Bouw Hart van Hoograven zuid officieel van start | De Utrechtse Internet Courant Bouw Hart van Hoograven zuid officieel van start | De Utrechtse Internet Courant

Bouw Hart van Hoograven zuid officieel van start

Bouw Hart van Hoograven zuid officieel van start

Samen met Karin Verdooren, directeur van woningcorporatie Mitros, geeft wethouder wonen Gilbert Isabella vandaag het officiële startsein voor de bouw van het project ‘De Gravin’ aan de Wijnesteinlaan in Hoograven. In De Gravin bouwt Mitros 93 huurwoningen en voorzieningen voor onder andere Centrum Jeugd en Gezin, Wijkbureau Zuid, Portes en Jongerenwerk Utrecht (Jou). Het project moet de nieuwbouw ‘Hart van Hoograven’ rond de Goylaan compleet maken.

In de wijk Hoograven maken diverse verouderde woningblokken en portiekflats plaats voor nieuwe woningen. Het inmiddels opgeleverde project Hart van Hoograven noord is daarvan een voorbeeld. De oude woningen aan de Wulvenhorstlaan werden vervangen door eigentijdse woningen waarbij ook het openbaar gebied in een nieuw jasje werd gestoken. De aangrenzende parkstrook aan de Oud-Wulvenlaan werd daarbij tevens onder handen genomen. Aan de Heemstedelaan werden nieuwe stadswoningen gebouwd en ook langs de Goylaan verrezen nieuwe appartementengebouwen met daaronder winkelvoorzieningen. Ook de oude flatgebouwen aan de zuidkant van de Goylaan, richting Wijnesteinlaan zijn inmiddels gesloopt. Afgelopen oktober is daar gestart met de bouw van het nieuwe Hart van Hoograven Zuid met 93 sociale huurappartementen en 2150 m2 voor maatschappelijke doeleinden. De bouw zal zo’n 1,5 jaar in beslag gaan nemen. De verwachte oplevering zal plaatsvinden rond begin 2013. Naar verwachting worden de woningen in juni/juli 2012 aangeboden in de woonkrant.

Onder de noemer ‘Hoograven in de lift’ wil de gemeente Utrecht, samen met bewoners en  maatschappelijke organisaties de komende jaren van Hoograven een krachtwijk maken. De wijk moet ‘een vitale woon-, werk- en leefomgeving worden waar het prettig wonen is en waar mensen betrokken zijn bij de samenleving’, aldus de gemeente. Het nieuwbouwproject Hart van Hoograven moet daaraan bijdragen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).