Bijzondere houten woning met stalen gevel in Utrechtse wijk Wittevrouwen staat te koop Bijzondere houten woning met stalen gevel in Utrechtse wijk Wittevrouwen staat te koop

Bijzondere houten woning met stalen gevel in Utrechtse wijk Wittevrouwen staat te koop

Bijzondere houten woning met stalen gevel in Utrechtse wijk Wittevrouwen staat te koop
Foto's: Stijnstijl Fotografie
In de Utrechtse wijk Wittevrouwen is deze maand een bijzonder huis in de verkoop gekomen. Het gaat om het ‘Steel Craft House’, een voormalige garage die is omgebouwd tot houten woonhuis met stalen gevel. Er werd tien jaar aan het huis gewerkt. De vraagprijs is 900.000 eur0.

In de Utrechtse wijk Wittevrouwen is deze maand een bijzonder huis in de verkoop gekomen. Het gaat om het ‘Steel Craft House’, een voormalige garage die is omgebouwd tot houten woonhuis met stalen gevel. Er werd tien jaar aan het huis gewerkt. De vraagprijs is 900.000 eur0.

Tekst loopt door onder de foto

De bouw van het huis was een gezamenlijk project van de eigenaren en bevriende vakmensen. Samen werkten ze tien jaar aan het huis, dat in 2020 is opgeleverd. Iedere staalplaat en elk eiken latje ging letterlijk meermaals door de handen van de eigenaren.

Tekst loopt door onder de foto

Zecc Architecten ontwierp de bijzondere gevel met kenmerken van de omliggende huizen in Wittevrouwen. “Het woonhuis vindt aansluiting bij de aangrenzende bebouwing door vorm, compositie en detail. Kenmerken zoals de typische gevelindeling, de kap met dakkapel en een schoorsteen zijn vertaald in de stalen bekleding”, liet Zecc in 2020 weten.

Tekst loopt door onder de foto

Het huis heeft op straatniveau een transparante pui en heeft geen binnendeuren en muren. Het interieur bestaat uit een ‘meubel’ van eikenhout over drie bouwlagen. Een dakkapel met lichtkoepel en een patio zorgen voor lichtinval. En, voor de liefhebbers: de glazen wand in de douche geeft uitzicht op de Domtoren.

Tekst loopt door onder de foto

Het huis staat in de wijk Wittevrouwen en is 96 vierkante meter groot. De vraagprijs is 900.000 euro.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Lisa

  Je bouwt iets 10 jaar lang en dan ga je er vervolgens minder dan 4 jaar wonen. Vreemd.

 2. homie

  Das mooi bijna 10000 per kwadraat , Koopje!

 3. Tom

  Heel erg gaaf pand! Als ik het kon betalen had ik het gekocht

 4. Bouwstraatbewoner

  Een doorn in het oog van alle wijkgenoten. het ziet er niet uit. Dat niet alleen ook een doorn in het oog van de naaste buren die stapelgek worden van iedereen die er langs loopt, komt of tegenaan komt met , al is het maar een pink, want het lijkt of je tegen 20 zinken teilen tegelijk aan klopt. Totaal van de pot gerukt, en echt vreselijk. Hoop dat de nieuwe bewoners dit cortenstaal erafslopen en het huis in oude luister herstellen en deze vreselijke , afschuwelijke deprimerende rommel erafhaalt. Een dakkapel zonder ramen. Wie verzint zoiets? Als je er tegenaanloopt blijft er roest aan je kleding zitten. Ik adviseer iedereen er eens langs te lopen, vooral met je fiets. oorlog breekt eruit van de herrie… als ze er studenten in stoppen dan kun je het in Keulen horen donderen. Eerst een pand verpieteren en dan na 15 jaar verhuizen. je moet maar durven. https://youtu.be/YGGwpO-OcVQ Moet je zien hoe ze dat elders doen….. Ook met horeca.. (geen geschreeuw) …… het kan dus wel

 5. Ralph Nunn

  …maar ik mag mijn huis in Wittevrouwen niet verbouwen vanwege ‘de lijn van de daken’ aan de achterkant van het huis (!) achter een rechte gevel (!) waarvan je dus niets ziet 🤔 Dat l*lkoek argument kostte ons dus 3000,- euro. Ik moet (met een gezin met 3 kinderen) dus gedwongen verhuizen.

 6. de Roeptoeter

  Het ziet eruit als een tuinhaard die al wat seizoentjes meedraait…

 7. WMJ

  Maar burgemeester en wethouders hebben voor de bouw van dit pand met deze materialen destijds wel een bouwvergunning voor afgegeven, zo te zien/lezen!

 8. fam Ho

  Zag van de week dat er aan de Oudegracht (oostzijde en Tolsteegzijde) ook ‘ineens’ een heel moderne gevel is gekomen.

 9. Koel Hoofd

  @Bouwstraatbewoner
  Heerlijke recensie!

 10. Robert

  fam Ho… ja dat pand ken ik, staat er ‘ineens’ al 25 jaar! Een juweeltje als ik zo vrij mag zijn….

 11. wollie

  roest al in de brochure!

 12. Le coq sportif

  Bouwstraatbewoner je bent echt heel treurig aan hwt schreeuwen. Je spreekt niet voor alle bewoners, heel veel mensen vinden het wel mooi. Dus wie ben jij om zo te gaan roeptoeteren dat het gesloopt moet worden?

 13. G.H.

  Een oud spoorhuisje schilderen in passend monumentaal antraciet, dat mag niet in Utrecht.
  Een oud huisje in Wittevrouwen omvormen tot een detonerende roestbak, dat mag dan weer wel.

 14. Buurt verijking

  Schitterend pand dat getuigd van kunde en kennis, en juist de wijk kleurrijk maakt.
  Verassende parels in de stad.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).