CCMax wil winkels onder woontoren | De Utrechtse Internet Courant CCMax wil winkels onder woontoren | De Utrechtse Internet Courant

CCMax wil winkels onder woontoren

CCMax wil winkels onder woontoren

Bewoners van City Campus Max, de studentenflats op de hoek Beneluxlaan/Europalaan, zijn het zat dat de commerciële ruimtes onder hun woningen nog steeds leeg staan. Het Woonbestuur en de VvE van de woontorens roepen de gemeente Utrecht op om ontwikkelaar Bouwfonds vrijstelling te verlenen als deze een verzoek indient tot verkoop van een commerciële ruimte aan kleinschalige detailhandel. Volgens de plannen zijn de ruimtes alleen beschikbaar voor bedrijven als een sportschool, wasserette of take-away. Vanaf de oplevering in de zomer van 2009 staan de ruimtes echter leeg.

Op de begane grond van CCMax is 2700 m² aan commerciële ruimten gerealiseerd, verdeeld over verschillende units. Bij het aanbieden van de koop- en huurwoningen destijds vormden die ruimtes onder de woningen een extra verkoopargument. Daarbij werd gesproken over de vestiging van een sportschool. Die onderhandelingen blijken inmiddels te zijn stopgezet waardoor de ruimtes nog steeds leeg staan. Het Woonbestuur en de VvE zijn van menig, dat het toestaan van kleinschalige detailhandel (zoals een ‘gemakswinkel’ á la HEMA To Go op de Uithof) een opening biedt aan projectontwikkelaar Bouwfonds om een nieuwe categorie ondernemers aan te trekken. De gemeente Utrecht ligt daarbij achter dwars. Wethouder wonen Gilbert Isabella heeft al wel aan de bewoners laten weten de mogelijkheden te zullen bekijken. In afwachting daarvan hebben de belanghebbenden op petities.nl een petitie laten opnemen gericht aan de gemeente met het verzoek de huidige regelgeving te wijzigen. Deze zou 1 januari sluiten.

Gezocht naar de petitie vond de redactie van DUIC inmiddels 397 ondertekenaars. Met 1000 huur- en koopappartementen nog géén overtuigend aantal, hoewel het niet bekend is hoeveel appartementen nog te koop of te huur staan. Overigens kan de petitie nog steeds ondertekend worden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).