Dagtip: Ingmar Heytze in gesprek met Wolkersbiograaf Onno Blom | De Utrechtse Internet Courant Dagtip: Ingmar Heytze in gesprek met Wolkersbiograaf Onno Blom | De Utrechtse Internet Courant

Dagtip: Ingmar Heytze in gesprek met Wolkersbiograaf Onno Blom

Dagtip: Ingmar Heytze in gesprek met Wolkersbiograaf Onno Blom
Foto: Anna van Kooij
Heb je vandaag nog geen plannen? LEVEN! geeft iedere dag een dagtip!

Heb je vandaag nog geen plannen? LEVEN! geeft iedere dag een dagtip!

Wat Ingmar Heytze in gesprek met Onno Blom
Waar Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
Hoe laat 20:00 – 22:00 uur
Prijs €5,00 (lid) – €7,50 (niet-lid)

Ingmar Heytze is fan van Jan Wolkers, dichter en Utrechter. Vanavond gaat hij in gesprek met de man de biografie van Jan Wolkers schreef: Onno Blom. Tien jaar lang heeft Blom aan ‘Het litteken van de dood’ gewerkt. Samen praten de twee vanavond over het leven van Wolkers en uiteraard zijn liefde voor de natuur. “Ik ben een stadsjongen uit Leiden, dicht bij het Oegstgeest van Wolkers”, zegt Blom. “Ik ben net zo betoverd geraakt als hij door Texel, en overwoog op een gegeven moment zelfs een volkstuintje te huren omdat hij van zijn tuintje op Amstelglorie zo’n paradijs had gemaakt.”

LEVEN!

LEVEN!

LEVEN! Is hét lifestyle magazine voor de regio Utrecht. Met mooie verhalen en reportages laten wij zien wat Utrecht allemaal te bieden heeft. Van mode, interieur en horeca tot kunst, wetenschap en onderwijs. Vanaf 2019 zullen wij steeds vaker te vinden zijn op DUIC.nl.

Profiel

2 Reacties

Reageren
  1. Niels Bokhove

    Ik dacht even: was Wolkers dichter en Utrechter? Nee toch?

  2. Kadoendra

    Een aantal jaren geleden was ik met de trein naar Leiden en toen de trein in de buurt bij een Leidse nieuwbouwwijk langzamer reed zag ik een straatnaambord met de naam Jan Wolkersstraat.

    Daar in Nederland slechts straten vernoemd worden naar mensen die niet meer leven (met uitzondering van de leden van het Nederlandse koningshuis) was de treinreis ook even een geestelijk reisje terug in de tijd.

    Tijdens het leven maken sommige mensen diepe indruk op mij en zodra zij niet meer tot de levende behoren blijven de herinneringen aan deze mensen bij mij levend.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).