Bouw Springerpark in Zuilen van start | De Utrechtse Internet Courant Bouw Springerpark in Zuilen van start | De Utrechtse Internet Courant

Bouw Springerpark in Zuilen van start

Bouw Springerpark in Zuilen van start

Op de bouwplaats aan de Lieven de Keylaan/W.J. Bossenbroekstraat in Zuilen geeft wethouder wonen Gilbert Isabella, samen met Mitros en Bouwcombinatie Zuilen (AM, Synchroon en ERA Contour) vanmiddag het startsein voor de bouw van nieuwe Springerpark. AM bouwt koopwoningen en Mitros bouwt een bijzonder gebouw waarin 30 sociale huurwoningen, 50 zorgappartementen, een kinderdagverblijf en een buurthuis samen een bijzondere combinatie vormen.

De Van Heukelomlob vormt één van de drie groene lobben die Zuilen rijk is. Specifiek aan de Van Heukelomlob is dat deze groenstrook het Amsterdam-Rijnkanaal en de Vecht verbindt. Het Springerpark is een nieuwbouwlocatie aan het nieuw in te richten park. In het nieuwe Springerpark komen koopwoningen en huurwoningen in een groene omgeving. Springerpark bestaat uit drie deelplannen: Parklocatie (52 grondgebonden woningen), Vechtlocatie (14 grondgebonden woningen, 86 appartementen en 150 m2 commerciële ruimte) en Lieven de Key-locatie (mix van functies).

Aan de Lieven de Keylaan bouwt Mitros 30 sociale huurappartementen, 50 zorgappartementen, een kinderdagverblijf en een buurthuis in een gebouw van opvallende moderne architectuur. Alle appartementen, het kinderdagverblijf en het buurthuis liggen gegroepeerd rondom een binnentuin. Het gebouw wordt grotendeels door park omgeven. In september 2013 verwacht Mitros het gebouw op te leveren.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).