38 nieuwe woningen rond voormalige tegelfabriek aan Jutfaseweg | De Utrechtse Internet Courant 38 nieuwe woningen rond voormalige tegelfabriek aan Jutfaseweg | De Utrechtse Internet Courant

38 nieuwe woningen rond voormalige tegelfabriek aan Jutfaseweg

38 nieuwe woningen rond voormalige tegelfabriek aan Jutfaseweg
Het gebied wat op de schop gaat. Bron: Google Maps
Rond de voormalige tegelfabriek aan de Jutfaseweg in Utrecht worden 38 woningen gebouwd. Het college is akkoord gegaan met het plan van de ontwikkelaar.

Rond de voormalige tegelfabriek aan de Jutfaseweg in Utrecht worden 38 woningen gebouwd. Het college is akkoord gegaan met het plan van de ontwikkelaar.

Minimaal 55 procent van de 38 nieuwe woningen, valt in de midden-koopcategorie. De nieuwe eigenaren van deze woningen mogen ze niet gebruiken voor speculatie en moeten er zelf gaan wonen. De overige woningen van het project vallen in de vrije koopsector. Er komen elf woningen met een tuin groter dan 150 m2.

De eigenaar van de voormalige tegelfabriek wil het monumentale deel van het pand renoveren en er acht appartementen maken op de begane grond. Een deel van het huidige pand moet worden gesloopt, om plaats te maken voor nieuwbouw. Op de daken van de nieuwbouwwoningen komen zonnepanelen te liggen. Het binnenterrein is nu nog bestraat, maar wordt groen. Het moet een aantrekkelijk gebied worden waar kinderen kunnen spelen en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Toevoeging

“We zijn blij dat we in dit deel van Rivierenwijk woningen kunnen toevoegen”, zegt wethouder Klaas Verschuure. “De grotere woningen zijn een toevoeging voor de wijk. Verder is het mooi dat het gebied hiermee een stuk groener wordt.”

Bij de bouw worden zo veel mogelijk ‘biobased’ materialen gebruikt. Dat zijn natuurlijke materialen, met een zo laag mogelijke milieubelasting, zoals kalkzandsteen, hout en metselwerk (klei).

De ontwikkelaar gaat het plan de komende tijd verder uitwerken. Daarbij worden ook de omwonenden en belanghebbenden betrokken.

9 Reacties

Reageren
  1. Koel Hoofd

    Kortom woningen waar de hoofdprijs voor gevraagd gaat worden.
    Midden-koop betekend jonge hoog opgeleide tweeverdieners die beide fulltime werken.

  2. trol

    Koel hoofd: en het probleem is?? Ik heb er wel oren naar, zeker als iets een behoorlijke tuin krijgt. Beloof ik dat ik het speculatiebeding niet zal schenden. Overigens is een speculatiebeding een behoorlijke beperking van een vrije marlt, maar dat terzijde.

  3. Joas

    @ Koel Hoofd
    Met name de doelgroep die jij beschrijft, midden-koop, jonge hoog opgeleide tweeverdieners, kan nu helemaal geen woning vinden. Dat is best een behoorlijk probleem.

    Social huur, ja er is een wachttijd van 15 jaar, maar er is wel aanbod.Duur segment; er is aanbod. Midden-segment, geen aanbod.

  4. jonas

    @Joas: als je een wachttijd van 15 jaar aanbod noemt, dan is er voor alle woningtypen aanbod (als je 15 jaar de tijd neemt om te zoeken).

  5. Koel Hoofd

    @Joas, Dat type millennials zijn verwend. Geen medelijden mee want die worden van 30u/wk werken al doodmoe of krijgen een burnout als ze normaal moeten presteren.
    Wel medelijden met de noodzakelijke beroepen, die kunnen zelfs als ze tweeverdiendend fulltime 38-40u/wk werken, nog die woningen niet betalen. En dan ook nog eens als grofvuil worden behandeld door de hoogopgeleide elite.

  6. Trol

    Wat is uw beroep koel hoofd? Wel interessant…..de beroepen die u noemt (noodzakelijke)….de salarissen daar worden bepaald door de generaties daarvoor….o.a. de boomers in besturen, vakbonden, etc.

  7. Joas

    @ Jonas

    Nee dus. Juist voor de mensen net boven sociale huurgrens en net onder modaal is er geen aanbod. Dat zijn vaak starters op de woning- en arbeidsmarkt. Ook vaak de hoger opgeleiden juist.

  8. Joas

    @ KH

    Wat een ongefundeerde haat weer.

    Je weet dat veel millenials slechter af zijn dan de generaties voor hen? En dat een deel niet hoogopgeleid is?

    Wie denk je trouwens dat die verpleegkundigen en rechercheurs eigenlijk zijn trouwens? Denk je dat daar geen millennials tussen zitten?

  9. Metropool Utrecht.

    @ koel Hoofd : De insteek van gemeente en woningbouw coöperaties is dat de wijken diverse moeten worden in sociale samenstellingen. Dit komt ook goede voorzieningen, scholen, winkels ten goede.
    Zo wordt de groei van Utrecht echt effectief ingezet om wijken duurzamer te maken en de leef kwaliteit te verhogen.
    Ik denk dat we heel blij kunnen zijn dat onze stad zo geliefd is dat deze visie ook echt gerealiseerd kan worden !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).