College geeft groen licht voor bouw van drie woonblokken aan Johan Wagenaarkade College geeft groen licht voor bouw van drie woonblokken aan Johan Wagenaarkade

College geeft groen licht voor bouw van drie woonblokken aan Johan Wagenaarkade

College geeft groen licht voor bouw van drie woonblokken aan Johan Wagenaarkade
Een deel van de Johan Wagenaarkade in Oog in Al. Foto: Bas van Setten
Het college heeft groen licht gegeven voor de bouw van drie woonblokken aan de Johan Wagenaarkade in Utrecht. Het is nu aan de gemeenteraad om een definitief besluit te nemen.

Het college heeft groen licht gegeven voor de bouw van drie woonblokken aan de Johan Wagenaarkade in Utrecht. Het is nu aan de gemeenteraad om een definitief besluit te nemen.

Woningcorporatie Mitros is van plan om aan de Johan Wagenaarkade in Oog in Al drie woonblokken met 54 sociale huurwoningen te bouwen. Op deze plek stonden drie blokken van zogenoemde duplexwoningen, met in totaal twintig adressen. Deze blokken waren volgens de gemeente verouderd.

Naast het plan om woningen te bouwen wil de gemeente ook een deel van de rijbaan van de Johan Wagenaarkade opheffen. “[…] om daarmee de bouwblokken in een parkzone te plaatsen als onderdeel van het Rondje Stadseiland.”

Reacties

Op dit onderdeel van het plan zijn relatief veel reacties binnengekomen. Zo werd er voorgesteld langs de nieuwbouw een fietsstraat aan te leggen waar de auto te gast is. Wethouder Klaas Verschuure zegt dat er vanwege de reacties opnieuw is gekeken naar de plannen.

“Om meer woningen toe te voegen en tegelijk ook het groen in de buurt te verbeteren, is het nodig om verkeerscirculatie in de wijk aan te passen”, zegt de wethouder. De plannen blijven dus ongewijzigd. Wel de toelichting op de plannen aangepast.

Met het opheffen van een deel van de rijbaan moet ook de zogenoemde verkeerscirculatie in de wijk worden aangepast. Zo moet een knip ter hoogte van de Dafne Schippersbrug ervoor zorgen dat de wijken goed bereikbaar en leefbaar blijven.

Groen

Tot slot is in de plannen te lezen dat er meer groen komt in het gebied. “In Utrecht staan we voor Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen”, aldus Verschuure. “Deze plannen dragen hier op een mooie manier aan bij. We zorgen voor een gezonde leefomgeving, voor nieuwe bewoners maar ook voor de mensen die nu in de omgeving van de Johan Wagenaarkade wonen.”

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Bladibladibla. Als altijd de cliffhanger ‘meer groen’. Maar wel hoger dichtheden.
  Aan de overkant is ruimte, veel ruimte. Daar wordt miserabele laagbouw neergezet, terwijl die kant van het kanaal zich bij uitstek leent voor onderscheidende hoogbouw. Aan het water, met zicht op de stad. Wat wil je nog meer.

 2. Jeroen

  Wat zou het Mitros opleveren als ze die duplexappartementen in Oog in Al verkopen en op een minder kostbare plek 54 woningen bouwen? Al die sloopwoede is weinig duurzaam, kostbaar en daarmee een enorme kapitaalvernietiging.

 3. JR

  Dit waren juist de leukste huisjes daar, beetje groen rondom niet te groot. Juist ideaal voor een groot gedeelte van de bevolking. Maar nee nieuwbouw moet er komen, het liefst op bestaande percelen.
  Het valt al wel mee dat de groen zone niet van hoogbouw word voorzien, of zou dat stap twee zijn?

 4. Paul

  Eens met Wim, aan de overkant kan alles, sloop niet oude woningen maar creeer nieuwe woningen eerst.

 5. Wout

  Om nog maar niet te spreken van het verdwijnen van een deel van de Wagenaar kade waardoor er in de wijk krankzinnige tweerichtingsverkeer situaties ontstaan in veel te smalle straten waar kinderen spelen. Ondanks alle protesten van de buurtbewoners lees ik dat het nu gewoon doorgaat? Achterlijk.

 6. RABE

  TEMPO beginnen met bouwen voordat de Oog in allers gaan protesteren.

 7. Nina

  ““Tot slot is in de plannen te lezen dat er meer groen komt in het gebied. “In Utrecht staan we voor Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen”, aldus Verschuure. “Deze plannen dragen hier op een mooie manier aan bij. We zorgen voor een gezonde leefomgeving, voor nieuwe bewoners maar ook voor de mensen die nu in de omgeving van de Johan Wagenaarkade wonen.””

  Ehm……

  Meer huizen is minder groen, licht en/of lucht die je met meer mensen moet delen en meer vervoersmiddelen (zoals fietsen en auto’s) en verkeersbewegingen die hun beslag leggen op de openbare ruimte en luchtkwaliteit.

  Best verontrustend dat onze wethouder blijkbaar deze logica ontgaat?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).