Dagtip: Historisch Café over Uterechs praoten | De Utrechtse Internet Courant Dagtip: Historisch Café over Uterechs praoten | De Utrechtse Internet Courant

Dagtip: Historisch Café over Uterechs praoten

Dagtip: Historisch Café over Uterechs praoten
Tineke Schouten tijdens een optreden met Herman Berkien in 1979. Foto: F. van den Ham / collectie Het Utrechts Archief
Heb je vandaag nog geen plannen? LEVEN! geeft iedere dag een dagtip!

Heb je vandaag nog geen plannen? LEVEN! geeft iedere dag een dagtip!

Wat Historisch Café: Uterechs praoten – door Oud Utrecht
Waar Bartholomeus Gasthuist, Lange Smeestraat 40
Hoe laat 17:00 – 18:00 uur
Prijs Gratis

Iedere tweede vrijdag van de maand organiseert Oud Utrecht een Historisch Café over een Utrechts onderwerp. Voor leden van de vereniging, maar ook andere belangstellenden zijn welkom. Vanavond legt journalist Ton van den Berg uit hoe het zit met het dialect ‘Stad-Utrechts’. Waar komt het vandaan en wie spreekt/sprak het? Een vollekstoal waar vroeger niet iedereen misschien even trots op was, maar onder meer door cabaretiers als Tineke Schouten en Herman Berkien weer populair is gemaakt.

LEVEN!

LEVEN!

LEVEN! Is hét lifestyle magazine voor de regio Utrecht. Met mooie verhalen en reportages laten wij zien wat Utrecht allemaal te bieden heeft. Van mode, interieur en horeca tot kunst, wetenschap en onderwijs. Vanaf 2019 zullen wij steeds vaker te vinden zijn op DUIC.nl.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).