Bouw 178 sociale huurwoningen in Leidsche Rijn Centrum start dit jaar | De Utrechtse Internet Courant Bouw 178 sociale huurwoningen in Leidsche Rijn Centrum start dit jaar | De Utrechtse Internet Courant

Bouw 178 sociale huurwoningen in Leidsche Rijn Centrum start dit jaar

Bouw 178 sociale huurwoningen in Leidsche Rijn Centrum start dit jaar
Artist impression van het complex
Er komen 178 sociale huurwoningen in Leidsche Rijn Centrum bij. De bouw van de woningen start naar verwachting na de zomer dit jaar in opdracht van Portaal (82 appartementen) en Mitros (96 appartementen). Het complex komt aan park Leeuwesteyn en de Romestraat, naast de Stadsbaantunnel.

Er komen 178 sociale huurwoningen in Leidsche Rijn Centrum bij. De bouw van de woningen start naar verwachting na de zomer dit jaar in opdracht van Portaal (82 appartementen) en Mitros (96 appartementen). Het complex komt aan park Leeuwesteyn en de Romestraat, naast de Stadsbaantunnel.

Met dit project wordt de sociale woningvoorraad in Utrecht uitgebreid met 80 tweekamerappartementen en 98 driekamerappartementen.

Er komt een parkeergarage onder het gebouw en een fietsenstalling op de begane grond. Ook komt er een binnenhof. Henk Peter Kip, directeur van Mitros: “Goed nieuws dat we op een van de laatste plekken in Leidsche Rijn Centrum nieuwe sociale huurwoningen gaan bouwen. Zo dragen we bij aan een goede mix van woningen in de stad.”

Dirk Jan van der Zeep, voorzitter Raad van bestuur van Stichting Portaal vult aan: “Om tegemoet te komen aan de vraag van onze huidige en toekomstige huurders werken we graag samen met andere partijen. Een flinke ambitie op het gebied van duurzaamheid spreekt voor ons vanzelf. Een lage energierekening draagt bij aan betaalbare woonlasten voor de huurder.”

10 Reacties

Reageren
 1. Miranda

  Daar worden we dus niet vrolijk van. Elke vierkante cm wordt volgebouwd.

 2. Miranda

  En wat blijft er dan nog over van Park Leeuwensteyn? Een groenstroom voor die appartementen van 3 meter?? Noemen we dat dan ook al een park tegenwoordig?

 3. Erik

  @Miranda:
  Valt hard mee hoor, blijft meer dan genoeg niet-productieve ruimte over daar. En Utrecht heeft een enorme woningopgave. Dan moet je wel een beetje indikken. Zeker zo direct naast Leidsche Rijn Centrum.

 4. Scherpschutter

  Pijnlijk. Op dat laatste stukje grond zouden dus ook 178 betaalbare koopappartementen voor netto belastingbetalers hebben kunnen staan…

  Sociale huurwoningen horen daar niet! Die horen aan de rand van de stad te worden gebouwd en al helemaal niet op kosten van de belastingbetaler te worden voorzien van peperdure (nog) onrendabele duurzaamheidstroep.

  Sociale huurwoningen zijn een gift van de productieven in een maatschappij aan de minder bedeelden. Dergelijke giften hoeven niet te bestaan uit een klomp 24 karaats goud met een platina strik eromheen. Wie een cadeautje nodig heeft, is al blij als hij of zij een sober nuttig cadeautje krijgt en als je daar niet blij mee bent dan verdien je het cadeau eigenlijk ook niet.

 5. Bee

  Ze bouwen alles vol en dan durven ze nog over klimaat en milieu te praten.
  Denk maar niet dat die huizen voor de mensen die op een wachtlijst staan zijn.

 6. [email protected]😉

  Die vullen we op met stadsvernieuwing gevallen, met andere woorden, we verplaatsen de problemen naar leidscherijn.
  Over de rug van de huidige bewoners van leidscherijn, maken de woningcorporaties goede sier met probleem wijken die gesaneerd wórden.

 7. Koel Hoofd

  De overheid: grootste grondspeculant van heel Nederland die de grond zo duur mogelijk verpatst. En vervolgens de opdracht geeft om zo goedkoop mogelijk (piepklein) te bouwen want dat is sociaal.

  Dus ja, elke vierkante millimeter wordt volgebouwd want daar verdiend Utrecht nu nog aan. Straks kunnen ze alleen nog maar belastingen heffen als inkomsten bron omdat er geen grond meer over is om te verpatsen. Dan gaan wij ons groen èn scheel betalen om al die rare fratsen van de gemeente te betalen.

 8. Anna

  Sociale gift aan minderbedeelden? @ scherpschutter stap van je hooghartige troon
  Een laag inkomen hebben zijn net zo goed hardwerkende mensen. Gezinnen en meer. Alleen met een slecht betaald beroep. Schaam je.

 9. JdV

  Interessant gegeven is dat je klaarblijkelijk huurtoeslag nodig hebt om dat je niet zelfstandig je huur kunt betalen. Maar dan wel een plek in de parkeergarage krijgt voor de auto waar wel geld voor is.

 10. Metropool Utrecht

  Een heel goed beleid om over de gehele stad een spreiding de creëren van sociale woningbouw en vrije sector ! Zo zorg je dat er geen ” minder bedeelde ” woon wijken ontstaan voor mensen die ook hard werken maar minder salaris ontvangen.
  Ik denk ook dat intensievere stedenbouw met goed in gericht groen een betere leefomgeving zal realiseren dan ver uit elkaar bouwen. En zeker naast OV voorzieningen bij de Utrechste trein of tram stations zorg je ervoor dat auto bezit / gebruik wordt verminderd.
  Helaas is intensief woningbouw bij de Utrechtse 8 stations vaak nu niet het geval !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).