Busverkeer over 2e Asselijnstraat mogelijk van de baan | De Utrechtse Internet Courant Busverkeer over 2e Asselijnstraat mogelijk van de baan | De Utrechtse Internet Courant

Busverkeer over 2e Asselijnstraat mogelijk van de baan

Busverkeer over 2e Asselijnstraat mogelijk van de baan

Waar de lokale fractie van de VVD gisteren in een bericht op haar website nog ageerde tegen de aanleg van de 2e Asselijnstraat blijkt uit een bericht op rtvutrecht.nl dat de aanleg mogelijk van de baan is. De extra weg in de Dichterswijk, tussen de Croeselaan en de Mineurslaan zou in eerste instantie nodig om het tijdelijke busstation te ontsluiten en later worden gebruikt voor bouwverkeer en de terreinen achter de Kruisvaart. De aanleg werd echter bemoeilijkt vanwege een stuk grond op het tracé dat nog moet worden onteigend. Blijkbaar zijn de onderhandelingen daarover inmiddels in een vergevorderd stadium.

RTV Utrecht zou hebben gesproken met de vertegenwoordiger van de eigenaar van het stuk grond dat nodig is om de busbaan over de Verlengde van Zijstweg te kunnen aanleggen. Uit dat gesprek blijkt, dat de onderhandelingen met de gemeente over de aankoop zo goed als afgerond zijn. Al vanaf 2003 is bekend dat het stuk grond, slechts een tennisveld groot en momenteel in gebruik als parkeerplaats, nodig is voor de aanleg van de toekomstige Verlengde van Zijstweg. De gemeente kwam echter pas laat in actie om de grond te verwerven, waardoor voor het busverkeer de route over de 2e Asselijnstraat als optie werd ingezet.

Bouwpututrecht.nl heeft om een bevestiging van de gemeente Utrecht gevraagd rond de onderhandelingen. Ook wil men weten of de gemeente daarvoor diep in de buidel heeft moeten tasten. Als de constatering van RTV Utrecht klopt zullen er in de toekomst geen grote aantallen bussen gaan rijden over de 2e Asselijnstraat, maar zal het busverkeer de kortere route onder het gebouw van de Rabobank nemen, zoals oorspronkelijk de bedoeling was. De 2e Asselijnstraat wordt echter sowieso wel aangelegd als ontsluiting van het gebied langs het spoor.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).