Bijzonder huis uit 2004 te koop in centrum van Utrecht; vraagprijs is ruim 1,5 miljoen euro Bijzonder huis uit 2004 te koop in centrum van Utrecht; vraagprijs is ruim 1,5 miljoen euro

Bijzonder huis uit 2004 te koop in centrum van Utrecht; vraagprijs is ruim 1,5 miljoen euro

Bijzonder huis uit 2004 te koop in centrum van Utrecht; vraagprijs is ruim 1,5 miljoen euro
Foto's: Malou de Ruiter/Punt Makelaars
Aan de Pelmolenweg in het centrum van Utrecht staat een bijzonder huis te koop. Het gaat om een moderne stadsvilla met een woonoppervlak van 195 vierkante meter. De woning zal echter voor de meeste woningzoekenden geen optie zijn, de vraagprijs is namelijk maar liefst 1.570.000 euro.

Aan de Pelmolenweg in het centrum van Utrecht staat een bijzonder huis te koop. Het gaat om een moderne stadsvilla met een woonoppervlak van 195 vierkante meter. De woning zal echter voor de meeste woningzoekenden geen optie zijn, de vraagprijs is namelijk maar liefst 1.570.000 euro.

“Buitengewoon verrassende en luxe stadsvilla aan de historische stadsbuitengracht en de Sterrenburg”, is te lezen op de website van Punt Makelaars. Het huis, dat ontworpen is door architect Dolf de Maar, is gebouwd in 2004 in de toenmalige kerktuin van de Sint Martinuskerk. Het is daardoor een opvallende verschijning in de historische omgeving.

Vanwege de vele raampartijen is de woning erg licht. Daarnaast beschikt het huis over vier kamers en twee badkamers, die verdeeld zijn over twee woonlagen. “Luxe en comfort zijn kenmerkend voor dit geweldig en lichte woonhuis”, aldus Punt Makelaars.

Tekst loopt door onder afbeelding

Splitlevel

Kenmerkend voor de woning is volgens de makelaar dat die splitlevel is. Hierdoor staan de nieuwe bewoners met enkele traptreden snel in een andere ruimte.

“Zo daal je, vanuit de centrale hal met toilet, enkele treden af naar de derde slaapkamer met een eigen tweede badkamer, voorzien van douche en wastafel. Het souterrain, dat als kastenkamer dient, met tevens de was- en droogopstelling, ligt weer enkele treden lager.”

Tekst loopt door onder afbeelding

Tuin

Ook beschikt het huis over een tuin en een terras. Deze zijn in 2019 aangelegd met luxe materialen waaronder natuursteen. Volgens Punt Makelaars voelt de woning vanwege de open verbindingen aan als loft, maar tegelijkertijd is het praktisch vanwege de verschillende kamers. “Deze sfeervolle melange maakt het voor velen een zeer aantrekkelijk huis.”

Bekijk op de website nog meer foto’s van het bijzondere huis.

21 Reacties

Reageren
 1. Willem

  An sich is de prijs geen probleem, maar vind het vooral een lelijk huis. Altijd al gevonden. Een postmodern misbaksel, inclusief de postmoderne dikke vinger naar de omgeving.

 2. wollie

  wat zijn die vierkantjes op het plafond?

 3. BdV

  @Willem: Voor mij ligt het helaas toch vooral aan de prijs.

 4. Peter van Zoest

  Oh, dus 1,5 miljoen voor iets dat er aan de buitenkant uitziet als een garagebox. Dat de gemeente ooit zo’n gedrocht heeft goedgekeurd op die historische plek.

 5. guus

  @wollie, ik denk het patroon van de geperforeerde gipsplaten zie voorbeeld onderstaande link
  https://www.gyproc.nl/producten/big-gyptone%C2%AE-quattro-46?qt-product_tabs=1

 6. Jeroen

  Het ontwerp van dit huis was bij de bouw al verouderd, dit soort goedkoop uitziend postmodernisme is op dit moment volgens mij volstrekt niet in trek. Het is bovendien niet erg groot en onhandig ingedeeld. Ik zou mijn 1,5m ergens anders aan besteden.

 7. Scherpschutter

  Of je het huis nu mooi of lelijk vindt (een middenweg zal er niet zijn); het is vooral een huis dat bitter noodzakelijk is. Het is de brutale middelvinger van het individu jegens het grauwe collectief en een grauwe overheid, die vooral grauwe en fantasieloze woningen lijkt te prefereren die er allemaal hetzelfde uitzien. De vreugdeloze prefab massawoning.

  We hebben meer van dit soort huizen in Utrecht nodig om te ontsnappen aan de geestdodende Oostblok-bouwstijl die the powers that be opleggen. Precies de reden waarom u dit soort huizen niet meer zult zien. Dit huis laat namelijk heel even dromen. Over een Utrecht waar niet de overheid de (verschrikkelijk slechte) moderne architectuur bepaalt, maar ieder individu dit vrijelijk voor zichzelf kan bepalen. Daar houden overheden niet van. Mensen die dromen…

 8. jankanerwatvan

  @scherpschutter

  dit kan over ieder uniek huis worden gezegd. zodra ze echter in een rijtje staan worden ze gekwalificeerd als zijnde “grauw en fantasieloos”.

 9. Ton

  Dolf de Maar is toch een van onze betere architecten.

 10. isabelle

  Voor de zelf-benoemde estheten onder ons: het kan altijd erger….uglybelgianhouses.tumblr.com

 11. Wim Vreeswijk

  Het nadeel van splitlevelwoningen is dat de vertrekken voortdurend alleen bereikbaar zijn via trappen, dus ongeschikt zijn voor minder valide woningzoekenden.

 12. Pee

  Gewoon te duur.

 13. woutvr

  Gratis reclame is nooit weg. Handige jongens die patjepeeers.

 14. Lauk

  Is die tekst een gratismreclame voor Punt makelaars of de verkopers? Daar is toch Funda voor? Een nieuwsitem zou er anders uitzien.

 15. UTRECHTSE JANTJE

  @ Ton dat ben ik met jou eens , verder is het ook gewoon ‘n aardig persoon , ik heb met bouwbedrijf van de Engel uit Maarsen daar toen der tijd voor hem gewerkt bij de restauratie en aanpassingen tot wooneenheden van de Martinuskerk , en dat zijn allemaal prachtige optrekjes geworden , met ‘n ondergrondse parkeergarage en ‘n lift in het gebouw , ik heb trouwens nog ‘n prachtige orginele vloertegel uit de Kerk er aan over gehouden … Ik denk @ wollie dat het voor de akoestiek is ….

 16. Erwin

  @Ton: kun je nagaan…

 17. Koel Hoofd

  Hoe heeft dit huis door de welstandscommissie kunnen komen?
  Die zijn immers gek op DDR-bouw met neon op de gevel.

  @ wollie
  Dat plafond is zuiver decoratief, want dan hoeft de eigenaar zelf geen moeite voor het interieur te doen.

 18. Sven

  @Wim Vreeswijk: ja, en? Wat maakt dat nu uit? Er is voor iedereen weleens iets dat niet toegespitst is op zijn of haar wensen. Ik gun iedereen een mooi huis hoor, zeer zeker ook gehandicapten, maar dat betekent niet daar een belangrijke basislijn hoeft te worden gelegd voor ieder huis. Daarbij zou ik stellen dat wanneer iemand zo een hoog bedrag neertelt voor een woning, het praktische gedeelte niet de beslissende factor is. We hebben het daarbij over een groep mensen die financieel prima voor benodigde hulpmiddelen kan zorgen als dat van belang blijkt en zelfs dan ligt daar keurig een fiscaal voordeel bij het maken van aanpassingen.

 19. Theo Bromine

  Toch grappig dat Scherpschutter in november 2019 nog heel anders dacht over die “geestdodende Oostblok-bouwstijl die the powers that be opleggen”. Wie getuige wil zijn van zijn wonderbaarlijke meningsverandering, moet even zijn reactie onder dit DUIC-artikel lezen:

  https://www.duic.nl/algemeen/papieren-zijn-getekend-voor-iconisch-project-met-140-meter-hoge-woontoren-in-utrecht/

  Een mens is nooit te oud om zijn mening bij te stellen!

 20. Scherpschutter

  @Theo Bromine

  Dank u. Zo ziet u maar weer hoe consistent ik in mijn standpunten ben. Ik heb altijd al geroepen dat sobere woonkolossen aan de rand van de stad de oplossing voor het sociale huurprobleem zijn. Sociale huur (wat mij betreft afschaffen) staat op zich.

 21. Ton

  @ Utrechtse Jantje.
  Ik moet nog ergens een gebroken vloertegel hebben.
  Ligt ergens in de tuin. Vergaat niet.
  Een hele kon ik destijds helaas niet vinden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).