Bouw van culturele hotspot “De Trip” in Rotsoord van start | De Utrechtse Internet Courant Bouw van culturele hotspot “De Trip” in Rotsoord van start | De Utrechtse Internet Courant

Bouw van culturele hotspot “De Trip” in Rotsoord van start

Bouw van culturele hotspot “De Trip” in Rotsoord van start

Afgelopen vrijdag heeft projectontwikkelaar Jebber het terrein nabij de watertoren in Rotsoord opgeleverd gekregen ten behoeve van project ‘de Trip’. Jebber gaat hier nieuwbouw starterswoningen en bedrijfsruimte voor horeca en creatieven realiseren.

“Vanwege de nog te doorlopen ruimtelijke ordeningsprocedures gaat Jebber alvast vier tijdelijke starterswoningen en 700 vierkante meter horeca en bedrijfsruimte voor creatieven plaatsen. We willen alvast laten zien wat er komen gaat.” legt Monique van Loon, directeur van Jebber, uit. De komende maanden zal de tijdelijke bebouwing worden geplaatst.

Horeca-strip

De uiteindelijke nieuwbouw die er gaat komen wordt onderdeel van de nog te realiseren cultuurroute van de gemeente. Vanaf het Ledig Erf, langs de Helling, naar Rotsoord gaat deze route lopen. Project ‘de Trip’ vormt onderdeel van de gemeentelijke ambitie om van Rotsoord een culturele hotspot te maken. “Vanaf Tivoli de Helling tot aan de watertoren komt op de Trip een horeca-strip langs het water. Verder komen er circa 260 starterswoningen, 1700 vierkante meter commerciële ruimte en bijbehorende parkeerplaatsen.”, aldus van Loon.

“Het concept van Jebber voor deze locatie is ‘creatieve inspiratie”. Dit concept wordt ingevuld door een mix van jonge mensen en creatieve ondernemers huisvesting te bieden in de vorm van bedrijfsruimte, horeca en appartementen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en inspireren in een hoogstedelijke omgeving. De doelgroep bestaat uit enerzijds jonge starters die samen of alleen graag in de nabijheid van het stadscentrum willen wonen. Anderzijds wordt ruimte geboden voor zowel startende als meer ervaren ondernemers in de creatieve branche,” besluit van Loon.

Tijdelijke bebouwing ‘de Trip’ is momenteel in voorbereiding

1 Reactie

Reageren

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).