Eerste prijzen koopappartementen Wonderwoods bekend: tussen 320.000 en 1.100.000 euro | De Utrechtse Internet Courant Eerste prijzen koopappartementen Wonderwoods bekend: tussen 320.000 en 1.100.000 euro | De Utrechtse Internet Courant

Eerste prijzen koopappartementen Wonderwoods bekend: tussen 320.000 en 1.100.000 euro

Eerste prijzen koopappartementen Wonderwoods bekend: tussen 320.000 en 1.100.000 euro
Wonderwoods / Beeld: MVSA Architects
De eerste prijzen van de koopwoningen die in het Utrechtse gebouw Wonderwoods komen zijn bekendgemaakt. De goedkoopste appartementen kosten 320.000 euro en voor de duurste moet 1.100.000 euro neergelegd worden. De prijzen van onder andere de penthouses moeten nog bekendgemaakt worden.

De eerste prijzen van de koopwoningen die in het Utrechtse gebouw Wonderwoods komen zijn bekendgemaakt. De goedkoopste appartementen kosten 320.000 euro en voor de duurste moet 1.100.000 euro neergelegd worden. De prijzen van onder andere de penthouses moeten nog bekendgemaakt worden.

Wonderwoods is een veelbesproken vastgoedproject. Vorig jaar sleepte het ontwerp twee awards in de wacht. De twee groene torens van 105 en 73 meter hoog komen tegenover het Beatrixgebouw aan de Croeselaan te staan.

Prijzen

Nu zijn dus de eerste prijzen van de koopwoningen bekendgemaakt. De appartementen met één kamer variëren in oppervlakte tussen de 45 en 55 vierkante meter. De prijzen voor deze woningen zijn 320.000 en 335.000 euro. Dit zijn de goedkoopste koopwoningen in Wonderwoods.

De appartementen met twee kamers zijn 55 en 75 vierkante meter en kosten 350.000 en 475.000 euro. De 3-kamer appartementen zijn 80 en 115 vierkante meter en kosten 550.000 en 835.000 euro, en de appartementen met vier kamers zijn 115 en 160 vierkante meter en kosten 800.000 en 1.100.000 euro.

Merwedekanaalzone

Vorige maand ontstond ophef toen de woningprijzen van de huizen in de Merwedekanaalzone bekend werden gemaakt. Wethouder Kees Diepeveen noemde dat een dure les en zei in de toekomst beter te letten op de prijzen van de nieuwbouwwoningen in Utrecht.

Jet Happel van GNS Vastgoed – ontwikkelaar van Wonderwoods – wil benadrukken dat er niet alleen koopwoningen in de panden komen. “Er komen veel verschillende woningen in Wonderwoods. Naast de koopwoningen komen er ook huizen in het middensegment en in de vrije sector. Daarnaast krijgt het project ook een culturele functie dat niet gesubsidieerd is en er komt een groot dakterras dat voor alle Utrechters toegankelijk is.”

Groen

Naast 410 koop- en huurwoningen komt er ook kantoorruimte, horeca, sportfaciliteiten, winkels, educatiecentrum in Wonderwoods. Daarnaast komen er ook honderden bomen en bijna tienduizend struiken.

Gekoppelde berichten

43 Reacties

Reageren
 1. UtrechtseSjoerd

  “een groot dakterras dat voor alle Utrechters toegankelijk is.”

  Maar voor hoelang? Weten jullie nog de watertoren in Rotsoord. Die was ook met de belofte dat de toren open zou blijven voor publiek. Heeft ook niet lang geduurd.

  En breek me de bek niet open over de huizenprijzen. Bah.

 2. Leon

  Relatief goedkoop nog.

 3. Herman

  Starters en studenten hebben hier niet zo veel aan. Graag bouwen voor deze groep.

 4. Hans

  Er is een enorme nood aan woningen in de stad Utrecht voor mensen met een normaal salaris. Politieagenten, onderwijzers, zorgpersoneel, winkelpersoneel. Dit project werkt als uitsluiting voor deze groep. Dat moeten we echt niet meer willen met zijn allen. Miljonairs en mensen die die enorm ruim in de slappe was zitten moeten zich elders maar huisvesten.

 5. Scherpschutter

  Wordt dit de nieuwe modus operandi in Utrecht? Je verkoopt een of ander groen lulverhaal om hokken van 45m2 van hooguit 200K voor 350K te verkopen, om uit die winst de sociale huurwoningen te laten betalen om zo de sociale verhuurder gratis passief vermogen tot Sint Juttemis te bezorgen…?

 6. S

  Belachelijke prijsjes weer, voor een schoenendoos van 45m2? 6000 per vierkante meter?

 7. Angelique

  Haha, gaan we weer….

 8. Erik

  Het is echt een prachtig project, dat vooropgesteld. Maar ik vind het een beetje vermoeiend dat projectontwikkelaars en politici steeds hetzelfde antwoord geven op de vraag naar betaalbare woningen: middensegmenthuur, sociale huur, vrije sector. Waar is de betaalbare koopwoning? Het is toch pijnlijk dat je voor een driekamerappartement (lees: twee slaapkamers en een woonvertrek) van 80m² €550.000 moet kunnen neerleggen? Hoe gaat een startend huishouden met een middeninkomen ooit kapitaal opbouwen om de komende decennia de economie draaiende te houden? Laat staan dat ze over 30-40 jaar met pensioen kunnen zonder dat het nieuwe generaties en de staat miljarden kost. Waar is de langetermijnvisie van de gemeente?

 9. Bromsnor

  Bromsnor wenst GNS veel succes met 7000 euro/m2 voor een appartement in de stad.

 10. Scherpschutter

  @Erik

  “Hoe gaat een startend huishouden met een middeninkomen ooit kapitaal opbouwen om de komende decennia de economie draaiende te houden?”

  Geen enkel probleem. Hoe klinkt een vrijstaande woning van 174m2 met 540m2 grond in Muntendam u in de oren?

  https://www.funda.nl/koop/muntendam/huis-86671701-kerkstraat-13/

 11. De count

  De utrechtse binnenstad is allang niet meer voor de middeninkomens, of je moet accepteren dat je met je middeninkomen in een schoenendoos gaat wonen. Pijnlijk maar waar. Dat is de prijs van stedelijke verdichting. Politieke keuzes van het afgelopen decennium, misschien 2. Tel daarbij op de polders waar windmolens en zonneweides moeten komen te staan en je weet dat dit nog wel even zo doorgaat. Klagen hier heeft geen zin. De stembus maar beperkt.

 12. Kadoendra

  @Herman

  “Starters en studenten hebben hier niet zo veel aan. Graag bouwen voor deze groep”.

  Alsof alle starters en studenten arme ouders hebben…….

 13. Henk

  Fantastisch! Wonen op stand.

 14. Lachgas

  Eens met alle reacties en ja hoor weer horeca. Wie wil hier nog in stappe ?

 15. Erwin

  Faire prijzen, mooie appartementen op toplocatie.
  En @Herman, hou eens op over starterswoningen? Daar worden we mee doodgegooid!!
  Mogen mensen met geld aub ook in de stad wonen, of moeten die naar omringende gemeenten?

 16. Leon

  Waarom wil iedereen dat er een toren komt met koopwoningen die zwaar onder de marktprijs verkocht gaan worden? Zodat de nieuwe kopers, naast een woning, ook een ongekende bonus op de koop toe krijgen zodra ze het weer verkopen? De enige manier om huizen goedkoper te maken is nieuwe huizen bouwen en als het aanbod eenmaal hoog genoeg is normaliseert de prijs vanzelf.

 17. Tom

  Ja, het is veel geld. Zeker als je geen overwaarde van een bestaand huis mee kunt nemen. Maar het is helaas wel de realiteit in Utrecht tegenwoordig, en je kunt niet van een projectontwikkelaar gaan verwachten dat hij zijn woningen onder de marktwaarde gaat verkopen. Een locatie naast het station, een goed geïsoleerde nieuwbouwwoning, een groene omgeving en in een blikvanger wonen heeft zo z’n prijs.

  Dingen die niet werken om dit op te lossen:
  – Van bovenaf lagere prijzen opleggen. Dan kunnen een paar uitverkorenen goedkoper wonen en over 5 jaar een dikke (gesubsidieerde) winst van tonnen in hun eigen zak steken als ze het doorverkopen.
  – Buiten de stad bouwen. De grond is daar goedkoper, maar ook weer niet zo veel door speculerende investeerders (die de grond hebben gekocht en nu het hardst roepen dat precies daar bouwen alle problemen zou oplossen). Daarnaast zou daar een compleet nieuwe infrastructuur voor moeten worden aangelegd, waar je ook honderden miljoenen voor moet rekenen. En al die mensen die daar gaan wonen willen vervolgens met de auto de stad in rijden omdat ze zo ver van de binnenstad wonen, wat de files en parkeerdruk alleen maar groter maakt.

  Wat wel zou kunnen werken:
  – Gewoon nog veel meer bouwen, waar er maar plek is. En dan vooral ook meer de hoogte in. Je hoeft niet per sé dure torenflats te bouwen om meer mensen een huis te kunnen bieden, maar op de plek van 6 rijtjeshuizen kun je ook best 30 appartementen kwijt.
  – Met een lagere kwaliteit bouwen zodat je per woning minder tijd kwijt bent. Met bezuinigen op isolatie snijd je jezelf in de vingers omdat het veel duurder is om dat later alsnog te doen. Maar je zou kunnen denken aan goedkope materialen, kleinere oppervlaktes en het afschaffen van het verplicht realiseren van parkeerplekken via de parkeernormen. Dit kan op de lange termijn wel funest zijn voor de leefbaarheid van de stad, zie ook naoorlogse wijken zoals Kanaleneiland.
  – De verhuurdersheffing afschaffen zodat wooncorporaties meer in nieuwe woningen kunnen investeren.

  Uiteindelijk is er niet echt een goede oplossing op het moment. Er zijn gewoon te weinig bouwvakkers overgebleven na de financiële crisis om in de hoeveelheden te bouwen die nodig zijn. Wellicht kunnen er met de huidige stijgende werkloosheid weer meer mensen worden omgeschoold naar een beroep in de bouw.

 18. Peet

  Schandalig dat je in de sociale huur meer dan 10 jaar op een woning moet wachten

 19. Esrin W.

  Mooi weer die Leidsche Rijn “look”.
  Langzaam maar zéker …

 20. wollie

  toplocatie? misschien voor de bankiers aan de croese-as…

 21. tja

  @erwin

  Welke starterswoningen dan precies? Of bedoel je studentenkamers met een keukenblokje en een douche van +780 euro huur per maand, alleen bedoeld voor internationale studenten of andere blokken bedoeld voor expats? Of bedoel je appartementjes/ studioos die voor 350.000 euro+ verkocht worden? Echt idd dingen waar een starter echt iets mee kan idd.

  Conclusie. In Utrecht komen steeds meer en meer mensen wonen met hele forse salarissen die steeds minder waar voor hun geld krijgen, doordat ze zelf alle prijzen opdrijven. Andere inkomens……tja.

 22. Gregor

  @Erwin
  Terecht punt. Jarenlang werd de vermogende middenklasse de stad uitgejaagd naar Nieuwegein, Houten en Maarssen. Nu mogen de rollen wel eens omgedraaid zijn. Geld moet terug te stad in, want anders komen die verschrikkelijke jaren 80 weer terug met verpaupering van binnensteden tot gevolg.
  Ik heb trouwens meer interesse naar de huurprijzen in het middensegment, die worden dan weer niet bekend gemaakt. Dat is pas een echte graadmeter hoe duur een bouwproject is of niet. Tegenwoordig kan namelijk iedereen wel een hypotheek krijgen van 3,5 ton, zeker met die absurd lage rente!
  Al met al vind ik het een mooi en divers project!

 23. Bill

  Op deze locatie voor dit bedrag wonen is natuurlijk prima. Tijd om dat gezever over die bedragen terzijde te schuiven. Het staat in verhouding voor de prijzen die in bijvoorbeeld Amsterdam op dezelfde soort locaties worden gevraagd, dus gewoon een prima deal! En laat die hoge inkomens de stad maar weer intrekken, tijd voor een goede upgrade van het ” Nieuwe Centrum”.

 24. Val

  Hoort niet thuis in Utrecht helemaal eens met velen maar vooral met HANS👍Laat Utrecht vooral Utrecht blijven er is al zoveel verknalt.

 25. Anna

  @Gregor iedereen een hypotheek krijgen van 3,5 ton? Hoe kom je erbij dan moet je toch minimaal meer dan 2000 netto verdienen. Ruim. De salarissen van winkelpersoneel, schoonmaak, politie, receptie, zorg ligt vele malen lager en mag je allang blij zijn dat je 1400 netto hebt. dat betekent dus een hypotheek van 100.000 euro. Wordt wakker..

 26. Wim

  Dit zijn ook geen starters woningen en voor studenten dus waar zeuren we over,
  Het is voor mensen die iets te besteden hebben en daardoor de stad levendig houden,
  Starter woningen kunnen in de polder bij Nieuwegein gebouwd worden want daar mag de gemeente dan ook geen hoofdprijs vragen.

 27. Utrechter

  @Gregor: geld de stad in, yeah right. Als je een goede duit te besteden hebt ga je wel bij het Wilhelminapark wonen en niet in een betonnen bunker op het winderige Jaarbeursplein. Daarnaast: waar gaat iedereen wonen die niet dat geld heeft? Buiten de stad, waar dan? De gemeente Utrecht weigert om buiten de stad te bouwen, kijk maar naar Rijnenburg. Mitros staat al bijna 20 jaar klaar om 9.000 sociale huurwoningen te bouwen en wat zeggen GroenLinks en D66? We willen er acht 235 meter hoge windmolens bouwen.

 28. Yoshua

  De prijzen zijn zeer gunstig voor wonen in de stad midden in een bosrijke omgeving.
  Je kan in de bosrijke dorpen van Bilthoven of Zeist geen woning kopen voor dit geld.
  Toch wel prettig wakker worden midden in het bos terwijl je gewoon in de stad woont.
  Denk dat er veel behoefde is aan thema wonen zoals een bergdorp of een complex gebouwd als duinen.

 29. Ferwert

  Er zijn nog best goedkope huizen: https://www.funda.nl/koop/ferwert/huis-40148331-hoofdstraat-16/
  Maar ja, als je in Utrecht wilt wonen…

 30. RijkeUtrechter

  @Utrechter: wat een enorm raar vooroordeel dat alle mensen met geld bij het Wilhelminapark zouden willen wonen… Ik wil juist dicht bij het station en de binnenstad in een mooie appartement op 20 hoog wonen – mag dat ook?

 31. Marcel de Korte

  Nu ik het eindelijk goed heb gelezen, kan ik roepen wat ik ervan vind: Schan-Da-Lig!

 32. wimutrecht

  @Utrechter. Er komt een aanwijzing uit Den Haag voor bouwen in Rijnenburg. Reijerskop(Montfoort). Daar zal Bijleveld (Harmelen) wel aan toegevoegd worden en vervolgens zal aan de oost en zuidoostkant gevestigde namen uit een ver verleden hun zelfstandigheid verliezen. (Bunnik, Zeist, de Bilt, Houten) en Nieuwegein zal eindelijk effectief de uitbreiding van het Kanaleneiland worden. Het zal wel niet nin één keer gebeuren maar gelijk oplopen met de OV infrastructuur en de behoefte om in en rond Utrecht te werken en te wonen.

 33. jan scherjon

  Die prijzen zijn niet realistisch als het klaar is kost het drievoudige normaal toch !

 34. erwin

  @Marcel de Korte: want…?

 35. Utrechter2

  @Tom: eigenlijk is jouw ‘oplossing’ gewoon om voor de komende 50 jaar bij het huidige gemeentebeleid te blijven.

 36. stefan

  3 ton voor 45 m2? vlak naast het spoor? nee bedankt.

 37. slapendrijk

  Top. Goed voor de prijs van m’n binnenstadpandje.

 38. Joris

  Ik ben wel benieuwd hoe hoog de VVE bijdrage zal zijn…. #tuinman

 39. alex

  Heb er net 6 gekocht

 40. Marko

  Dit zijn natuurlijk zeer hoge m2 prijzen, maar dat is naar mijn mening geen probleem. Het gaat hier immers om een AA locatie in een iconisch gebouw. Geen wonder dat daar reletief hoge prijzen voor gevraagd worden. Dat niet iedereen dit luxeproduct kan veroorloven is niet zo’n probleem.
  Wat wel een probleem is, is dat er voor mensen met een kleine of normale beurs nauwelijks betaalbaardere alternatieven zijn. Op de Uithof zou je eigenlijk een veel grotere wooncampus moeten hebben met meer dan 1000 studentenwoningen erbij. Leidsche Rijn kan veel dichter bebouwd worden met veel meer appartementen voor starters. Verder is het jammer dat Polder Rijnenburg wordt opgeofferd aan energielandschap terwijl we in een woningcrisis zitten. We zitten ook in een energiecrisis, maar die molens kunnen ook staan op plaatsen waar je niet duizenden mensen wilt huisvesten als land. De lokale politiek is te weinig doortastend bij het oplossen van dit chronische probleem en focust zich te eenzijdig op prestigieuze bouwprojecten, terwijl de onderkant van de markt vergeten wordt.

 41. Koel Hoofd

  Zijn het hoge prijzen?
  Jazeker, maar met 2% hypotheekrente is het nog steeds goedkoper dan ‘duurzaam’ huren naast de afvalwaterzuivering.€720-950 huur voor een appartementje van 50 of 68m2!!
  Zie dit artikel op Duic:
  https://www.duic.nl/wonen/er-komen-67-appartementen-voor-starters-aan-de-jagerskade-in-utrecht/?unapproved=208610&moderation-hash=ae68bfb32b5835343b74084442e7014b#comment-208610

  Voor €475.000 heb je hier in het centrum 75m2 voor minder dan 2% hypotheek, dus stuk goedkoper. Moet wel de bank meewerken natuurlijk…

 42. Marcus Aurelius

  Vastgoed is al een goede belegging sinds de Romeinen. Het volk woont sinds we nederzettingen zijn gaan bouwen al op mindere plekken dan de elite en middenklase. Of dacht je dat sloebers en jan met de pet direct naast het forum in rome woonden? Neen. Dus accepteer het, vergelijk jezelf niet steeds met anderen en koop een woning waar je lange tijd in kan wonen. Ook al is dat in Muntendam. So be it.

 43. Utrechter2

  @Marcus Aurelius: wat is de reisafstand tussen Muntendam en de baan in Utrecht? Of dacht je dat er plenty of jobs waren in Muntendam?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).