Dagtip: Gratis lezing over de wederopbouw van steden | De Utrechtse Internet Courant Dagtip: Gratis lezing over de wederopbouw van steden | De Utrechtse Internet Courant

Dagtip: Gratis lezing over de wederopbouw van steden

Dagtip: Gratis lezing over de wederopbouw van steden
Heb je vandaag nog geen plannen? LEVEN! geeft iedere dag een dagtip!

Heb je vandaag nog geen plannen? LEVEN! geeft iedere dag een dagtip!

Wat Wat een ramp #4 – Bouwen op puinhopen
Waar TivoliVredenburg
Hoe laat 20:00 uur
Prijs Gratis, wel een kaartje reserveren

Hoe bouw je een stad weer op als het verleden is gewist door oorlog? Hoe geef je mensen weer een plek om nieuwe herinneringen te maken, zonder de oude te vergeten? Dat zijn de vragen die vanavond centraal staan bij deze lezing. Het gebeurde bijvoorbeeld met Aleppo in Syrië, maar ook met Rotterdam. Arna Mačkić is architect bij Studio LA en gespecialiseerd in wederopbouwarchitectuur. Ze schreef het boek Mortal Cities & Forgotten Monuments, drie jaar geleden geselecteerd door The Guardian als een van de beste architectuurboeken. Deze lezing is onderdeel van de serie ‘Wat een ramp’, een programma van Studium Generale (UU). Daarin worden de betekenis en impact van catastrofes verkend.

LEVEN!

LEVEN!

LEVEN! Is hét lifestyle magazine voor de regio Utrecht. Met mooie verhalen en reportages laten wij zien wat Utrecht allemaal te bieden heeft. Van mode, interieur en horeca tot kunst, wetenschap en onderwijs. Vanaf 2019 zullen wij steeds vaker te vinden zijn op DUIC.nl.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).