Bijna 100 nieuwbouwwoningen in De Nieuwe Defensie in Utrecht gaan volgende week in de verkoop Bijna 100 nieuwbouwwoningen in De Nieuwe Defensie in Utrecht gaan volgende week in de verkoop

Bijna 100 nieuwbouwwoningen in De Nieuwe Defensie in Utrecht gaan volgende week in de verkoop

Bijna 100 nieuwbouwwoningen in De Nieuwe Defensie in Utrecht gaan volgende week in de verkoop
Bijna honderd nieuwbouwwoningen in De Nieuwe Defensie in Utrecht gaan volgende week donderdag in de verkoop. De prijzen van de huizen in dit deel van het voormalige defensieterrein aan het Merwedekanaal variëren van 355.000 euro tot 905.000 euro.

Bijna honderd nieuwbouwwoningen in De Nieuwe Defensie in Utrecht gaan volgende week donderdag in de verkoop. De prijzen van de huizen in dit deel van het voormalige defensieterrein aan het Merwedekanaal variëren van 355.000 euro tot 905.000 euro.

Na complexe saneringswerkzaamheden is in 2021 gestart met de bouw van de woningen in De Nieuwe Defensie. Het project is opgedeeld in verschillende blokken, en vanaf donderdag 21 juli kunnen belanghebbenden zich vanaf 10.00 uur inschrijven op de huizen die in blok 3A zijn gebouwd.

Het meest betaalbare appartement kost 355.000 euro en heeft verdeeld over 53 vierkante meter twee kamers. Het duurste huis kost 905.000 euro en is een eengezinswoning. De oppervlakte beslaat 160 vierkante meter en dit huis heeft 6 kamers.

Procedure

In blok 3A staan in totaal 98 nieuwbouwwoningen en er geldt een nieuwe toewijzingsprocedure. Er vindt weliswaar nog steeds een loting plaats bij de notaris, maar ook moeten mensen een zogenoemde financiële check uploaden, die niet ouder is dan 3 maanden.

Lees meer over die woningen van De Nieuwe Defensie op de projectwebsite.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Bedankt Duic, die foto bij dit artikel is werkelijk meesterlijk!
  Als er iets de huidige woningnood en hysterie op de woningmarkt uitdrukt dan is het die foto wel.
  €355.000 voor 53m betonnen konijnenhokje…
  9 ton voor paar vierkante meter beton heeft ook spontaan een heel andere dimensie gekregen…. als in heel erg duur beton i de Utrechtse groen gebakken lucht.

 2. Jeroen

  Reageren is niet nodig, we weten allemaal wat hier voor een reacties geplaatst gaan worden..

 3. Binnenstadbewoner

  355K voor een tweekamer appartementje van 53 vierkante meter …. .

  De combinatie van sociale huur en koopwoningen lijkt in de praktijk ook niet altijd lekker te werken, zie problemen IJBurg in A’dam dat gebukt gaat onder overlast/ criminaliteit van ‘jongeren’. Hopelijk gaat dat hier wel goed.

 4. Fred

  @koelhoofd: ik kan natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken, maar ik vind de prijzen nog wel meevallen.

 5. Leon

  Wat denken die o-zo slimme reaguurders als @koelhoofd die hier elke week bij elk artikel de plank misslaan dan, dat ze in Utrecht gratis appartementen moeten gaan weggeven?
  Een woonoppervlak van 50+-m2 is momenteel nou eenmaal meer dan 3 ton waard, zeker als je dicht bij het centrum zit en in dit geval ook nog de voordelen van nieuwbouw (zuiniger, onderhoudsarm) erbij mee pakt.
  Neerbuigend doen over konijnenhokken geeft precies aan hoe groot bij sommigen de afkeer is tegen mensen met een kleine portemonnee die ook maar proberen er het beste van te maken en graag een woning kopen. Een walgelijk elitaire en egocentrische houding.

 6. Jonathan

  @Fred Say Je hoeft niet in Koel Hoofd’s portemonnee te kunnen kijken om te zien dat de prijzen behoorlijk zijn.

  Je moet 2 x modaal verdienen om een hypotheek op het kleinste huis van 53 vierkante meter te kunnen krijgen. En alles groter dan 53m2 is met dat inkomen off-limits. Berekening gemaakt zonder (studie)schuld.

 7. Fred

  @jonathan: ja dus?! me dunkt dat je dat in deze tijd wel bij mekaar moet kunnen harken. Zeker na een studie.

 8. Confusius

  @ Leon

  2x modaal moeten verdienen voor iets in de groote van een startersappartement?

  Dud niet weggelegd voor mensen met een kleine beurs.

  En dichtbij het centrum? Relatief nog wel, al bevinden we ons toch echt achter de jaarbeurs, voorbij de Rivierenwijk, bijna in Kanalenland, om het even in perspectief te plaatsen. Alles behalve een mooi verheffend stukje Utrecht. Maar als je deze geldklopperij van het vastgoedveld normaal vindt, go your gang.

  De neo-liberalen hebben momenteel gewonnen.

 9. JdV

  Prima prijzen, heb me direct ingeschreven voor de duurste appartementen. Ik verwacht dat deze tegen de tijd dat ze worden opgeleverd al behoorlijk (>100k) zullen zijn gestegen in prijs.

 10. kobalt

  Is dit ook zo’n constructie waar je een x bedrag zelf moet neertellen?

 11. Scherpschutter

  @Binnenstadbewoner 18/7/2022 – 10:17

  “355K voor een tweekamer appartementje van 53 vierkante meter….”

  Een absoluut koopje! Je plee-papier Euro devalueert in gigatempo en staat bijna op instorten. De Euro-Dollar heeft zelfs pariteit bereikt in een paar maanden tijd (20% kwijt in een jaar, t.o.v. een Dollar die zelf ook al rap devalueert!) en dan moeten de Zuid-Europese overheden binnenkort weer eens gered worden ook met een absolute oceaan aan bijgedrukt nepgeld.

  Als de ECB niet heel snel iets aan de rente gaat doen (en dat kan ze niet, want dan is de E.U. failliet) dan is dit appartementje in 2025 zo’n 600.000 Euro waard.

 12. Jeroen

  @confusius woont vast ergens ver weg in geriatrisch Oost aangezien hij geen idee heeft hoe West in elkaar zit. Deze wijk ligt tegen Veilinghaven/Dichterswijk aan met een vrijwel directe wandelverbinding met de binnenstad via de Moreelsebrug. Paar minuten lopen naar centraal station ook nog. Plus dat de prachtige Jongeriusvilla er staat, na het Rietveld-Schröderhuis het meest iconische 20e eeuwse woonhuis van Utrecht.

 13. Appelsapje

  Ik kwam hier alleen even voor de standaard reacties over dure prijzen! Stelt niet teleur, bedankt weer!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).