Bouw Galaxy Tower bij de Jaarbeurs gestart: 317 huurappartementen en 250 hotelkamers | De Utrechtse Internet Courant Bouw Galaxy Tower bij de Jaarbeurs gestart: 317 huurappartementen en 250 hotelkamers | De Utrechtse Internet Courant

Bouw Galaxy Tower bij de Jaarbeurs gestart: 317 huurappartementen en 250 hotelkamers

Bouw Galaxy Tower bij de Jaarbeurs gestart: 317 huurappartementen en 250 hotelkamers
De bouw van de Galaxy Tower op het Jaarbeursplein in Utrecht is gestart. Het bouwbord werd onthuld door wethouder Victor Everhardt en eigenaar Kaspar van Eijl.

De bouw van de Galaxy Tower op het Jaarbeursplein in Utrecht is gestart. Het bouwbord werd onthuld door wethouder Victor Everhardt en eigenaar Kaspar van Eijl.

De bouw van de toren zal zo’n drie jaar duren en moet worden opgeleverd in het voorjaar van 2021. Het gebouw wordt 90 meter hoog en een combinatie van hotel en vrije sector huurwoningen en een ondergrondse parkeergarage.

Het hotel komt op de eerste zeven verdiepingen van het gebouw en krijgt 250 kamers. Daarboven, vanaf verdieping 8 tot 30, komen 317 flexibel in te delen appartementen, variërend in oppervlakte van circa 42 tot 100 m2. De bewoners kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel, zoals een restaurant, zwembad, fitness en wellness.

Het gebouw komt op het Jaarbeursplein, gelegen tegenover het Beatrixtheater en voor de Jaarbeurs. Parkeergelegenheid voor de hotelgasten en bewoners komt onder het hotel. Er moet veel aandacht komen voor groen met gevel- en daktuinen op verschillende hoogtes.

 

11 Reacties

Reageren
 1. Sjaak

  Het wordt geen gezicht: allemaal gebouwen van 90 meter… hup, wat meer diversiteit aub!

 2. Fred

  Wel jammer dat alles daar beperkt is tot 90 meter hoogte.
  Je hebt straks allemaal gebouwen met dezelfde hoogte vlak naast elkaar.
  Stadskantoor, Sijpenstein, dat gebouw dat daar tussenin komt langs het spoor, Wonderwoods, en ook dit Galaxy gebouw, allemaal 90 meter.
  het ziet er wel er geforceerd uit alsof er een maaimachine overheen geweest is.
  Laat die hoogtelimiet toch eens los, en zet er wat tussen van 120, 130 of 140 meter, het staat daar ver genoeg van de dom af.
  En als ik achter een gebouw van 50 meter sta zie ik de dom ook niet.
  Je benut de beperkte ruimt ook veel beter, bouw wat slankere maar hogere torens.
  Hopelijk komt er in Leidsche Rijn wel wat moois te staan, en wat mij betreft ook hoger dan 140 meter (ook weer zo’n limiet die er niet hoeft te zijn).

 3. Henk

  Niet alleen wordt alles afgetopt op 90 m, al die gebouwen hebben ook geen fatsoenlijke hoogtebeeindiging. Zo plat als een dubbeltje bovenaan, inderdaad alsof ze afgezaagd zijn.

 4. casper

  Echt, laat die 90 meter los.
  beetje meer hoogte voor diversiteit en wat spannender architectuur kan hier zeker geen kwaad. Of zorg dat die 90 meter de accenten zijn, maar laat de rest rond de 50 – 70..

 5. Erik

  Die hoogtelimiet van 90 meter is echt te belachelijk voor woorden.

 6. Nl M

  90 meter is in new york laagbouw Haha

 7. Emiel

  Helemaal eens met de kritieken hier op die 90 meter obsessie. Overigens ziet de impressie van die Galaxy Tower er hier anders uit dan op eerdere beelden en wat er nu nog over te vinden is op de website van Tangram Architekten. Indrukwekkend gebouw, maar wel jammer dat het meeste van wat interessant was aan het ontwerp lijkt te zijn weggefilterd. Hopelijk is dit plaatje niet het definitieve ontwerp.

 8. Barend

  Een grote verzameling dozen van 90 meter hoog met een platte bovenkant. Stedenbouwkundig gedrocht.

 9. Herman

  Misschien wordt alles op 90 meter juist heel mooi?
  We gaan het zien.

 10. Cico

  De beste architecten zitten weer in de comments hoor, tsjongejonge een gemiereneuk.
  Een plat dak op die hoogte is niet zichtbaar vanaf straatniveau. Sowieso valt een hoogteverschil nauwelijks op, want wie zit er nou steeds omhoog te kijken als je over straat loopt.

 11. Enco Knal

  Ik vind die 90 meter prima. Show some respect to the Dom. Mooi dat we als stad opkomen voor onze toren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).