Consultatie woningbouwplan Startblok gestart | De Utrechtse Internet Courant Consultatie woningbouwplan Startblok gestart | De Utrechtse Internet Courant

Consultatie woningbouwplan Startblok gestart

Consultatie woningbouwplan Startblok gestart

Bouwfonds en de gemeente Utrecht organiseren op dinsdag 26 juni een inloopavond om nadere toelichting te geven en vragen te beantwoorden over de ruimtelijke randvoorwaarden voor het bouwplan Startblok, direct naast de City Campus Max aan de Europalaan. Van 15 juni tot 27 juli kunnen omwonenden en belanghebbenden reageren op de ruimtelijke randvoorwaarden.

De gemeente Utrecht heeft in de Visie Merwedekanaalzone en de Structuurvisie aangegeven dat ze het huidige bedrijventerrein langs het Merwedekanaal wil transformeren naar een meer hoogwaardige invulling. Het accent hierbij ligt op het realiseren van woningen in een hoge dichtheid. Met de bouw van City Campus Max (MAX) is een eerste stap gezet van de transformatie van dit gebied. Om de bouw van MAX mogelijk te maken is in 2005 een Nota van Uitgangspunten opgesteld en vastgesteld door het College van Burgemeester en Wethouders. Op dat moment is er door gemeente, Bouwfonds (voorheen Rabo Vastgoed) en de architect al gesproken over de stedenbouwkundig invulling van de locatie ten oosten van MAX. Het plangebied werd toen gezien als een plek voor starters; een opmaat naar een hoger woonsegment in het gebied ten opzichte van MAX. Dit is ook opgenomen in de Nota van Uitgangspunten. Bouwfonds heeft aan de gemeente een schetsontwerp voor de locatie gepresenteerd. Aangezien dit schetsontwerp een uitwerking is van wat in 2005 reeds besproken is, en past binnen de gemeentelijke beleidskaders, is de gemeente voornemens medewerking te verlenen aan het bouwplan.

De Merwedekanaalzone valt in het gebied ‘Centrale zone’ uit de Hoogbouwvisie Utrecht. Deze Hoogbouwvisie geeft in grote lijnen weer waar wel en waar geen hoogbouw mag komen. Naast het stationsgebied en centrumgebied Leidsche Rijn, zijn dit de ontwikkelingsgebieden aan de westkant van de stad. Voor de Merwedekanaalzone wordt daarbij gedacht aan een bouwhoogte van 15 à 30 meter, met accenten tot 60 meter. De zone langs de Europalaan (één van de belangrijke stadsentrees) is aangeduid als zoekgebied voor accenten van 60 tot zelfs 80 meter.

De informatiebijeenkomst van Bouwfonds en de gemeente Utrecht is op dinsdag 26 juni van 18.00 tot 20.00 uur in City Campus MAX, ingang hoek Beneluxlaan-Europalaan. Deze week wordt door de gemeente een wijkbericht verspreid. Lees hier de ruimtelijke randvoorwaarden voor het woningbouwplan Startblok.

2 Reacties

Reageren
 1. Paul Wilke

  Ziet er uit als aantrekkelijk hoogbouwplan. Juist in deze zone, zo dicht bij het centrum, kan er een zeer markante dicht bebouwde wijk ontstaan zoals bv de Docklands in London.

 2. Aat

  Ik zie er persoonlijk helemaal niets in, er is al geen parkeergelegenheid, met nog meer woningen en bezoekers van deze woningen zal de ellende alleen maar groter worden.

  De toegestane (detail-)handel of andere commerciële activiteiten zijn waardeloos en ook totaal niet in trek. Mede door de geringe parkeergelegenheid. Supermarkten mogen niet, een kroeg mag niet etc…

  Huidige woningen binnen Max hebben al een lange(re) verkooptijd vanwege de economische malaise. Een soortgelijk project zal hier alleen maar aan bijdragen.

  Een ondoordacht plan van de gemeente, waar te veel haken en ogen aanzitten. Liever niet dus.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).