Ontwikkelaar gevonden voor woningen ‘lastige’ mensen | De Utrechtse Internet Courant Ontwikkelaar gevonden voor woningen ‘lastige’ mensen | De Utrechtse Internet Courant

Ontwikkelaar gevonden voor woningen ‘lastige’ mensen

Ontwikkelaar gevonden voor woningen ‘lastige’ mensen
Bron: Esprit Projectontwikkeling
Het project Skaeve Huse gaat na jaren van voorbereiding gerealiseerd worden in Leidsche Rijn. Op de locatie Overtuin, aan het Amsterdam-Rijnkanaal dichtbij de gele brug, komen zeven eenpersoonshuizen en een begeleidersruimte voor ‘lastige’ mensen. Ook komen er op dezelfde locatie honderden studentenwoningen

Het project Skaeve Huse gaat na jaren van voorbereiding gerealiseerd worden in Leidsche Rijn. Op de locatie Overtuin, aan het Amsterdam-Rijnkanaal dichtbij de gele brug, komen zeven eenpersoonshuizen en een begeleidersruimte voor ‘lastige’ mensen. Ook komen er op dezelfde locatie honderden studentenwoningen

De gemeente beschrijft de bewoners van de Skaeve Huse als mensen met een gebrek aan sociale vaardigheden die elders niets kunnen wonen of willen aanpassen aan hun woonomgeving. In de volksmond wordt daarom al jaren gesproken van asowoningen.

Er is lang gezocht na een plek waar de zogeheten Skaeve Huse moesten komen in de stad. Het college besloot uiteindelijk in juni 2013 dat de huisjes op deze plek konden komen.

Het plan was toen dat een combinatie met studentenwoningen het project zou versnellen. Dat bleek niet het geval omdat de investering voor juist die studenteneenheden te hoog was, gezien de looptijd van het project voor de periode van tien jaar. Nu is afgesproken dat de huizen zeker twaalf jaar blijven staan.

Voor de bouw van de Skaeve Huse is een overeenkomst getekend met ontwikkelaar Presidential 2, een onderneming van Esprit Projectontwikkeling uit Holten. “Ik ben heel blij dat het gelukt is om met de ontwikkelaar tot een goede overeenkomst te komen”, reageerde wethouder Kees Geldof van Leidsche Rijn.

In de Skaeve Huse wonen de bewoners onder begeleiding en zonder prikkels van de omgeving. De Skaeve Huse zijn eenvoudig ingerichte eenpersoonswoningen die op enige afstand van andere huizen staan. Bewoners betalen huur en wonen zelfstandig.

De studentenwoningen bestaan uit vijf gebouwen met 640 zelfstandige woonstudio’s.

7 Reacties

Reageren
 1. Frans

  Een heuse ontwikkelaar, voor woningen voor aso’s. T mag wat kosten ….

 2. Jelle

  Dus je zoekt een plek om huizen neer te zetten voor mensen die zo veel overlast veroorzaken dat ze niet naast andere mensen kunnen wonen. En dan zet je ze naast de Gele brug. Tot zo ver snap ik dit. Maar dan bouw je er vervolgens 640 studentenwoningen naast. Gaan die studenten dan geen last krijgen van deze skaevehusebewoners? En zorgen 640 studenten dan niet voor te veel prikkels bij deze mensen? Vragen, vragen.

 3. [email protected]

  Hadden dit niet gewoon porto containers kunnen zijn, of geeft dit een verkeerde prikkel op de tere zieltjes.

 4. Sjon

  Studenten en lastige mensen. Dat zijn kennelijk synoniemen..?

 5. Angelica

  Goed plan! En met dat toezicht er erbij komt dat vast goed.
  Krijgen die ‘aso’s’ straks meer last van die studenten dan van elkaar ?

 6. joop gerritse

  Nou ja, studenten wonen daar maar een jaar of vijf. Dat moet uit te houden zijn…

 7. Krikkrak

  Er zouden ook 2 ( 2x 2 ) kleine woonwagenlocaties komen in dat gebied , welk ook ingepland zijn in het bestemmingsplan. Waarom laat de gemeente deze standplaatsen niet zelf ontwikkelen door de woonwagenbewoners die dat willen en daadwerkelijk kunnen. Aan elke bevolkingsgroep word gedacht en voor gezorgd, zelfs aan de asociale die niet in het gareel te houden zijn, maar de woonwagenbewoner word en is uitgegumd uit dat bestemmingsplan. Laat daar in dat gebied nou het allereerste woonwagenkamp van Utrecht (1918) zijn geweest.
  Wethouder laat eens zien dat je voor iedereen op dat pluche zit! Vrij sector standplaatsen anno 2016 is gevraagd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).