Dagtip: Lezing Romeinse opgravingen in Leidsche Rijn door Oud Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dagtip: Lezing Romeinse opgravingen in Leidsche Rijn door Oud Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dagtip: Lezing Romeinse opgravingen in Leidsche Rijn door Oud Utrecht

Dagtip: Lezing Romeinse opgravingen in Leidsche Rijn door Oud Utrecht
Castellum Hoge Woerd. Foto: C Aafke Holwerda
Heb je vandaag nog geen plannen? LEVEN! geeft iedere dag een dagtip!

Heb je vandaag nog geen plannen? LEVEN! geeft iedere dag een dagtip!

Wat Lezing: Romeinse opgravingen in Leidsche Rijn – door Oud Utrecht
Waar Bartholomeus Gasthuis, Lange Smeestraat 40
Hoe laat 19:30 – 21:30 uur (inloop 19:00 uur)
Prijs €5,00 (wel even aanmelden)

Erik Graafstal in gemeentelijk archeoloog en vertelt vanavond over de opgravingen aan de Rijnbedding, vlak bij het Castellum Hoge Woerd. Archeologen mochten vanaf mei 2019 het gebied onderzoeken en er zijn al verschillende vondsten gedaan, bijvoorbeeld een paardentuig, een aantal mantelspelden, wapens en kogels. De vondsten worden verder onderzocht en geconserveerd, maar hopelijk kunnen er ook verbanden worden gelegd. Hier zal Graafstal vanavond ook dieper op ingaan tijdens zijn lezing.

LEVEN!

LEVEN!

LEVEN! Is hét lifestyle magazine voor de regio Utrecht. Met mooie verhalen en reportages laten wij zien wat Utrecht allemaal te bieden heeft. Van mode, interieur en horeca tot kunst, wetenschap en onderwijs. Vanaf 2019 zullen wij steeds vaker te vinden zijn op DUIC.nl.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).