Adviescommissie Wonen Utrecht van start | De Utrechtse Internet Courant Adviescommissie Wonen Utrecht van start | De Utrechtse Internet Courant

Adviescommissie Wonen Utrecht van start

Adviescommissie Wonen Utrecht van start

Utrecht krijgt een nieuwe Adviescommissie Wonen. Dat blijkt uit een bericht op de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht (VWC). VWC roept vrijwilligers op zich voor deze commissie aan te melden. De leden van de adviescommissie gaan adviseren over plannen voor nieuwbouw en renovatie van woningen. Op 25 januari wordt een introductiebijeenkomst georganiseerd voor belangstellenden op het kantoor van VACpunt Wonen aan het Herculesplein.

Er wordt veel gebouwd en verbouwd in Utrecht. Bij al die plannen voor woningbouw zou ook de bewoner betrokken moeten worden, vindt VACpunt Wonen. Bij nieuwbouw is de toekomstige bewoner vaak nog niet bekend. Daarnaast missen veel mensen de tijd, kennis en ervaring om zich met de plannen bezig te houden en ervoor te zorgen dat de woningen ook aan hun wensen voldoen. Een Adviescommissie Wonen heeft wel die benodigde kennis en ervaring, zodat door hun advies de woningen een stuk gebruiksvriendelijker worden. De Adviescommissie Wonen bekijkt plannen voor woningbouw (zowel nieuwbouw als renovatie) vanuit het perspectief van de bewoner. Daarbij valt te denken aan punten als: is er voldoende bergruimte, voldoende wandcontactdozen, is de indeling handig, zijn de ramen te zemen, etc. De commissie bestaat uit vrijwilligers die iets met wonen hebben.

VACpunt Wonen is de koepel van alle Adviescommissies Wonen in Nederland, die in circa 200 gemeenten adviseren. VACpunt Wonen biedt deze commissies ondersteuning (o.a. scholing) en lobbyt op landelijk niveau voor de gebruikskwaliteit van woningen en woonomgeving.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).