Bouw van 54 woningen op Rotsoord in Utrecht een stap dichterbij Bouw van 54 woningen op Rotsoord in Utrecht een stap dichterbij

Bouw van 54 woningen op Rotsoord in Utrecht een stap dichterbij

Bouw van 54 woningen op Rotsoord in Utrecht een stap dichterbij
Utrechters kunnen vanaf nu reageren op het plan om een appartementencomplex te bouwen op Rotsoord in Utrecht. Het gebouw moet verrijzen naast de Pastoefabriek, op de plek waar nu nog een oude loods staat.

Utrechters kunnen vanaf nu reageren op het plan om een appartementencomplex te bouwen op Rotsoord in Utrecht. Het gebouw moet verrijzen naast de Pastoefabriek, op de plek waar nu nog een oude loods staat.

Ontwikkelaar Hendriks Bouw en Ontwikkeling BV heeft de nieuwbouwplannen gepresenteerd. Daarin is te lezen dat het nieuwe complex aan de kant van de Vaartsche Rijn vier lagen krijgt en aan de overige zijdes vijf lagen. Er moeten 54 woningen komen, waarvan 12 appartementen in de middenhuur, 8 sociale huur en 34 koopwoningen.

Rondom het gebouw komt nieuwe openbare ruimte. De begane grond wordt ingericht voor een of meerdere bedrijven in de creatieve sector.

Bestemmingplan

Om ervoor te zorgen dat het appartementencomplex gebouwd kan worden, moet wel het bestemmingsplan van het gebied worden aangepast. Nu is het nog een bedrijventerrein, maar dat moet worden omgetoverd naar een gemengde bestemming met onderwijs, dienstverlening, kantoor, horeca en culturele voorzieningen.

Utrechters kunnen tot 20 juli reageren op dit zogenoemde ontwerpbestemmingsplan. Op 22 juni is er in de Pastoefabriek een inloopbijeenkomst. Na de zomer van 2023 verwacht de gemeente een definitief bestemmingsplan te kunnen presenteren.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Pierre

  Creatieve bedrijven. Erg creatief weer.

 2. Creative Business Utrecht

  @ pierre , deze locatie behoort tot de culturele hotspots in Utrecht, dus versterking hiervan is logisch en zinvol. Door bijvoorbeeld Design bureaus, Architecten bureaus, mode ontwerpers , communicatie bureaus etc.

 3. JdV

  @creatieve business utrecht: Papendorp. Rijnsweerd. Spoorzone. HC.
  En heel veel leegstaande kantoorruimte (25.000 m2 las ik laatst) waar plek is.
  Bouw nou maar gewoon woningen. In creatieve business kun je niet wonen.

 4. CBU

  @Jvd Deze sector is groot en belangrijk in Utrecht zo blijkt. En heeft niets te maken met gebrek aan woningnood.
  De gemeente houdt vast aan laagbouw op plaatsen waar hoogbouw zeer goed mogelijk is. Amsterdam is hier in een goed voortvarend voorbeeld mijns inziens hoe het ook kan….
  In bijvoorbeeld Papendorp wordt aan het AMS R kanaal laag gebouwd, dit zou Amsterdam nooit doen door de huidige woning nood.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).