200 nieuwe appartementen aan de Utrechtse Beneluxlaan komen in zicht 200 nieuwe appartementen aan de Utrechtse Beneluxlaan komen in zicht

200 nieuwe appartementen aan de Utrechtse Beneluxlaan komen in zicht

200 nieuwe appartementen aan de Utrechtse Beneluxlaan komen in zicht
Impressie van de nieuwbouw aan de Beneluxlaan
Opmerking: in onderstaande berichtgeving wordt gesproken over Transwijk Noord. Dit is  niet correct. De woningen komen in Kanaleneiland-zuid. Weten hoe de fout is ontstaan? Lees hier de verklaring.

Opmerking: in onderstaande berichtgeving wordt gesproken over Transwijk Noord. Dit is  niet correct. De woningen komen in Kanaleneiland-zuid. Weten hoe de fout is ontstaan? Lees hier de verklaring.

De bouw van 200 nieuwbouwappartementen aan de Beneluxlaan 901 in Transwijk-Noord is een stap dichterbij. Het nieuwe bestemmingsplan voor de omgeving is voorgelegd aan de gemeenteraad.

Het bedrijf Huys te Voorn Vastgoed wil graag een nieuwe woontoren bouwen in Transwijk. Het nieuwe gebouw moet zo’n 200 appartementen in de middenhuur aan de wijk toevoegen. Daarbij is de uitstraling van de nieuwbouw een belangrijk onderdeel.

De twee- en driekamerappartementen moeten ruim (50 tot 80 vierkante meter) en toegankelijk voor rolstoelgebruikers worden. Bij de woningen is het plan om er 35 stuks speciaal geschikt te maken voor senioren.

Op de begane grond is er ruimte gepland voor verschillende voorzieningen. Onderin het gebouw moet een parkeergarage voor bewoners komen. Het dak wordt gevuld met zonnepanelen of een groene inrichting.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Doorstroming

“Ik ben heel blij dat er woningen bij komen in Transwijk, want daar is grote behoefte aan”, zegt Wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling). “Door woningen voor senioren toe te voegen, stimuleren we de doorstroming op de woningmarkt. De senioren laten namelijk vaak een ruimere woning achter waar bijvoorbeeld weer een jong gezin in kan komen te wonen.”

Begin 2022 hakt de gemeenteraad de knoop door wat betreft het nieuwe bestemmingsplan. De bouw start pas als het bestemmingsplan definitief is en de ontwikkelaar ook een goedgekeurde omgevingsvergunning heeft. De start van de bouw is gepland in 2022.

15 Reacties

Reageren
 1. Pol

  Rekening houden met senioren, rolstoelgebruikers, groene daken, zonnepanelen etc. kan de gemeente wel.
  Als ze deze keer ook maar rekening houdt met de rekening.

 2. Léon

  Goede zaak om seniorenappartementen bij te bouwen, al schiet 35 stuks niet enorm op. Iemand enig idee welke hoek van de straat dit complex dient te verschijnen?

 3. Wim

  Mooi torentje

 4. Johan

  Die toren lijkt nogal op de Syp bij het station.

 5. Paul

  Mooie architectuur! En goed dat zo dicht bij de metro tram hoger gebouwd wordt, gelukkig !

 6. Lachgas

  Veel commercieel gezwets. Hoe alles er in de praktijk gaat uitzien, moet nog blijken.
  Trouwens is dit Transwijk Noord?
  Noord is al discutabel en Transwijk ligt aan de overkant. Dit gebouw ligt gewoon op Kanaleneiland Zuid. Maar ja dat Kanaleneiland heeft negatieve klank.

 7. Bill

  @Johan: Is ook dezelfde architect.
  Inderdaad goed dat er rond OV-knooppunten/haltes in hogere dichtheden wordt gebouwd,

 8. Mark

  Duic, dit is gewoon Kanaleneiland, niet Transwijk Noord 😉

 9. Marcel 59

  Hoezo Transwijk-Noord? Beneluxlaan 901 ligt op de hoek van de Vasco da Gamalaan. Dat is Kanaleneiland-Zuid; of mogen de potentiële bewoners dat niet weten?

 10. Pee

  Leuk een jenga toren.

 11. Binnenstadbewoner

  ‘Middenhuur’ is een eufemisme voor net niet de meest maximale huur die huurders nog kunnen en willen betalen. Verhuurder zegt dan: huren hadden hoger gekund, maar nog steeds torenhoge huren.

 12. Marcel

  Waardeloos plan. Beter 200 woningen voor senioren bouwen. Dan komen er 200 woningen in Tuindorp etc vrij. Dat is pas toekomst.

 13. Marcel

  @binnenstadbewoner, dat gebla over torenhoge huren moet is ophouden vindt u niet? U weet toch dat de gemeente de grond duur verkoopt? U weet toch dat materiaal erg veel duurder is geworden? U weet toch dat arbeid naar 60 euro per uur gaat/is. U weet toch dat de bouwer ook geld wil verdienen? Dat voor niks nog steeds wel de zon opkomt? We willen meer en meer en meer. Dan is dit het logisch gevolg.

 14. RABE

  Mooie toren, maar wel zonder gas graag.
  Alles elektrisch, mooi voor oudjes. Dan kunnen ze het pannetje op het gas ook niet meer vergeten. 🙂
  Maar aangezien de AOW niet heel hoog is, graag ook de prijzen hieraan aanpassen.

 15. Bep

  Alleen huur- of ook koopappartementen. ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).