Bouw van 340 sociale huurwoningen in Leidsche Rijn gestart | De Utrechtse Internet Courant Bouw van 340 sociale huurwoningen in Leidsche Rijn gestart | De Utrechtse Internet Courant

Bouw van 340 sociale huurwoningen in Leidsche Rijn gestart

Bouw van 340 sociale huurwoningen in Leidsche Rijn gestart
Archiefbeeld: Leidsche Rijn Centrum
Het startsein voor de bouw van ruim 340 huurwoningen in Leidsche Rijn is vandaag gestart. Er starten binnenkort drie nieuwbouwprojecten van Mitros.

Het startsein voor de bouw van ruim 340 huurwoningen in Leidsche Rijn is vandaag gestart. Er starten binnenkort drie nieuwbouwprojecten van Mitros.

De huurwoningen moeten allemaal in 2020 klaar zijn. De projecten zijn in Terwijde, Leidsche Rijn Centrum en Leeuwesteyn. Mitros verhuurt alle woningen via qlinker, de nieuwe digitale woningcorporatie.

Henk Peter Kip, directievoorzitter van Mitros, is verheugd over de start bouw: “Het is bijzonder dat we hier in korte tijd bijna een jaarambitie aan sociale huurwoningen gaan realiseren. Tegelijkertijd kijken we natuurlijk ook altijd goed naar de kwaliteit en betaalbaarheid: daarom gaat het hier om zeer duurzame woningen voor een sociale huurprijs, geschikt voor zowel gezinnen als eenpersoonshuishoudens.”

In Terwijde komen 121 energiezuinige driekamerappartementen aan de Jazzsingel. Het gaat om gasloze, all-electric driekamerappartementen. De verwachting is dat het project in het najaar van 2020 is afgerond.

In Leidsche Rijn Centrum komen 101 twee-, drie- en vierkamerappartementen. Alle woningen zijn gasloos en worden aangesloten op het stadsverwarmingsnet. Ook dit project moet in het najaar van 2020 zijn afgerond.

In Leeuwesteyn, een nieuwe woonwijk aan de westkant van het Amsterdam Rijnkanaal, worden in totaal 139 betaalbare sociale huurwoningen gerealiseerd: 85 eengezinswoningen, 52 appartementen en 2 poortwoningen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).