150 nieuwe woningen in Rivierenwijk | De Utrechtse Internet Courant 150 nieuwe woningen in Rivierenwijk | De Utrechtse Internet Courant

150 nieuwe woningen in Rivierenwijk

150 nieuwe woningen in Rivierenwijk
Woningcorporatie Bo-Ex wil in de Reitdiepstraat in Rivierenwijk 150 tot 160 nieuwe woningen bouwen in de sociale huur en middenhuur.

Woningcorporatie Bo-Ex wil in de Reitdiepstraat in Rivierenwijk 150 tot 160 nieuwe woningen bouwen in de sociale huur en middenhuur.

Het gaat om zo’n honderd sociale huurappartementen en ongeveer 35 appartementen en woningen in de categorie middenhuur. De woningen komen in de plaats van 81 woningen die momenteel op deze plaats staan. Deze huizen hebben op dit moment geen vaste bewoners.

Daarnaast biedt de organisatie Lister via Bo-Ex beschermd wonen aan voor mensen die psychologisch kwetsbaar zijn. Hiervoor zullen circa twintig woningen gebouwd worden.

De gemeente stemde deze week in met het startdocument met voorwaarden. De bouw zou begin 2021 kunnen starten.

Jongere inwoners

“In deze plannen is ook aandacht voor levensloopbestendige woningen in de wijk, waardoor oudere mensen die kleiner willen gaan wonen dit in hun eigen wijk kunnen doen”, zegt wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling). “De vrijkomende woningen bieden kansen voor bijvoorbeeld jongere inwoners, die hun eerste stappen op de woningmarkt zetten.”

Op basis van het startdocument stelt de initiatiefnemer, in samenwerking met de gemeente, een zogeheten bouwenvelop op. Onderdeel daarvan is een participatietraject met buurtbewoners en andere belanghebbenden.

5 Reacties

Reageren
 1. Paul

  Een goede plek zo dicht bij het Station Vaartserijn!

 2. Mimi

  “In deze plannen is ook aandacht voor levensloopbestendige woningen in de wijk, waardoor oudere mensen die kleiner willen gaan wonen dit in hun eigen wijk kunnen doen”
  En waar moeten jonge gezinnen die groter willen gaan wonen dan heen? Ik zie -alweer- niks over gezinswoningen

 3. Jack

  Goed en fijn dat er mooie nieuwe woningen worden gebouwd! Wel een zorg over de verdichting: 85% meer woningen dan die er nu staan. Ook 85% meer groen?

 4. Anne Marie ten Berge

  Mensen die psychologisch kwetsbaar zijn hebben meer aan een groepshuis met begeleiding. Zelfstandig wonen leveren meer prikkels op dan kwetsbaren aankunnen. Maar vanwege bezuinigingen zijn de groepshuizen met eigen kamers en sanitair al in 2017 opgeheven ! De eenzaamheid is sindsdien ziekmakend.

 5. bezorgde bewoner

  De woningvoorraad in deze wijk zuid- west is (bovengemiddeld) 38% sociale huur.
  Al een jaar of twaalf staan. deze flats in de Reitdiepstraat op de nominatie om gesloopt te worden. Nu willen ze eindelijk aan de slag met de sloop Tá-Dá. En daarna willen ze nog meer sociale huurwoningen terugzetten, oeps .
  Niks uitruil dus :Bo-ex wil graag volplempen (zelf noemen ze het hip: verdichten) in een toch al versteende wijk waar een klein grasveldje met een boom (bo-ex noemt het ‘een park’) in gebruik is als hondenpoepplaats.
  Het formaat van de nieuwe woningen is nog niet bekend maar groter dan maatje Tiny house kan het niet worden want anders past de verdubbeling van de huidige woningvoorraad niet op het terrein.
  En daarna gaan ze waarschijnlijk verbaasd zijn over overlast. Wat een grap.
  Ps . een paar geleden heeft een architectenbureau een voorstel gedaan voor een gecombineerde bouw van koop en huur, dat beter aansloot bij de overkant van de Reitdiepstraat en het Lekplantsoen. Waar is dat gebleven?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).