550 Studentenwoningen op Cartesiusdriehoek | De Utrechtse Internet Courant 550 Studentenwoningen op Cartesiusdriehoek | De Utrechtse Internet Courant

550 Studentenwoningen op Cartesiusdriehoek

550 Studentenwoningen op Cartesiusdriehoek

Het college van b en w heeft gisteren ingestemd met het startdocument voor de studentenhuisvesting aan de Cartesiusweg. Op het industrieterrein langs de Cartesiusweg komen 550 semi-permanente studenteneenheden.

Utrecht kampt nog steeds met een tekort aan studentenwoningen en zal daarom ook vaker tijdelijke oplossingen gebruiken. De studenteneenheden aan de Cartesiusweg zullen voor een periode van 15 jaar worden gebouwd. Daarvoor is een aanpassing van het bestemmingsplan noodzakelijk.

Vooruitlopend op een wijziging van het bestemmingsplan zal de gemeente starten met het opstellen van de ruimtelijke randvoorwaarden. Deze randvoorwaarden zullen in nauw overleg met de belanghebbenden worden opgesteld.

Verwacht wordt dat de zogeheten bouwenvelop voor de zomer gereed is. Indien er geen bezwaren worden ingediend zal in het eerste kwartaal van 2014 gestart worden met de bouw.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).