Buurtfeest in het Noordse Park | De Utrechtse Internet Courant Buurtfeest in het Noordse Park | De Utrechtse Internet Courant

Buurtfeest in het Noordse Park

Buurtfeest in het Noordse Park

In het Noordse Park in Pijlsweerd wordt aankomende zondagmiddag 23 september in het kader van ‘Burendag’ een buurtfeest georganiseerd voor alle buren en mensen die het leuk vinden om te komen. Het park staat die middag bol van de activiteiten, van een taartenbakwedstrijd tot oud Hollandse spelletjes. Ook wethouder Frits Lintmeijer komt een kijkje nemen.

Eén van de activiteiten zondag is taartenbakwedstrijd voor kinderen en volwassenen, waarbij een jury gevormd door professionals zal aangeven welke taart het lekkerst of de meeste creatieve was. Het juryoordeel en de prijs wordt uitgereikt door wethouder Frits Lintmeijer.  Ook is er een marktje waar buren hun zelfgemaakte spulletjes kunnen verkopen, van zelfgemaakte zeep tot aan sieraden. Speeltuin Portes doet oud Hollandse spelletjes met de kinderen en er is een inloop circus voor jong en oud. Voor kinderen is er ook een mini- boerderij met onder andere kleine knuffel konijntjes, schaapjes en een alpaca. Ook is er gezorgd voor muzikale omlijsting.Daarbij worden wensen en tekeningen voor de speeltuin, gemaakt door buurtbewoners en speeltuin gebruikers, gepresenteerd waar andere buurtbewoners hun reactie en aanpassingen kunnen doorgeven om hiermee een definitief plan te maken.

De Noordse Parkbuurt ligt in de wijk Pijlsweerd. Het is een oude, multiculturele volksbuurt en werd voornamelijk in de jaren ’50 gebouwd. Er wonen relatief veel kinderen en jongeren. Het Noordse Park, aan de noordzijde van Pijlsweerd, is één van de in het oog springende onderdelen van de wijk. De afgelopen jaren hebben buurtbewoners zich ingezet om het park te renoveren. Landschapsarchitect Mariken van Nimwegen heeft samen met de bewoners het ontwerp voor het vernieuwde park ontwikkeld. In de toekomst zal het park ook een podium krijgen dat in samenwerking met studenten van de nabijgelegen technische afdeling van de Hogeschool Utrecht is ontworpen. Vanuit de bewonerscommissie worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Zo doet de buurt sinds 2008 mee aan de jaarlijkse Dag van het Park en ook wordt ieder jaar een Burendag georganiseerd. Daarin wordt samengewerkt met onder meer Welzijnsorganisatie Portes.

Het buurtfeest aankomende zondag start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Op de website noordsepark.nl en/of op de facebookpagina van het Noordsepark is (binnenkort) meer informatie te vinden over het programma.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).