College stemt in met ruim 200 nieuwe woningen op Rotsoord | De Utrechtse Internet Courant College stemt in met ruim 200 nieuwe woningen op Rotsoord | De Utrechtse Internet Courant

College stemt in met ruim 200 nieuwe woningen op Rotsoord

College stemt in met ruim 200 nieuwe woningen op Rotsoord
Impressie van de nieuwbouw op Rotsoord
Het plan voor ruim 200 woningen op het terrein van de voormalige Vicona-fabriek op Rotsoord gaat hoogstwaarschijnlijk door. Het college heeft het bestemmingsplan hiervoor ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

Het plan voor ruim 200 woningen op het terrein van de voormalige Vicona-fabriek op Rotsoord gaat hoogstwaarschijnlijk door. Het college heeft het bestemmingsplan hiervoor ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

Het gaat om het gebied dat grofweg wordt begrensd door de Vaartsche Rijn in het westen, de Diamantweg in het zuiden, de straat Rotsoord in het oosten en het bedrijventerrein in het noorden. Hier moeten twee appartementengebouwen komen met 206 woningen van dertig vierkante meter. Ook komt er een parkeerkelder. De woningen zijn bedoeld voor studenten en starters.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn drie zienswijzen ingediend van omwonenden, waarvan één zienswijze ook namens elf andere omwonenden. De zienswijzen hebben geen aanleiding gegeven om het plan aan te passen, zo laat de gemeente weten.

Gekoppelde berichten

23 Reacties

Reageren
 1. Frits

  Dertig vierkante meter… dat noem ik geen woning, maar een lekker grote kamer.

 2. JdV

  30 vierkante meter, dat zijn 2 parkeerplaatsen.

 3. Willem

  He! Voor studenten en starters! Daar werd nog amper voor gebouwd! Leuk! Not!

 4. Stef

  Waarom niet wat ambitieuzere hoogbouw met grote(re) appartementen?
  Wie wil er nou een jok van 30m2?

 5. Berend

  ‘Woning’ is een beetje te veel eer, voor een veredelde schuur.

 6. John

  Ja hoor. Daar zijn ze weer. Hokkies voor studenten en starters. Dit keer maar liefst 30 m2. De gettovorming gaat maar door.

 7. cas

  Nu ben ik wel benieuwd wat de prijs zal worden. Waarschijnlijk huren van 1000 euro, zoiets, toch?

 8. Barend

  Wat een gemiste kans weer. Het is zo’n prachtige plek, daar langs de Vaartsche Rijn. Maar wat er neer wordt gezet mist elke stedebouwkundige samenhang en ambitie. Een nietszeggende rommelige verzameling van gebouwtjes zonder uitstraling. Zo jammer.

  En ja, inderdaad weer die hokjes. Gemeente, de stad heeft voor zijn dynamiek diversiteit nodig. Stuur nou ook eens op mooie appartementen voor midden- en hogere inkomens. En laat eens wat hoger bouwen. Gettovormng lees ik. Inderdaad. Toekomstig probleemgebied.

 9. Michiel B

  Op Facebook zijn mensen al met groot plezier allemaal woningzoekenden aan het ‘taggen’ voor deze ondermaatse hokjes die bedoeld zijn om zoveel mogelijk winst te maken ten koste van student en starter. Ze staan te trappelen om uitgeknepen te worden. Helaas is dat de realiteit.

  Maar we kunnen ook wel realistisch zijn op andere vlakken, want – net zoals in Amsterdam – zal dit helemaal geen studentenbewoning worden. Cas ziet het goed: de huren zullen niet gereguleerd worden door het puntenstelsel (met dank aan Stef Blok) en zullen zeker richting de 1.000 euro gaan. Ondertussen wordt de eigenaar lachend rijk, terwijl de koopkracht van deze groep door deze krankzinnige bedragen ernstig wordt aangetast. Alle ondernemerfanatici zijn bang voor die paar mensen die niet meer met de auto komen, maar hele groepen klanten die het geld niet meer over hebben om bij hun te shoppen vinden ze niet relevant.

  Jammer dat de gemeente dit allemaal weer sanctioneert. Er is ook geen tegengeluid, dus het is zakken vullen geblazen!

 10. Ricard

  Gemeente: ga nou eens de hoogte in!

 11. Erik

  Wel twee bomen zie ik, lekker groen!

 12. Erwin K

  Wat een negativiteit weer. En grotendeels nergens op gebaseerd. Want er is nog steeds een kamergebrek in Utrecht van een paar duizend kamers of woningen. Ofwel, er is behoefte aan dit soort woonruimte. De locatie is ook weinig mis mee. Vlakbij station Vaartsche Rijn (en tevens halte van de Uithoflijn), in een gebied dat nog wel wat ontwikkeling kan gebruiken.

  Dan de opmerkingen over de huurprijzen. Aangezien daar nog helemaal niets over bekend is, is elke veronderstelling ‘dat het wel 1000 euro per maand gaat kosten’ natuurlijk volledig uit de lucht gegrepen.

  Als je dan weet dat de appartementen ernaast op De Trip groter zijn, gedeelde parkeerplaatsen hebben en niet eens in de buurt komen van die 1000 euro zijn dit soort opmerkingen nogal voorbarig. Sociale huur of niet. https://aanbod.jebber.nl/ons-huuraanbod/de-trip-gebouwen-briljant-en-branding-sociale-huur-vanaf-58669-netto-utrecht/details/92d39147-de8d-4a98-bedb-db61084a272b

  Of, wat verderop aan de Vaartsche Rijn, minimaal 1,5 keer zo groot beginnend bij 750 / maand. http://hureninneerlandia.nl/4895/neerlandia-huurprijslijst-t-b-v-projectsite-liggend?version=26-01-2017

  Volgens het puntensysteem mag zo’n 30m2 ruimte overigens al meer dan 550 / maand opleveren. Zonder parkeerplek en luxe voorzieningen nog overigens.

  En in 2012 is project Vaatsche Compagnie opgeleverd, 1 straat verderop slechts. Koop en huur in een hoger segment. Dus voor diegenen die op zoek zijn (Stef?), hou Funda geqoon in de gaten en sla je slag.

  Onderbuikreacties, you gotta love’ m.

 13. Gerrit

  Hoogbouw, grote appartementen ? We hebben toch Overvecht en Kanaleneiland.
  Een modern groot appartement kost in Utrecht 1200 tot 1800 euro per maand.

 14. Koen

  @Gerrit: 1200 tot 1800 euro. Nou en? Kan jij in mijn portemonnee kijken? Het geld klotst hier tegen de plinten en ik ben naarstig op zoek naar een groot appartement van minimaal 200 m2, liefst omgeving station en gaarne op verdieping 20+.
  Blijkbaar moet ik maar ergens anders gaan wonen want utrecht bouwt alleen studentenhokken.

 15. Marcel

  Lang leve het begrip van mensen voor de politiek. Een ontwikkelaar komt met een plan. Maak 200 hokken van 6 bij 5 m2 voor een kameringedeeld met een keuken, een toilet en een douche. De wasmachine en droger op rolletjes in de kamer zodat je die opzij kan schuiven als je bij je bed moet. Je bed op rolletjes als je wilt eten. Geen balkon maar wel 2 ramen. Dat staat in bouwbesluit. Die verhuur je voor 1000 per maand en de politiek, afgevaardigde van de utrechtse bevolking, gaat ja zeggen. Onze bestuurders willen daar niet wonen? Die zullen zeggen: wij zijn geen student. Nou dat wordt weer leuk. Net zoals op de Veemarkt. Betonblokken met grote nummers op de gevel. Je fantasie schiet tekort.
  Politiek? Leuker kunnen we het niet maken.

 16. Scherpschutter

  Dertig vierkante meter is helemaal zo gek nog niet! Je ziet in alle grote steden ter wereld dezelfde ontwikkelingen. In het centrum van New York betalen yuppen grif duizenden euro’s per maand voor een woonoppervlakte die nog geen 1/3e daarvan bedraagt. Kleiner met hogere prijzen is overal de trend.

  We zitten nog lang niet aan het plafond qua prijzen/m2! Integendeel zelfs. We staan in Utrecht eigenlijk pas aan het begin van deze ontwikkeling. Het aantal inwoners van Utrecht gaat fors stijgen, het aantal hogeropgeleiden stijgt ook en daarmee stijgt ook de vraag naar woonruimte op de absolute a-locaties die wat meer mag kosten.

  Nu vastgoed kopen in het centrum van Utrecht (hoe klein de ruimte ook) is een absolute no-brainer.

 17. Ed

  En hoe noemen ze het? “De Klop” (volgens de tekening). Origineel? Nee. Verwarrend? Ja, want op Overvecht heb je ook ‘De Klop’.

 18. Michiel B

  @Erwin K.

  Jij bent zeker de ambtenaar die het North Orleans project in Amsterdam heeft ingeregeld. Pak de nieuwe regels voor woningen onder 40 m² er eens bij en wordt wakker uit de droom dat mensen het beste voor hebben met de woningmarkt.

 19. Erwin K

  @Michiel B

  Die moest ik even Googlen. Ik zit niet zo in het vastgoed. Verre van zelfs.

  Anyway, ik begrijp dat een SP wethouder heeft liggen te slapen met als gevolg dat er geen afspraken op papier liggen over bestemming en huurprijzen.
  Verder zie ik dat door toevoeging van allerlei “luxe opties” als een foodhal, concierge, meubels, WiFi, gratis fiets, gratis parkeerplaats, hotelfaciliteit etc het aantal punten boven de 145 uit is geduwd. En vrije sector. Leuk gedaan. Leuk concept wel, luxe expat hutten, ze hadden het ook “Dubai” kunnen noemen. Past ook wel bij Amsterdam.

  Er wordt 1050 -1250 kale huur gevraagd zie ik Schoonmaak etc kosten ook nog eens 225 aan servicekosten.

  Ok. Voor jou is dit kennelijk een schrikbeeld, maar het is niets meer en niets minder dan een uitwas. En de gemeenten weten nu dat zoiets kan gebeuren als ze liggen te slapen.
  Ik kom op basis van de info die er nu is niet verder dan 99 punten trouwens, huur zo’n 552,= We gaan het zien.

  Wanneer zo’n project niet wenselijk is, is het heel simpel te voorkomen trouwens. (Nog even los van het feit dat een dergelijk concept totaal niet haalbaar is in Utrecht, en je dus geen seconde bang hoeft te zijn dat dit de nieuwe norm wordt, maar da’s een andere discussie.)

  Enne, extreem luxe expat woningen met allerlei voorzieningen. In de meest krappe woningmarkt van het land. Met veel zakenmensen uit het buitenland die een overnachtingsplek nodig hebben. Voor een vanafprijs van 1050 euro.

  En dan verwachten dat hier in Utrecht, een relatief arme studentenstad, zonder noemenswaardige expat gemeenschap of internationale bedrijven ook zo’n zelfde bedrag zal/kan worden gevraagd? Nogal naief, niet?

 20. Wim

  Weer een stel konijnen hokken erbij.
  Wat kan je nou in 30m2 ,

 21. Katja

  Die getekende loods staat niet op Rotsoord. Of is het een nieuwe ?

 22. Paul

  Waarom zo laag bouwen op zo’n mooie locatie ? De architectuur lijkt zeer middelmatig en niet passend om ” High potential” aan te trekken…

 23. MARCO Giebels-Vitorino

  Ik sta in mijn garage, 6 x 5 mtr, toch een beetje krap, máár het is voor slechts twee auto’s én een fiets, ná het lezen van dit artikel, peins ik , toch wél groot voor utrechtse begrippen,tja een dure ruime woning, lol. Mode is mode.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).