Coffeeshop Koffiedik in de Breedstraat maakt plaats voor studentenwoningen | De Utrechtse Internet Courant Coffeeshop Koffiedik in de Breedstraat maakt plaats voor studentenwoningen | De Utrechtse Internet Courant

Coffeeshop Koffiedik in de Breedstraat maakt plaats voor studentenwoningen

Coffeeshop Koffiedik in de Breedstraat maakt plaats voor studentenwoningen

Bewoners van de Breedstraatbuurt kunnen opgelucht ademhalen; er komt definitief geen prostitutie in de voormalige coffeeshop ‘Koffiedik’. In het pand komen eind dit jaar acht studentenwoningen. Op de begane grond wordt ruimte gemaakt voor een stoffeerderij.

Lange tijd was het onduidelijk wat er zou gaan gebeuren in het pand naast café Marktzicht. Gevreesd werd voor prostitutie in de coffeeshop, dat op eigen initiatief de deuren sloot in december 2012.

Vastgoedbedrijf DdeG Groep brengt nu duidelijkheid. Momenteel is het bedrijf bezig met de oplevering van een stoffeerderij op de begane grond van de Breedstraat 2. Daarna zal begonnen worden met de verbouwing van de twee bovenverdiepingen waar studentenstudio’s in gemaakt worden.

De studentenwoningen lijken een goede ontwikkeling voor de Breedstraatbuurt. Eerder kwam de wijk negatief in het nieuws door de overlast die het heeft van drugsgebruikers. Tegenover het nieuwe studentenpand zijn ook al vijf kamers gebouwd voor studenten. Deze ruimtes zijn inmiddels allemaal verhuurd.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).