222 sociale huurwoningen voor woonprojecten opgeleverd in Leidsche Rijn 222 sociale huurwoningen voor woonprojecten opgeleverd in Leidsche Rijn

222 sociale huurwoningen voor woonprojecten opgeleverd in Leidsche Rijn

222 sociale huurwoningen voor woonprojecten opgeleverd in Leidsche Rijn
In Leidsche Rijn Centrum en Terwijde zijn twee gebouwen opgeleverd met in totaal 222 sociale huurwoningen. In beide nieuwbouwcomplexen komt een gemengd woonproject, MIXIT en LIVIN genaamd.

In Leidsche Rijn Centrum en Terwijde zijn twee gebouwen opgeleverd met in totaal 222 sociale huurwoningen. In beide nieuwbouwcomplexen komt een gemengd woonproject, MIXIT en LIVIN genaamd.

De twee gebouwen bestaan uit respectievelijk 101 en 121 twee- en driekamerappartementen. Beide complexen zijn gasloos, goed geïsoleerd en hebben zonnepanelen op het dak. De opbrengst van de zonnepanelen komt bij de huurders terecht.

Het woonconcept houdt in dat huurders van Mitros samen een woongemeenschap vormen. Een deel van de huurders zijn ex-daklozen uit de maatschappelijke opvang. Zij krijgen begeleiding van De Tussenvoorziening.

“Gemengd wonen is bijzonder omdat huurders heel bewust kiezen voor het wonen met ex-daklozen en gezamenlijk een woongemeenschap willen vormen. Onderzoek wijst uit dat de kans op terugval in dakloosheid sterk verminderd wanneer mensen gaan wonen in een gemengd woonproject, waar iedereen een goede buur is”, vertelt Anemoon van Dijk van Mitros.

10 Reacties

Reageren
  1. Bakfiets

    Hier zit dan nog geen vrije sector huur in zo te lezen? Zou graag zien dat er echt een gemixte groep komt wonen en waarbij overlast resulteert in uithuiszetting zodat iedereen zich positief aan elkaar optrekt.

  2. Henk P.

    “Gemengd wonen is bijzonder omdat huurders heel bewust kiezen voor het wonen met ex-daklozen en gezamenlijk een woongemeenschap willen vormen.”

    Ik vraag me af of dit met de huidige woningnood ook echt “heel bewust” is. Net als die arme studenten tussen bejaarden zetten. Yeaah sure.

  3. bawang putih

    dus je bent een soort van maatschappelijk werker met je patienten 24/7 als buren? en dan moet je ook nog huur betalen haha

  4. Scherpschutter

    Henk P. ziet het scherp. Met een wachtlijst van 10-15 heeft natuurlijk niemand die een sociale huurwoning nodig heeft iets te kiezen. Het is een tikje schandalig dat de Gemeente haar dwaze maakbaarheidsidealen (alsof er werkelijk iemand liever tussen daklozen en ex-junkies woont dan tussen ‘normale’ mensen) en haar eigen totale falen op de woningmarkt op de manier tracht te verpakken…

  5. Hoop dat het wel lukt natuurlijk

    Ach illusie project
    Gedoemd om te mislukken
    Mooie gedachte zou super zijn
    Maar te euforisch gedacht
    Dit wordt echt niet Mitrots

  6. isabelle

    En is de huurprijs dan ook beduidend lager voor de huurders? Immers; de bewoners nemen nu taken over van de gemeente en de woningbouwvereniging.

  7. Wim

    En deze dakloze waar betalen ze de huur van

  8. Iefke

    Als wij als reaguurders nou even goed het artikel lezen. Er staat letterlijk dat het gemixt wonen is waarbij het doel is om ene woongemeenschap te creëren. Dat is gewoon zoiets als meedoen met activiteiten, commissies en bestuur. Dat is dus niet hulpverlening aan oud-daklozen, wat de Tussenvoorziening dus doet. Er staat ook niet wat de verhouding is tussen huurders zonder en met een achtergrond als dakloze. Bv. 90%-10%.

    Ik heb niet zo heel veel verstand van dak en thuislozen. Ken er maar 2-3 oud-daklozen (één ziet zichzelf meer als een nomaad ofzoiets). Maar zover ik zie is deze groep onderling meer verschillend dan dat ze overeenkomsten hebben, zo ook qua mogelijk middelengebruik, en sociaal wenselijk gedrag en ook qua inkomsten/ financieel vermogen (bijstand/tot echt heel rijk).

    Het enige valide punt is dat de Utrechtse woningmarkt schaars is, met alle gevolgen van dien.

  9. Geenstijl@Utrecht

    Scherpschutter is weer scherp,en terecht natúúrlijk.

  10. Koel Hoofd

    Participatie wonen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).