134 kamers voor studenten en starters in voormalig UWV pand | De Utrechtse Internet Courant 134 kamers voor studenten en starters in voormalig UWV pand | De Utrechtse Internet Courant

134 kamers voor studenten en starters in voormalig UWV pand

134 kamers voor studenten en starters in voormalig UWV pand
In het pand aan de Willem Dreeslaan 113, waar eerder het UWV zat, zullen 134 kamers worden gerealiseerd voor studenten en starters.

In het pand aan de Willem Dreeslaan 113, waar eerder het UWV zat, zullen 134 kamers worden gerealiseerd voor studenten en starters.

In het gebouw aan de Willem Dreeslaan komen 134 “onzelfstandige eenheden”. Dat betekent dat bewoners een eigen slaapkamer huren, en verder gebruik maken een gezamenlijke woonkamer, keuken en badkamer.

Doordat het UWV naar het nieuwe Stadskantoor is verhuisd, is het voor de gemeente mogelijk om het gebouw te transformeren van kantoorruimte naar woonruimte. Het pand zal van binnenuit worden aangepast, de buitenkant verandert niet. Wel wordt een deel van de stoep bij de hoofdingang versmald en ingericht met plantvakken.

Zo komt er in de parkeerkelder een fietsenstalling, zullen er groenstroken worden aangelegd en zal er ook buiten een afsluitbare fietsenstalling komen.

De gemeente Utrecht wil meewerken aan het plan omdat ze in de hele stad het aantal woningen voor studenten en starters willen vergroten. Op 8 januari is een inloopavond georganiseerd.

9 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Supergoed idee om zo de druk op de markt voor studentenkamers te verkleinen, al is het een druppel op een gloeiende plaat.
  Wat zullen de huisjes melkers balen.

 2. Kurt Westermann

  Goede ontwikkeling wat betreft de bestemming. Jammer dat de buitenkant van dit oerlelijke pand niet wordt aangepakt.

 3. Mwt

  Ach,als je binnen zit zie je de buitenkant niet.

 4. Bahco

  “Op 8 januari is een inloopavond georganiseerd.” Voor wie? En is dat niet rijkelijk laat?

 5. Wim Vreeswijk

  Wie wordt de nieuwe eigenaar. Dat is namelijk niet vermeld…..

 6. Huh?

  Ik zet 8 januari vast in m’n agenda… 😉

 7. Fred

  Mooi dat dit stukje stad bewoond gaat worden. Is nu zo’n creepy plek terwijl het eigenlijk best dichtbij het centrum ligt en dus aantrekkelijk is voor o.a. starters.

 8. Erwin

  Inderdaad creepy deel van utrecht. Ik zeg plat gooien en mooie stadsappartementen bouwen!!

 9. Mark

  De hele rij kantoorpanden is niet om aan te zien. (de woning-nieuwbouw op de Talmalaan valt trouwens ook over te twisten).

  Een studentenflat is een goede zaak, een beetje mengen van type bewoners is prima. De buitenkant had alleen we een opknapbeurt kunnen gebruiken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).