Beddenhuis ziekenhuis Oudenrijn mogelijk omgetoverd tot backpackers hotel | De Utrechtse Internet Courant Beddenhuis ziekenhuis Oudenrijn mogelijk omgetoverd tot backpackers hotel | De Utrechtse Internet Courant

Beddenhuis ziekenhuis Oudenrijn mogelijk omgetoverd tot backpackers hotel

Beddenhuis ziekenhuis Oudenrijn mogelijk omgetoverd tot backpackers hotel

Naast studenten-, jongeren- en starterswoningen komt er mogelijk ook een backpackers/short stay hotel in het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Oudenrijn. Dat blijkt uit de brief van het Utrechts college over de herontwikkeling van de ziekenhuislocatie.

Het hotel zou in het bestaande beddenhuis worden gesitueerd. Het zou betekenen dat er 113 van de geplande starterwoningen komen te vervallen. Hiervoor komt een hotelfunctie met zo’n 91 kamers voor backpackers en 71 kamers voor short stay in de plaats.

Nadruk op wonen

Begin 2014 wordt het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn in gebruik genomen, de locatie Oudenrijn staat dan leeg. De Ontwikkel-Combinatie-Oudenrijn (OCO) kocht het terrein in 2011 om het te herontwikkelen, waarbij de nadruk met name op wonen zou komen te liggen.

Uit de brief blijkt echter dat deze plannen  zijn aangepast. Vanwege de crisis is het accent meer komen te leggen op woningen voor studenten en starters in plaats van middeldure koopwoningen.
Een aantal gebouwen van het ziekenhuis blijven staan: het beddenhuis en de gebouwen aan de Heuven van Goedhartlaan. Daarnaast worden er 37 eengezinswoningen gebouwd.

In totaal moeten er op het terrein 763 woningen komen: behalve de 37 eengezinswoningen zijn dat 99 driekamer appartementen, 514 studentenwoningen en, mits er geen hotel komt, 113 startersappartementen.

Fasen

OCO wil in het voorjaar van 2014 beginnen met de bouw van de eerste fase: de eengezinswoningen. In de tweede fase zou dan begonnen moeten worden aan de herontwikkeling van onder meer het beddenhuis.

5 Reacties

Reageren
 1. Herbert Boland

  Rare popi omschrijving: backpackerhotel. Als ze daarmee een goedkope formule hotelketen zoals Ibis, Etap en B&B bedoelen, dan zou er nog wel eens markt voor kunnen zijn, gezien de ligging dicht bij A2.

 2. Bill

  Deze begeleidende foto is er overigens een van het ziekenhuis Overvecht en niet Oudenrijn.

 3. Ronald

  In zowel de foto als de kop staan fouten…

 4. Paul Wilke

  Perfekte lokatie voor Etap of IBIS Budget hotel. iets wat in Utrecht echt gemist wordt! Niet alleen Backpackers Toeristen bezoeken graag een stad waar men in vertrouwde hotel naam vindt. Mijn persoonlijke ervaring is dat ook zaken mensen niet/geen chroom hebben om een enkele nacht in een dergelijk Hotel door te brengen. Bij zaken vluchten is deze trend al veel langer gaande…

 5. 's Jean

  Vraag:
  Wat gebeurt er met de inventaris van het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Oudenrijn?

  Er wordt momenteel een ziekenhuis gebouwd in Gambia. Helaas is er geen geld voor de inrichting ervan. Misschien een idee?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).