van het IBB-complex als bezoekers van buitenaf. Deze keer zijn er optredens van onder andere PEER, Fluff Disco Soundsystem en EZG. Voor meer informatie kijk je hier.

Voodoo to go Festival
15, 16 en 17 september – TivoliVredenburg

Bij dit festival draait het niet om naalden en poppetjes, maar om hiphop en funk. Volgens de organisatie laat dit festival zien waar voodoo om gaat: beats, danse en spirits. Er is een veelzijdig programma met onder meer winti-muziek uit Suriname, documentaires, een voodoo-fashionshow, brass uit Benin en namen als Togo All Stars, Val Jeanty en Afia Mala. Voor meer informatie kijk je hier.

Weet jij nog een festival? Laat het ons weten via [email protected] of in de comments!

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).