Bouw van De Majoor met 143 sociale huurwoningen in De Nieuwe Defensie in Utrecht begonnen Bouw van De Majoor met 143 sociale huurwoningen in De Nieuwe Defensie in Utrecht begonnen

Bouw van De Majoor met 143 sociale huurwoningen in De Nieuwe Defensie in Utrecht begonnen

Bouw van De Majoor met 143 sociale huurwoningen in De Nieuwe Defensie in Utrecht begonnen
Artist impression De Majoor
De bouw van het complex De Majoor in De Nieuwe Defensie in Utrecht is gisteren officieel van start gegaan. Wethouder Eelco Eerenberg gaf het startsein voor de bouw en sloeg de eerste paal. In De Majoor komen 143 sociale woningen. 

De bouw van het complex De Majoor in De Nieuwe Defensie in Utrecht is gisteren officieel van start gegaan. Wethouder Eelco Eerenberg gaf het startsein voor de bouw en sloeg de eerste paal. In De Majoor komen 143 sociale woningen. 

In het nieuwe gebouw, De Majoor, is straks sprake van een gemengd woonconcept. Huurders van woningcorporatie Woonin gaan het gebouw delen met mensen die door het Leger des Heils en de stichtingen Timon en Singelzicht begeleid worden bij zelfstandig wonen. Er komen in totaal 143 sociale woningen.

In het wooncomplex aan de Overste Den Oudenlaan, komt onder andere een gezamenlijke woonkamer waar bewoners met elkaar activiteiten kunnen organiseren. Daarnaast komt er een kantoorruimte voor professionele organisaties, zodat de begeleiding dichtbij de huurders is. Ook komen de woningen te liggen aan een open binnentuin. Samen met betrokken partijen partijen heeft Wethouder Eelco Eerenberg (Ruimtelijke Ontwikkeling) gisteren de eerste paal geslagen voor de bouw van de 143 woningen.

Tekst loopt door onder afbeelding

Anemoon van Dijk, manager Wonen bij corporatie Woonin, is blij met de nieuwe woningen in een krappe woningmarkt: “Door nieuwbouw te realiseren komen er meer sociale huurwoningen bij. Dat is voor woningzoekenden goed nieuws. En in dit soort woonconcepten liggen kansen. We kunnen een fijn thuis voor iedereen creëren. Mensen die voorheen zorg ontvingen in een zorginstelling en nu zelfstandig gaan wonen, kunnen terecht in een wooncomplex als De Majoor.”

De verwachting is dat in 2025 de woningen van het complex De Majoor aan de woningcorporatie worden opgeleverd.

De Generaal

In oktober 2022 werd het eerste complex van Woonin, onder de naam De Generaal, opgeleverd in De Nieuwe Defensie. Hier wonen mensen met een vitaal beroep, zoals verpleegkundigen, leraren en politieagenten. Ook wonen er mensen die begeleiding nodig hebben bij het zelfstandig wonen. De Generaal bestaat uit 80 sociale huurwoningen.

De Nieuwe Defensie

De Nieuwe Defensie is een gebied waar 950 nieuwbouwwoningen aan de rand van de Utrechtse binnenstad komen. Het is de plek van het voormalige defensieterrein en is onderdeel van de Merwedekanaalzone. Op de locatie aan het Merwedekanaal worden koopwoningen, sociale huurwoningen en middeldure huurwoningen gerealiseerd. Inmiddels zijn 100 woningen opgeleverd en 191 woningen in aanbouw.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Het blijft waanzin. Peperdure grond waarop sociale huurwoningen worden gebouwd. Die dus eigenlijk minimaal 50% goedkoper hadden kunnen worden gerealiseerd op een minder dure locatie. Of 50% meer woningen voor hetzelfde geld en dus een verkorting van de wachttijd voor al die mensen die al ontiegelijk lang wachten op een woning. Maar nee, vooral symboolpolitiek bedrijven over de ruggen van de woningzoekenden. Ga zo door gemeente.

 2. Koel Hoofd

  @JdV
  Een woningzoekende is iedereen die een woning zoekt, punt.
  Dit is exact wat Rutte in 2013 samen met Samson PvdA heeft bedacht met de “participatie maatschappij” en ook heeft veroorzaakt met de bezuinigingen uit het Lenteakkoord 2012 omdat de EU dat graag wilde.
  Dit is ook exact wat de lokale D66/GL voor ogen hebben omdat die goedkopere locatie een energiepark en recreatieruimte moet worden en autobezit alleen voor de rijken.
  Dat betekend dat die goedkopere locaties waar jij nu aan denkt, op termijn heel erg veel duurder worden juist omdat je een auto nodig hebt om er te kunnen wonen.

 3. JdV

  @koelhoofd: leidsche rijn is prima te bereiken met vele vormen van OV. Ook polder Rijnenburg zal ongetwijfeld ov krijgen. De grond daar kost een fractie van de merwedezone. Ook lenen deze locaties zich veel beter voor grootschalige bouw aangezien er veel.meer ruimte is dan op dd krappe binnenstedelijke locaties. Meer ruimte, lagere prijzen, meer ruimte. Kortere wachtlijsten. Gelukkige inwoners. Win win win.

 4. Marcel 59

  @JdV: Niet ieder stuk grond op De Nieuwe Defensie is even gunstig gelegen. Deze bouwblokken komen te staan achter het Grafisch Lyceum en het kantoor van WoonIn (voorheen Mitros), met daartussen een groot parkeerterrein. De toekomstige bewoners kunnen dus uitkijken op de auto’s van deze instellingen, terwijl ze zelf van ons stadsbestuur in principe geen auto mogen hebben. Probeer dat nog maar eens als premium in de markt te zetten.

 5. Lazarus

  Zijn de plafonds in die 6-hoog flats zo hoog, of is die 8-hoog flat alleen voor limbodansers ?

 6. Katja

  Tenminste iéts. Beter dan 5300 studentenwoningen, Gemeente, stel je prioriteiten !

 7. Koel Hoofd

  @JdV
  Die Rijnenburgpolder moet energiepark worden.
  Dus het kan wel maar de politieke wil is er niet.

 8. Mijn naam is geen Jan

  Meer sociale huurwoningen aub. Ook in de wat ‘leukere’ delen van de stad(oost). Of kan dat niet.

 9. Lisa

  @Lazarus

  Iedere “verdieping” in de “6-hoog-flat” bestaat feitelijk uit 2 verdiepingen. Waarschijnlijk zitten er slaapvides in.

  Dat kan je zien, omdat de betonnen bruggen per verdieping van het ene gebouw naar het andere gebouw lopen. Dit is althans mijn verklaring.

 10. eilandbewoner

  Op funda staan nog ruim 150 huizen te koop voor dit kleine stukje. Met een vanaf prijs van 5000+ per m2 en dit loopt op richting de 6500 per m2.

  Zelfs voor een klein appartement 58 m2 ben je al bijna 4 ton kwijt.
  voor dat geld kan je letterlijk overal in Utrecht een groter huis/appartement kopen. En dan heb je wel een tuin/balkon/parkeerplaats/ov etc.

 11. Kloek

  @ Mijn naam is geen Jan

  In Utrecht Oost (Oudwijk) staat, naast de dure yuppenwoningen, behoorlijk veel sociale woningbouw. straat en de buurt aan de overkant van de Reigerstraat (evenals buurten achter de Nachtegaalstraat) staan vol met sociale woningbouw. Ook jaren tachtigbouw, verstopt in de kleinere straatjes.

  Dus daar kan je al wonen als je wat minder verdient, moet je wel de wachttijd keurig afwachten. Het is ook slim om je kinderen vanaf de leeftijd dat het al kan in te schrijven in Utrecht op de wachtlijst voor sociale woningbouw en structureel te reageren op woningen.

 12. Strijder1900

  @eilandbewoner – Dit blok is een ander blok dan Blok 1, 2 en 3. Dit een een losstaand blok naast WoonIn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).