De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Utrecht is 307.737 euro - De Utrechtse Internet Courant De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Utrecht is 307.737 euro - De Utrechtse Internet Courant

De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Utrecht is 307.737 euro

De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Utrecht is 307.737 euro
Archieffoto
De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Utrecht is gestegen tot 307.737 euro. In heel Nederland is de verkoopprijs in 2017 toegenomen tot ruim 263.000 euro. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Utrecht is gestegen tot 307.737 euro. In heel Nederland is de verkoopprijs in 2017 toegenomen tot ruim 263.000 euro. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

De gemiddelde verkoopprijs is het gemiddelde van de transactieprijzen van alle verkochte woningen in een gemeente in een jaar. In gemeenten met relatief veel villa’s zal de gemiddelde verkoopprijs dan ook doorgaans hoger liggen dan in gemeenten met veel appartementen. In Bloemendaal werd, net als in voorgaande jaren, het meest uitgegeven aan een woning; gemiddeld 776.000 euro.

De hoogste prijs in de Provincie Utrecht betaal je in gemeente De Bilt. Daar ligt de gemiddelde verkoopprijs op 454.080 euro. Het laagste bedrag wordt er betaald in Nieuwegein; 241.070 euro. In het Groningse Delfzijl werd met gemiddeld 141 duizend euro het minst betaald voor een koopwoning in heel Nederland.

7 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Gelukkig is de NHG – grens stukken lager. Dat geeft dus maar weer aan dat je geen gemiddeld huis in Utrecht kan kopen met NHG garantie. Daarmee kunnen we dan ook dit toko wel meteen opheffen, want over niet al te lange tijd koop je zelfs in Oost-Groningen geen huis meer met NHG.

 2. cas

  @ JdV, de NHG is geen vast bedrag en kan per jaar veranderen… Wat je nu zegt is complete onzin en slaat nergens op.

 3. JdV

  @cas. Dat klopt helemaal wat je zegt. In 2013 was de NHG grens 320k. Nu, 6 jaar later, 265k. De prijzen stijgen en de NHG daalt. Maar jij ziet het probleem niet, dat begrijp ik.

 4. R.v.t.

  Ik snap wel waarom hij zich wil aansluiten je hebt als gemeente wel de lasten )kosten van het opruimen) maar niet de lusten(opbrengsten no. Accijns en btw )ALS DE WETHOUDER ECHT IETS WIL DOEN. LAAT HIJ ZICH DAN MEER BEZIG HOUDEN MET HET PROMOTEN VAN ELECTRISCHE AUTO’S niet subsidiëren maar faciliteren.

 5. Sjaak

  @rvt: 🤔🙄😳

 6. cas

  en de stijging van 240 naar 265 dit jaar dan?
  En dat het niet de prijsstijging zoals die in Utrecht heeft plaatsgevonden volgt, is niet heel vreemd.
  En de daling is niet heel gek aangezien de huizenprijzen ook lager waren in die tijd.

 7. Berk

  @JdV NHG grens is inderdaad gedaald als gevolg van de kredietcrisis, maar afgelopen jaar weer gestegen van 245 naar 265. Dus wat jij zegt klopt niet helemaal.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).