Bijna 400 nieuwe woningen op plek soepfabriek in Utrechtse Dichterswijk | De Utrechtse Internet Courant Bijna 400 nieuwe woningen op plek soepfabriek in Utrechtse Dichterswijk | De Utrechtse Internet Courant

Bijna 400 nieuwe woningen op plek soepfabriek in Utrechtse Dichterswijk

Bijna 400 nieuwe woningen op plek soepfabriek in Utrechtse Dichterswijk
Er komen bijna 400 nieuwe woningen in Utrecht achter de Croeselaan. Op de plek van de soepfabriek Intertaste moeten 251 vrije huursector, 79 sociale huur en 65 middenhuur woningen komen.

Er komen bijna 400 nieuwe woningen in Utrecht achter de Croeselaan. Op de plek van de soepfabriek Intertaste moeten 251 vrije huursector, 79 sociale huur en 65 middenhuur woningen komen.

De fabriek ligt tussen het inmiddels gerealiseerde deel van Parkhaven en de woningen aan de Croeselaan. De locatie vormt samen met het voormalige Bo-rent, waar nu kringloopwinkel De Waarde in zit, het laatste stuk van Parkhaven wat nog ontwikkeld kan worden.

Het huidige gebouw van Intertaste bestaat uit een aantal fabriekshallen, opslagruimtes en logistieke verkeersruimte. De gebouwen zijn groot en hebben een open binnenruimte. De locatie zit deels verscholen achter de bebouwing van de Croeselaan. Vanaf de Parkhaven is de bebouwing een stuk zichtbaarder.

Parkhaven

De bebouwing moet aansluiten bij Parkhaven. Wethouder Klaas Verschuure is vooral blij met het gezonde en duurzame karakter van de nieuwbouwplannen. “Er is aandacht voor hergebruik van materialen en groen, bijvoorbeeld een deels openbaar park op het dak van de parkeervoorziening”, zegt Verschuure. “Er komt ook een nieuwe laan met bomen in het verlengde van het Heycopplein.”

De plannen daarvoor liggen nu ter inzage en er is een inloopavond voor omwonenden op 11 december.

11 Reacties

Reageren
 1. Jac

  Lieve mensen van Duic jullie informatievoorziening is weer fantastisch, in ieder gavel sneller en concreter dan van de gemeente Utrecht zelf. Ik sta bij de gemeente nl ingeschreven voor up-dates over dit project maar weet nog van niets.
  Of te wel waar vind ik de genoemde plannen en waar vindt de inloopavond op 11 december plaats?
  Alvast bedbakt!
  Sp
  Als je dan van de spindoctor van de gemeente Utrecht informatie overneemt voeg dan tenminste voor lezers/ bewoners relevatie informatie toe

 2. Jac

  En waar kan ik deze plannen vinden en waar is deze inloopavond , graag iets meer lezer relevante informatie dat t persbericht

 3. Fred

  Ehh… en waarom geen koopwoningen?

 4. Arnoud

  Voor de geinteresseerden, de bouwenvelop: https://www.utrecht.nl/fileadmin/uploads/documenten/wonen-en-leven/bouwen/bouwprojecten/heycopstraat/2018-11-Heycopstraat-Bouwenvelop.pdf

 5. Cico

  Niet zomaar een soepfabriek. Dat is Royko, die van Cup-a-Soup en andere gedroogde soepen. Overgenomen door Unox, merk is verdwenen.

 6. Marko

  Dat wordt gezellig hutje mutje op elkaars lip zitten. Prima als je daar van houd.

 7. Nlz

  @ Jac: Is je google kapot? –> http://bfy.tw/L7MR
  Dan krijg je in no-time een hoop info op je scherm hierover.

 8. Simon

  @Marko, wat had je dan verwacht? 4 villa’s in plaats van 400 appartementen?

 9. Daniel

  ‘Duurzame en gezonde verstedelijking’ volgens de Bouwenvelop. Er is toch geen Utrechter die zit te wachten op nog meer inwoners/ woningen? Deze stad is overvol. Daarnaast is de verkeerssituatie ter plekke al jaren rampzalig.
  Hoe fijn zou het zijn als de gemeente haar inwoners (en dus opdrachtgevers en financiers) serieus zou nemen. Utrecht dankt haar schoonheid aan de parken en bebouwing uit eind 19e/ begin 20e eeuw. De Singel, het Wilhelminapark, park Oog in Al. Parkhaven daarentegen ziet er nu al gedateerd uit (met name vanaf Jongerius bezien). Waarom niet kiezen voor groen en/ of behoud van werkgelegenheid (= minder verkeersbewegingen)?

 10. Jeroen

  @Daniel, er zijn alleen heel, heel veel mensen die ook Utrechter willen worden, of kinderen zijn van Utrechters die graag in de stad willen wonen waar ze geboren zijn. Die hou je niet tegen. Ofwel huizenprijzen en onderhuren rijzen (nog meer) de pan uit, of je bouwt voor die nieuwe mensen. Het is een beetje kiezen of delen volgens mij.

 11. Daniel

  @ Jeroen, er zijn inderdaad heel veel mensen die graag in Utrecht (en in bredere zin in Nederland) willen wonen. Meer dan een derde van de Utrechters heeft inmiddels een migratieachtergrond. Utrechters met kinderen in de stad houden? Heel graag! Dan moet je wel zorg dragen voor een groene, bereikbare stad met voldoende werkgelegenheid binnen de stadsgrenzen. En dus niet alle beschikbare ruimte volzetten met woontorens (zonder tuin en met een halve parkeerplaats). Huizenprijzen zijn en behoren geen onderdeel te zijn van het gemeentebeleid.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).